• Bekerwedstrijd 3: RKVV Westlandia 1 - VV Brielle 1

  De voorgaande bekerwedstrijd werd met 0-1 verloren van VELO, hetgeen teleurstellend genoemd mag worden. Gelukkig werd er jongstleden dinsdag goed geoefend tegen Smithoek 1 en dat gaf de burger weer moed. Een prima wedstrijd werd met 2-4 winst afgesloten.

  Vandaag de laatste bekerwedstrijd in de poule tegen RKVV Westlandia (zat) 1 dat in de tweede klasse acteert. Opvallend was dat VELO juist van Westlandia verloor met 1-2. VUC won van Westlandia met maar liefst 0-3. Brielle is afhankelijk van het resultaat van VUC en moet zelf winnen van Westlandia. Volgens de geleerden speelt Brielle zich altijd door naar de volgende ronde bij een uitslag van vier of meer doelpunten verschil tegen de Naaldwijkers.

  Het verkeer werkte niet mee en daardoor was niet iedereen op de afgesproken tijd aanwezig. Om even over 15.00 uur begon de wedstrijd zoals gepland. Een harde vrije trap van Westlandia werd door doelman Nigel Keehnen uit zijn doel gebokst. Kort hierna stuurt Giliomar Leona de bal langs de zijlijn naar de op tijd weg sprintende Zepp Jacobs. Zepp zet voor en het is Dean Bos die de bal in het net schiet (0-1). Een opsteker zo vroeg in de wedstrijd.

  Een combinatie van Giliomar Leona met Kevin van la Parra eindigt met een schot van Kevin die doelman Van de Goes onschadelijk maakt. Dean Bos mikt te hoog als hij de bal van Kevin van la Parra krijgt en in een keer op de slof neemt. Kevin van La Parra lanceert Zepp Jacobs en de voorzet van Zepp plukt de doelman van Westlandia uit de lucht net voor het hoofd van de instormende Dean Bos. Westlandia krijgt meer balbezit als Brielle achteruit gaat lopen en te vaak de bal verliest. Nigel Keehnen tikt een goede kopbal uit de hoek en een vrije trap van Westlandia gaat ruim naast het doel van Brielle. Een verdediger van Westlandia weet een voorzet van Zepp Jacobs net te beroeren, waardoor Brielle niet nogmaals toe kon slaan. Een schot van Westlandia gaat naast en Brielle gaat rusten met een 0-1 voorsprong.

  Brielle begint ook in de tweede helft voortvarend. Het is Mohamed Ajarai die met een spijtende pass Zepp Jacobs vindt. Zepp is weg, omspeelt de doelman en scoort de 0-2. Mohamed Ajarai ziet en vindt ook Kevin van la Parra in de diepte, maar helaas schiet Kevin de bal tegen de doelman. Bij een volgende kans is het wel raak. Kevin van la Parra schiet de bal, na weer een pass van Mohamed Ajarai, langs de doelman en het staat 0-3.

  Jordy Braber komt voor Dean Bos in het veld. Na een behendige passeerbeweging schiet een speler van Westlandia de bal vanaf rechts op de bovenzijde van de lat. Een bekeken voorzet van Jordy Braber komt bij de geheel vrijgelaten Zepp Jacobs. Helaas raakt Zepp van (heel) dichtbij de bal niet goed en gaat zijn poging over. Dit had een doelpunt moeten zijn. Westlandia krijgt kansen, maar Nigel Keehnen is bij goede doelpogingen paraat en redt prima! Joey Gomes vervangt Duane Tjen-A-Kwoei en er worden diverse posities omgezet op aangeven van trainer Manuel Vissers.

  Kevin van la Parra duikt nogmaals voor de doelman van Westlandia op, maar nu gaat de bal via de doelman naast het doel. Nogmaals een geweldige redding van Nigel Keehnen als een tegenspeler van dichtbij op het doel poeiert. Damian de Jong valt in voor Giliomar Leona. In de laatste minuten creëert Brielle nog legio kansen. Er wordt er nog een benut. Zepp Jacobs legt de bal vanaf de achterlijn terug op Jordy Braber en Jordy scoort met een bekeken schot de 0-4.

  Met deze 0-4 overwinning stelt Brielle de volgende bekerronde veilig. Opvallend veel balbezit voor Westlandia, maar de individuele kwaliteiten werden vandaag goed gebruikt. Nu nog dominanter worden aan de bal en zorgvuldiger zijn bij balbezit. Verdedigend stond het vandaag weer goed en doelman Nigel Keehnen bleek niet te passeren.

  Ook VUC gaat door in de beker na een 3-1 overwinning op VELO. In de poule eindigt VUC met zeven punten bovenaan en Brielle wordt tweede met vier punten. VELO en Westlandia zijn klaar.

  Aanstaande zaterdag 23 september oefent VV Brielle 1 om 12.00 uur thuis tegen Honselersdijk. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jacques Kleinkramer. VV Brielle 2 behaalde vandaag de derde bekeroverwinning. Van Schipluiden 2 werd met 4-1 gewonnen en daardoor is Brielle 2 poulewinnaar met negen punten uit drie wedstrijden. De doelpunten kwamen deze keer van Armin Hasanovic en driemaal Wouter de Ronde. Volgende week zaterdag speelt Brielle 2 de eerste competitiewedstrijd uit tegen en bij DVV’09 om 11.00 uur.