• Selectienieuws VV Brielle seizoen 2023-2024

 • Een terugblik op het huidige seizoen (2022-2023) leert ons dat de selectie van 24 spelers (waarvan drie keepers) aan de start van het seizoen al snel terugliep naar 20 spelers. Met ernstige blessures kwamen Dimitri Poortvliet, Younes Hadiki en Jesse van der Reiden tot nu toe niet aan voetballen toe. Dimitri en Younes ondergingen een operatie en moesten het revalidatietraject in, terwijl Jesse er zelfs voor koos om zich niet te laten opereren en te stoppen met voetbal. Erg jammer natuurlijk. Ook Guylain Gillet haakte al vroeg af, vanwege zijn gezondheid en drukte in zijn werkomgeving. Kortom, de trainer moest vanaf de start van het seizoen al direct met een krappe selectie aan de slag.

  VV Brielle 2 had eveneens afvallers, maar mocht ook een tussentijdse nieuwkomer noteren. Bram van Mastricht moest vanwege herhaaldelijk blessureleed stoppen en Everon Benschop viel eveneens af. De nieuwkomer was de welkome aanwinst Henry Ruigendijk.

  Na eerdere communicatie over het seizoen 2023-2024 kunnen we de tussentijdse balans opmaken. De spelers die wij volgend seizoen niet meer terugzien bij VV Brielle zijn Guylain Gillet, Bob Legierse, Dimitri Poortvliet, Claudio Santos Silva, Tom Sleeuwenhoek en Daniqué en Merijn Wolters. Uiteraard willen ze samen met de spelers die ook volgend seizoen bij VV Brielle blijven voetballen het huidige seizoen goed afmaken en mee blijven strijden in de top van de eerste klasse. Zoals eerder aangegeven blijven van de huidige groep 16 spelers ook in 2023-2024 bij VV Brielle voetballen en komen Brian Smits, Ibrahim El Koubai en Glenn Weijts de selectie versterken. We stellen vervolgens de volgende vier nieuwkomers voor:
 • Aanwinst nummer vier is Pim Bruinink.

  De 22-jarige Pim komt oorspronkelijk uit de regio Zwolle. Met VV Berkum 2 werd Pim als linksachter in het seizoen 2021-2022 kampioen in de reserve hoofdklasse A, na een 2-0 winst op AFC Ajax 2.

  Na deze knappe prestatie besloot Pim een studie Marketing Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam op te pakken.

  Hij vertrok bij VV Berkum en stapte over naar tweedeklasser Neptunus-Schiebroek, daar hij in Rotterdam ging wonen.

  Naast studeren is Pim werkzaam als digital marketeer bij een automobielbedrijf.

  De ontwikkeling van Pim als eerste elftalvoetballer zit in een stijgende lijn en bij eersteklasser VV Brielle ziet hij mogelijkheden om verder door te groeien.

 • Mohammed Waad

  Aanwinst nummer vijf is Mohammed Waad.

  Deze flegmatieke, onvoorspelbare buitenspeler komt over van SC Botlek, waar hij zich goed heeft ontwikkeld.

  De 22-jarige, in Spijkenisse woonachtige, Mohammed heeft onder andere in de jeugd van Spijkenisse gespeeld.

  Hij heeft ambitie, wil een volgende stap maken en kijken of hij zich in de selectie van VV Brielle kan voetballen.

  De stap naar een eersteklasser is groot, maar de eerder in de zaal actieve speler van OACN 1 wil graag deze uitdaging aangaan.
 • Mohamed Ajarai
   
  De volgende versterking is Mo(hamed) Ajarai.

  Deze 28-jarige dynamische middenvelder met veel loopvermogen en tevens scorend vermogen komt over van competitiegenoot RVVH.

  Mo heeft voor RVVH bij hoofdklasser Zwaluwen (Vlaardingen), XerxesDZB en Sparta gevoetbald.

  De leraar in het voortgezet onderwijs was toe aan een nieuwe uitdaging en heeft veel zin in een avontuur in een voor hem nieuwe omgeving.
 • Reilly Bakboord

  De 24-jarige Reilly Bakboord komt over van Spijkenisse en heeft veel ervaring op divisieniveau.

  De laborant van het Erasmus ziekenhuis heeft een gedegen jeugdopleiding gehad en is uiteindelijk vanuit de JO19 van Excelsior Rotterdam naar Excelsior Maassluis gegaan.

  Na een jaar in het tweede te hebben gespeeld, sloot hij aan bij Excelsior Maassluis 1.

  Mede door een opgelopen blessure koos de aanwinst voor het ambitieuze SC Feyenoord en uiteindelijk voor Spijkenisse.

  Reilly is een aanvallende middenvelder die met zijn snelheid, loopvermogen en diepgang voor een tegenstander lastig te verdedigen is.
 • VV Brielle 2

  Inmiddels is ook de begeleiding van VV Brielle 2 gestart met de gesprekken en die verlopen tot dusver positief.

  In een volgend artikel maken we hierover de balans op en hopen we ook de volledige begeleiding van VV Brielle 1 en 2 te kunnen publiceren.