• VV Brielle 1 (zon) kampioen seizoen 2017 - 2018 en 2018 - 2019

• VV Brielle Zondag 1 gaat toch weer voor het kampioenschap!

De afgelopen 2 jaren werd het elftal verdiend kampioen. Wat blijkt, de KNVB wil het het elftal moeilijker maken en heeft Zondag 1 ingedeeld in klasse 6, dus 2 klasse hoger! Maar dat maakt de verwachtingen er niet minder om. Coach Jan heeft zich weliswaar erg rustig gehouden op het transferfront (0 spelers gehaald en 1 speler overweegt bij Malaga FC te gaan ballen). De transfermarkt is echter nog niet gesloten en je weet nooit waar de technische staf nog mee aankomt. Keeper Oscar gaat militaire dienst in en zal daar met scherp leren schieten en leren een echte vent te worden dus het zal moeilijk worden tegen hem te scoren!

De bekerwedstrijden in een poule met Coal 4, Slikkerveer 4 en Blankenburg 3 kunnen worden gebruikt om de schwung van het ingespeelde elftal van vorig jaar in de ploeg te brengen. In de competitie treft Zondag 1 naast teams van Nieuwenhoorn, Charlois en Transvalia enkele tegenstanders die bekend zijn om hun korte lontjes en waar de afgelopen jaren de herinneringen niet al te best mee waren. Maar ook daar moet het ervaren elftal mee kunnen dealen.

Dit seizoen zijn er enkele nieuwe spelregels. Desgevraagd liet coach Jan weten zich hierin nog niet verdiept te hebben: "dat komt wel tijdens de eerste training", NB: dat is 3 dagen voor de eerste bekerwedstrijd!! Laten we hopen dat Harro het een beetje goed overbrengt aan Jan en Jan weer aan de spelers want als je 40 jaar gewend ben in de muur te gaan staan van de tegenstander dan haal je zo'n automatisme er moeilijk uit.

Geruchten dat het elftal dat nog altijd in dezelfde shirtjes speelt als bij het begin van de fusie vereniging VV Brielle, nieuwe zou krijgen blijken te berusten op een misverstand. De oude shirts moeten eerst op en omdat het elftal (en de wasvrouw! ) altijd erg zuinig zijn op de spullen kan dat nog jaren duren. Hopelijk zijn er wel nieuwe ballen met de juiste luchtspanning want anders wordt Remon onrustig.

Een laatste opmerking over de begeleidende staf. Barman Marco stond bij de wedstrijd van Zaterdag 1 achter de bar en had, na zijn vakantie, duidelijk moeite een biertje met de juiste schuimkraag te tappen. Hopelijk oefent hij de komende weken nog wat zodat hij Zondag 1 na de eerste winst een goed biertje kan voorzetten.

• Volgende wedstrijd

VS

01 januari 1970 uur

dag