• Brielle O23 moet zich tevreden stellen met een punt tegen OVV O23

VV Brielle O23 is er niet in geslaagd om in de wedstrijd om de strijd om de Drukzo Talent Cup te winnen van OVV O23. In Oostvoorne werd het een doelpuntrijk gelijkspel: 3-3. Aangezien het een poulewedstrijd betreft, doen beide teams volop mee voor plaatsing voor de volgende ronde.

Gisterenavond stond de eerste wedstrijd van de O23 op het programma uit tegen OVV. Trainer Ryan Klipsteen greep deze gelegenheid aan om een aantal jonge talenten mee te nemen. Tevens was dit een mooie gelegenheid om een aantal spelers minuten te geven, die terugkomen van blessures en een aantal spelers met pijntjes vrij te geven.

O23 trad aan met Vincent (JO19) op doel, de verdediging bestond uit Ryan, Tim (JO19), Quinten en Sam, op het middenveld Raihy, Luuk, Najib en Savi en in de aanval Marvin en Jianno. Op de reservebank namen Jordi, Kevin (JO19), Julian, Martijn en Dean (JO19) plaats.

De eerste tien minuten nam Brielle gelijk het initiatief en dat resulteerde in een aantal kansen. Zo werd een schot van Najib van de lijn gehaald, een snelle aanval met Ryan die doorkwam op rechts, zijn voorzet werd naast geschoten door Marvin en na een mooie voorzet van Raihy schoot Jianno voorlangs. Hierna ebde het voetbal weg. Er volgde een rommelige fase waarin het middenveld volledig uit elkaar viel. De eerste beste aanval van OVV viel binnen na onoplettendheid vanuit het middenveld in de defensie. Tot overmaat van ramp verstapte Ryan zich op het hotseklotseboerenklonteveld en moest vervangen worden door Jordi. Meevaller was dat een goede aanval vlak voor rust voor de 1-1 op het bord zette. Tim kwam door over rechts en zijn voorzet werd door Jianno goed binnengekopt. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kwamen Julian, Martijn en Dean in het veld voor Luuk, Savi en Marvin. Bij aanvang van de tweede helft kwam er iets meer voetbal in de ploeg. Na een mooie aanval zette Najib met een steekpass Jianno in stelling en die schoot de 1-2 binnen.

Helaas ging Brielle niet rustiger spelen. OVV opereerde zoals altijd tegen Brielle zeer fel en niet kort op de tegenstander verdedigen leidde de 2-2 in. Hierna golfde het spel op en neer. Brielle probeerde aan te vallen en OVV kwam er regelmatig gevaarlijk uit via de counter. Een goede aanval met wederom een steekpass van Najib stelde Jianno in staat de 2-3 op het bord te zetten. Hattrick!! Jianno scoorde hiermee zijn vijfde goal in vier dagen.

Helaas, en wel volkomen in het beeld van deze wedstrijd, kwam OVV weer op gelijke hoogte door ongelooflijk zwak verdedigen van Brielse zijde. Met nog een klein kwartiertje te spelen probeerden beide ploegen het nog. Helaas beloonde Martijn een prachtige actie niet met een doelpunt, maar schoot hij de bal op de paal. De uitstekend leidende scheidsrechter floot voor het einde en de ploegen moesten zich tevreden stellen met een punt. De eindstand was zodoende 3-3.