• VV Brielle treft in de bekerpoule v.v. Oostkapelle, v.v. Rozenburg en v.v. Meeuwenplaat. Brielle speelde oefenwedstrijden tegen sterke en soms tegen wat minder sterke tegenstanders. Tegen hoofdklasser RKSV Halsteren verloor het net in training zijnde Brielle met 1-4 (doelpunt Niels Bekker). Thuis tegen R.V. & A.V. Sparta werd met 2-0 gewonnen (doelpunten Michael Mettrop en Lex van Dommelen). Ook tegen hoofdklasser v.v. Spijkenisse moest Brielle buigen, het werd 1-3 voor Spijkenisse (doelpunt Jazzy Adams) met daarbij de kanttekening dat het kansen morsende Brielle ook met een overwinning van het veld had kunnen stappen. In de wedstrijd tegen OVV gaf Brielle geen thuis, het was ook een uitwedstrijd. OVV won de wedstrijd met 1-0 van een tegen zichzelf worstelend Brielle. Zonder tegendoelpunten werd Brielle winnaar van het Jan de Bakker - Gouden Eeuw-toernooi van Hellevoetsluis. De vraag is of Brielle een goede start zal hebben in de bekerpoule. We gaan het zien.

Op zaterdag 31 augustus 2019 begint VV Brielle tegen v.v. Oostkapelle uit het gelijknamige Oostkapelle. LET OP! De UITWEDSTRIJD is omgezet in een THUISWEDSTRIJD en de aanvang is om 14.15 uur vastgesteld. Het toeval wil dat dit ook vorig seizoen de eerste bekerwedstrijd was. Op het Geuzenpark werd het een doelpuntrijke wedstrijd, die uiteindelijk in 4-4 eindigde. Brielle was sterker, maar grossierde in fouten en wist onvoldoende de bal in het net van de tegenstander te krijgen. De doelpunten van Brielle werden gemaakt door Mike van Dommelen en driemaal Niels Bekker.

De kersverse tweedeklasser v.v. Rozenburg mag het op zaterdag 7 september om 14.30 uur opnemen tegen VV Brielle op het Geuzenpark. In het elftal van Rozenburg speelt een aantal ex-Brielle-spelers, zoals Floris van den Heuvel, Regillio van Buuren, Jordie de Groot, Paul Santra, Patrick Struijk en Marnix Sonneveld. De promotie van Rozenburg was het resultaat van een prima seizoen onder trainer Peter-Marcel Nauta. Het wordt een echte derby tegen een ongetwijfeld zeer gemotiveerd Rozenburg, dat altijd ondersteund wordt door veel publiek.

Ook v.v. Meeuwenplaat, de zondagploeg, kennen wij van vorig seizoen. Tegen Meeuwenplaat werd de bekerwedstrijd op een donderdagavond gespeeld in Hoogvliet. De 1-1 uitslag was teleurstellend voor VV Brielle (doelpunt Claudio Santos Silva). Brielle kreeg handenvol kansen, die niet benut werden. De tegenstander kwam bij uitvallen snel uit de startblokken en het is aan doelman Michel Lieshout te danken dat hij op het laatst met een geweldige reflex nog een nederlaag tegen Meeuwenplaat wist te voorkomen. Opnieuw speelt Brielle uit tegen Meeuwenplaat. De wedstrijd staat gepland op zaterdag 14 september 2019 om 17.00 uur.