• Ambitieus VV Brielle wint overtuigend met 1-5 van de Zwerver

  Afgelopen dinsdag speelde VV Brielle 1 thuis tegen Excelsior Maassluis O21 en won met 2-0 (doelpunten Dean Bos en Damian de Jong). Een nuttige oefenwedstrijd die ook conditioneel veel opleverde.

  De eerste competitiewedstrijd werd vandaag gespeeld tegen De Zwerver in Kinderdijk. Een uitwedstrijd op natuurgras waar de regen zo nu en dan gestaag naar beneden kwam. Het veld kreeg het dan ook flink te verduren. De Zwerver promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de eerste klasse, hetgeen uiteraard een knappe prestatie mag worden genoemd.

  Opstelling Brielle: Nigel Keehnen, Bo van der Gaag, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Daniqué Wolters, Claudio Santos Silva, Zepp Jacobs, Dean Bos en Giliomar Leona. Wisselspelers: Joey Gomes, Deshney Hoornweg, Bob Legierse, Tom Sleeuwenhoek en Merijn Wolters. Afwezig/niet inzetbaar: Fabian van Benthem, Jordy Braber, Vincent Eielts, Guylain Gillet, Younes Hadiki, Damian de Jong en Dimitri Poortvliet.

  Vanaf het beginsignaal pakt Brielle het initiatief. Giliomar Leona geeft, na een behendige actie, de bal mee aan Dean Bos. Dean draait weg op de achterlijn en schiet de bal rakelings voor het doel van De Zwerver langs. Zepp Jacobs flitst er vandoor maar zijn offensieve daad wordt gesmoord, waarna de bal bij Anthony Piqué komt, die naast schiet. Brielle krijgt in korte tijd drie hoekschoppen, maar De Zwerver houdt zich staande. De eerste bal voor Brielle doelman Nigel Keehnen is een simpele vangbal. Na een snelle uitval van De Zwerver komt Brielle goed weg als een schot van El Akchaoui via de vingertoppen van Nigel Keehnen en de paal naast gaat.

  Een voorzet van Zepp Jacobs wordt door Giliomar Leona ingekopt, maar de bal is voor doelman Schutte van De Zwerver. Bij Brielle pakt doelman Nigel Keehnen een schot van Weijts. Claudio Santos Silva geeft de bal mee aan Kevin van la Parra, Kevin zet de bal scherp voor op Zepp Jacobs, die op tijd voor het doel opduikt en de 0-1 in het net schiet. Brielle zet door en vanaf de rechterflank wordt de bal voor het doel gebracht. Dean Bos is op tijd, maar weet de bal niet vol te raken waardoor deze grote kans verloren gaat. Opnieuw is het Kevin van la Parra die met snelheid over de linkerflank raast en een voorzet aflevert. Uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Giliomar Leona en die maakt van dichtbij de tweede treffer voor Brielle (0-2).

  Dean Bos kopt uit een hoekschop van Giliomar Leona naast. Lex van Dommelen schiet de bal, uit een vrije trap via de muur, over het doel. Een poeier van Dean Bos belandt op de lat. Uit een vrije trap van Gilliomar Leona kopt Dean Bos fraai raak en het staat 0-3. Kort voor rust werd er slordig teruggespeeld en daar maakte De Zwerver gebruik van. Spits Weijts verschalkte Nigel Keehnen in de verre hoek (1-3). Rust.

  Vanwege een blessure moet Koen Botterhuis zich laten vervangen. Voor hem in de plaats komt Merijn Wolters, die zijn debuut in Brielle 1 maakt. Bo van der Gaag neem de plek van Koen als centrale verdediger over. Brielle ziet in de tweede helft een wat agressiever De Zwerver, dat het initiatief neemt. Toch is de eerste kans voor Brielle in de tweede helft, met moeite stopt doelman Schutte een hard ingeschoten bal van Claudio Santos Silva. Hierna nogmaals Claudio die uit een pass van Dean Bos in het zijnet mikt.

  Aan de andere kant verricht doelman Nigel Keehnen een zeer noodzakelijke redding als de bal door de defensie slibt en voor de voeten van Weijts komt. Nigel voorkomt de aansluitingstreffer en treedt hierna nogmaals kordaat op. Tom Sleeuwenhoek komt voor kilometervreter Dean Bos in het veld. Een afstandsschot van Verloop vliegt over het doel van Brielle. Na een lekker lopende aanval van Brielle, opgezet door Merijn Wolters, komt de bal via Tom Sleeuwenhoek en Claudio Santos Silva terug bij Merijn die zijn poging via een tegenstander over de achterlijn ziet gaan.

  Uit een prima voorzet van Daniqué Wolters vuurt Claudio Santos Silva de bal in één keer op het doel, maar de doelman voorkomt een grotere achterstand. Een versnelling van Zepp Jacobs (ook wel de tovenaar van Mookhoek genoemd) is de verdediging van De Zwerver te machtig. Zepp zet de bal voor en de eveneens goed en snel mee opgekomen Tom Sleeuwenhoek krijgt de bal op een presenteerblaadje, ten minste zo lijkt het. Ware het niet dat de bal, op het inmiddels hobbelige veld, wat opstuit en Tom daardoor de bal over het doel jaagt.

  Joey Gomes komt Daniqué Wolters vervangen. De ijverige Claudio Santos Silva krijgt de bal niet tussen de palen en mist vandaag de precisie. Doelman Schutte houdt met de voet een schuiver van Zepp Jacobs knap uit zijn doel. De hieraan voorafgaande pass van Anthony Piqué mocht er zijn. Zepp Jacobs slalomt er weer langs, maar zijn voorzet was deze keer onzuiver. De Zwerver was met een hard genomen vrije trap gevaarlijk. Bob Legierse komt in het veld voor Claudio Santos Silva waardoor Kevin van la Parra in de frontlinie gaat spelen. Deze omzetting betaald zich snel uit. Kevin van la Parra wijkt uit naar rechts en buit zijn snelheid uit. Kevin levert een voorzet op maat af en Zepp Jacobs loopt zijn tweede doelpunt van deze middag binnen (1-4).

  Kort hierna een crosspass van Joey Gomes op Kevin van la Parra. Kevin houdt het overzicht en ziet dat Bob Legierse mee opgekomen is. Kevin geeft de bal in de loop mee en Bob schiet met gevoel de 1-5 langs de doelman. De sportieve wedstrijd werd door de goed leidende scheidsrechter Verhoeve kort na de 1-5 afgefloten.

  Conclusie: de eerste drie punten zijn binnen! Na een dominante helft had Brielle het lastig in de tweede helft. Brielle liet echter in het laatste deel van de wedstrijd zien dat het dan ook vaak nog trefzeker is.

  Aanstaande zaterdag 1 oktober om 14.30 uur speelt VV Brielle 1 thuis op het Geuzenpark tegen promovendus SVOD’22 1 uit Oostkapelle. SVOD’22 verloor thuis de eerste competitiewedstrijd van Nieuw Lekkerland met 0-3.

  VV Brielle 2 won de eerste thuiswedstrijd van FC Vlotbrug 2 met maar liefst 7-0. Op zaterdag 1 oktober speelt Brielle 2 uit tegen Hellevoetsluis om 12.30 uur.