• Beschamende vertoning VV Brielle tegen SHO

  Voor eenieder die de wedstrijd VV Brielle 1 – VV SHO 1 heeft mogen aanschouwen, zal de aanhef van dit wedstrijdverslag niet verrassend zijn. Voor de lezers die de wedstrijd niet hebben gezien, misschien wel, maar als je de laatste thuiswedstrijd met 0-6 verliest van SHO, dan spreekt dit voor zich!

  Met de competitie in de eindfase en er bij alle wedstrijden weer op hetzelfde tijdstip (14.30 uur) de aftrap, stonden er bij alle negen wedstrijden in 1C nog belangen op het spel. Dat gold eveneens voor SHO, dat vandaag uit tegen het hoger genoteerde Brielle moest voetballen. Brielle kan met een beetje geluk ruiken aan nacompetitie voor promotie, terwijl SHO nog niet zorgenvrij aan de wedstrijd begint. In de heenwedstrijd op 28 januari konden Dennis Groosjohan en Lex van Dommelen elkaar de hand schudden voor de toss, ditmaal ontbraken beide aanvoerders. SHO – Brielle eindigde in 2-2.

  Na de gebruikelijke aftastende openingsfase nam Brielle het initiatief. Dean Bos neemt de bal uit een voorzet van Zepp Jacobs in een keer op de slof, maar de bal vliegt over het doel. Na negen minuten loopt Vermaat van SHO uit de dekking weg. Ondanks wat duw- en trekwerk schiet hij de 0-1 binnen. Brielle leek snel weer orde op zaken te willen stellen, maar SHO werd beter. Giliomar Leona bleek samen met Kevin van la Parra meermaals een plaag voor de SHO defensie, maar tot een doelpunt kwam Brielle vooralsnog niet. Even later was het aan de andere kant wel prijs. SHO-er Angel Queijo schoot van een meter of twintig de bal fraai over de wat voor zijn doel staande Brielle-doelman Nigel Keehnen in het net (0-2).

  SHO had de regie in handen en Nigel Keehnen moest nog een keer kordaat optreden bij een flitsende uitval van SHO. Uit een diepgegeven bal van Merijn Wolters miste Zepp Jacobs uit kansrijke positie het doel op een haar. Na eerst een prima redding van Nigel Keehnen op een hard schot ging hij (samen met de verdediging) bij een volgende aanval van SHO in de fout. Een halfzachte bal van El Harti verdween via de mistastende handen van Nigel in het doel (0-3). Na een versnelling van Kevin van la Parra kwam de bal voor het doel van SHO, maar iedereen kwam te laat om de bal in het open doel te lopen. Kort voor rust krijgt smaakmaker Giliomar Leona een aardige tik tegen zijn kuit en strompelt van het veld.

  Na de pauze kwam Bob Legierse in het veld voor de al uitgevallen Giliomar Leona. Doelman Nigel Keehnen mag gelijk weer aan de bak en weet de hard ingeschoten bal tot hoekschop te werken. Uit de hoekschop kopt El Harti de bal op de lat en mocht Brielle van geluk spreken dat het overeind bleef bij een scrimmage voor het doel. Brielle worstelde onherkenbaar tegen zichzelf en kwam nauwelijks aan voetballen toe. En ja, als dan alles tegenzit, valt ook het vierde doelpunt van SHO uit het niets. SHO-doelman Steehouwer nam buiten zijn strafschopgebied een terugspeelbal vol op de wreef en mede door ”het windje mee” ging de hoge bal richting vijandelijke doel. De perplex staande doelman Nigel Keehnen zag de bal over zich heen gaan en SHO komt op 0-4.

  Tom Sleeuwenhoek en Damian de Jong komen in het veld voor Dean Bos en Zepp Jacobs.
  Vervolgens slaat SHO via uitblinker Jesse Vermaat nog tweemaal toe (0-6). Uit een laatste actie van Kevin van la Parra kwam helaas geen eretreffer. SHO kan opgelucht ademhalen, want het speelde een ongeïnspireerd Brielle zoek. Daardoor eindigen beide ploegen met nog één wedstrijd te gaan in de middenmoot.

  Conclusie: Het zat Brielle in het begin van de wedstrijd niet mee. Ongetwijfeld waren de spelers met andere bedoelingen het veld ingestapt, maar zeker in de tweede helft was het een beschamende vertoning die Brielle liet zien en kreeg het een ongenadig pak slaag van een prima voetballend SHO.

  Vertrekkend trainer Gijs Zwaan zal zich zijn laatste thuiswedstrijd voor het thuispubliek van VV Brielle ongetwijfeld anders hebben voorgesteld.

  Volgende week mag Brielle zich revancheren tegen Nieuw-Lekkerland, dat moet proberen zich direct te handhaven in de eerste klasse. De wedstrijd Nieuw-Lekkerland – VV Brielle begint om 14.30 uur en wij gaan er vanuit dat de spelers van Brielle de laatste wedstrijd van het seizoen knokken voor wat ze waard zijn.