• Ben jij de nieuwe trainer naar wie wij op zoek zijn ?

VV Brielle is op zoek naar ambitieuze mensen, die het trainersvak willen leren.

Als trainer-coach heb je een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Je bent niet alleen het rolmodel voor jouw spelers, maar je hebt ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draag je als de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen en daar waar mogelijk het coachen van de wedstrijden.

Wij zijn op zoek naar 12 tot 14 mensen, die de KNVB cursus pupillen/juniorentrainer willen volgen.

Onderwerpen

Een greep uit de onderwerpen die tijdens opleiding aan bod komen:

• De rollen en taken van een trainer-coach
    • Het geven van trainingen
    • Het coachen van spelers tijdens wedstrijden
    • Het begeleiden van spelers
    • De leeftijdsspecifieke kenmerken
    • De vier kwaliteiten van een trainer-coach
    • De vier gouden trainingsprincipes
    • De wedstrijdvorm 11 tegen 11

Vorm

De KNVB Academie gaat ervan uit dat je leert door te doen: voetballen leer je door te voetballen en training geven leer je door te training geven. De persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Daarnaast worden deelnemers ondersteund door de docent, de digitale leeromgeving, andere deelnemers en diverse materialen.

Tijdens de opleiding krijg je verschillende opdrachten die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw vaardigheden als trainer-coach. De opleiding bestaat verder uit twee delen: een opleidingsdeel en een ervaringsdeel.

Het opleidingsdeel bestaat uit acht bijeenkomsten verspreid over een periode van 12 tot 14 weken. Een bijeenkomst vindt plaats in de avond en duurt 3 uur. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de deelnemers bezig met het geven van trainingen en het coachen van wedstrijden. Deze praktijk wordt afgewisseld met uitleg, veel interactie en inhoudelijke verdieping over deze onderwerpen. Het ervaringsdeel bestaat uit het trainen en coachen van jouw eigen team. Tijdens dit ervaringsgedeelte worden opdrachten uitgevoerd en kunnen de tips die de deelnemers hebben gekregen tijdens de bijeenkomsten in de praktijk worden gebracht.

Opleidingsinvestering

Opleidingsdeel

• Acht bijeenkomsten á drie uur: 24 uur
    • Zelfstudie en opdrachten: 16 uur

Ervaringsdeel

• Uitvoeren opdrachten bij jouw team: 20 uur

Kosten

De studiekosten voor deze opleiding zijn voor de vereniging. Dit is inclusief toegang tot de digitale leeromgeving en de bijbehorende leermiddelen.

Start

De opleiding gaat van start bij minimaal 12 deelnemers en maximaal 14 deelnemers in september 2020. Wij zijn in overleg met de KNVB om de cursus plaats te laten vinden op ons eigen complex.

Als tegenprestatie vragen wij van jou om een team te gaan trainen (en daar waar mogelijk te coachen/begeleiden) in het seizoen 2020 – 2021.

Wie belangstelling heeft, kan zich opgeven bij Roel de Nooijer of Dick Baumann (technisch coördinatoren onder- en bovenbouw)