• Bekerwedstrijd 2: VV Brielle 1 – Velo 1

  Vorige week na een goede eerste helft met een 0-2 voorsprong de rust in en in de tweede helft wist een sterk VUC gelijk te maken. Een matige tweede helft van Brielle dat met moeite de 2-2 vast kon houden. De opponent vandaag is eersteklasser VELO. VELO verloor de eerste bekerwedstrijd thuis met 1-2 van Westlandia.

  Ondanks de blessures van Lex van Dommelen, Brian Smits en Glenn Weijts met daarbij de afwezigheid van de international van Sint Maarten, Duane Tjen-A-Kwoei, werd vandaag een thuisoverwinning verwacht van het team van trainer Manuel Vissers.

  Onder de hete zon werd de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Van Elswijk, om 14.45 afgetrapt. VELO liet zien dat het verlies van vorige week een incident was, het speelde wat energieker en aanvallender dan Brielle. Een eerste aanval van VELO wordt op tijd onderschept en een schot van afstand was voor doelman Nigel Keehnen. Aan de andere kant was het Kevin van la Parra die bijna een terugspeelbal onderschepte. Een pass van Ibrahim el Koubai komt aan bij Mohamed Ajarai. De behendige Mohamed haalt een hoekschop uit zijn actie. De hoekschop van Joey Gomes wordt door de forse afweer van VELO uitverdedigd.

  Nadat Kevin van la Parra op het middenveld op de hakken wordt getrapt laat de scheidsrechter doorspelen. Het is maar goed dat Nigel Keehnen goed uit zijn doel kwam en met een goede interceptie redt. Ook een vrije trap van VELO is voor Nigel Keehnen. Brielle sticht gevaar in de zestien van VELO, maar ook VELO doelman Pamuk redt op tijd. Een hoekschop van VELO wordt met wat moeite uitverdedigd. Een vrije trap van Joey Gomes wordt door Bo van der Gaag te zacht doorgekopt en de doelman kan de bal uit de lucht plukken. Uit een pass van Jordy Braber snijdt Zepp Jacobs naar binnen en vuurt richting doel, maar de bal scheert over de lat.

  Kevin van la Parra onderschept nu wel de bal als men achterin te traag reageert, helaas raakt vervolgens Kevin de bal wat te hard en wordt de doortocht gestremd. Uit een hoekschop van VELO vangt Nigel Keehnen de bal. Een schot van VELO vliegt ruim over het doel. Na een sterke individuele actie van Mohamed Ajarai komt de bal in de doelmond, maar daar weet een verdediger van VELO de bal nog voor de doellijn weg te trappen. Rust 0-0.

  Na rust komen Garrick Naarden en Giliomar Leona in het veld voor Joey Gomes en Pim Bruinink. Uit een scherpe voorzet van Kevin van la Parra kopt Zepp Jacobs de bal naast de kruising. Op rechts gaat een speler van VELO er vandoor, Giliomar Leona komt te laat en bij een duel met VELO-speler Das raakt Garrick Naarden geblesseerd. Het mag door en Das geeft de bal aan De Jong die de bal hard en hoog in het doel van Brielle jaagt (0-1). De blessure van Garrick oogt ernstig en hij gaat strompelend van het veld. Dean Bos komt binnen de lijnen.

  Na een individuele actie met snelheid schiet Kevin van la Parra de bal in de handen van de doelman van VELO. Na een pass van Giliomar Leona is Kevin van la Parra niet gelukkig met de afronding, want opnieuw krijgt hij de bal niet langs de doelman. Een vrije trap van VELO vliegt over het doel van Nigel Keehnen. Giliomar Leona komt ver, maar de bal gaat naast het doel. Anthony Piqué is bijna trefzeker, al blijkt de hoek te moeilijk. Een pass van Giliomar Leona komt aan bij Zepp Jacobs. Zepp speelt de bal naar Kevin van la Parra die ziet dat zijn schot half geblokt wordt en als een duveltje uit een doosje is het Dean Bos die de gelijkmaker scoort. Tenminste, dat dacht iedereen, maar scheidsrechter van Elswijk verstoort het feestje door te fluiten voor buitenspel. Knap gezien, maar was het buitenspel?

  Blijft in ieder geval 0-1 voor VELO. Uit een pass van Giliomar Leona lobt Kevin van la Parra de bal net over de lat. Na een actie van Giliomar Leona zet hij de bal goed voor waar Zepp Jacobs, in vrije positie, de bal net over de lat kopt. Ook VELO krijgt, na een goede individuele actie, nog een kans, maar de bal hobbelt voor het doel langs. Dean Bos pikt de bal op en stoomt op richting VELO-doel, een toegesnelde verdediger moet ten koste van een overtreding Dean afstoppen. Uit de vrije trap wordt Brielle niet gevaarlijk. De tijd gaat dringen en Reilly Bakboord komt na blessureleed in het veld voor de verder solide spelende Bo van der Gaag.

  Opnieuw lijkt Brielle op weg naar het doel maar nu steekt de assistent-scheidsrechter de vlag in de lucht, was dit wel buitenspel? Na een fraaie actie van Mohamed Ajarai krijgt Reilly Bakboord de bal, Reilly zet de bal echter te scherp voor, zodat VELO weer opgelucht adem kan halen. Een hard schot van VELO gaat naast en de scheidsrechter blaast af voor einde wedstrijd. Brielle verliest het tweede bekerduel met 0-1.

  Een domper voor Brielle dat in de tweede helft meerdere doelpunten had moeten maken. Laten we het er maar op houden dat het vandaag niet meezat. Zeker niet voor Garrick Naarden die na een bezoek aan het ziekenhuis te horen kreeg dat hij een enkelbreuk opgelopen had. Uiteraard wensen wij Garrick sterkte en een hopelijk goed en voorspoedig herstel toe.

  Westlandia verloor in eigen huis met 0-3 van VUC. Om door te kunnen gaan naar de volgende bekerronde moet Brielle van Westlandia winnen en dan maar hopen dat VUC van VELO wint. Volgende week begint de derde bekerwedstrijd Westlandia – VV Brielle om 15.00 uur op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk.

  Aanstaande dinsdagavond 12 september speelt VV Brielle 1 uit tegen Smitshoek 1, deze wedstrijd begint om 20.15 uur.

  VV Brielle 2 behaalde vanmiddag zijn tweede bekeroverwinning. Met maar liefst 7-1 werd VDL 2 overklast. De doelpunten waren van Tim Baumann, Wouter Bloothoofd, Sem Kruize, Lucas Keereweer (2x) en Wouter de Ronde (2x).