• Betcity Cup wedstrijd 2: VV Brielle 1 – TransvaliaZW 1

  De volgende BetCity Cup-wedstrijd mocht VV Brielle op het eigen Geuzenpark spelen. Na de 0-2 overwinning op en bij Groote Lindt werd in de tweede ronde TransvaliaZW uit de koker getrokken als de volgende opponent voor Brielle. Wel weer een behoorlijk niveauverschil op papier, maar Brielle ging de wei in zonder Reilly Bakboord, Koen Botterhuis, Lex van Dommelen en Nigel Keehnen. Op de bank naast de ad-interim-leider Mohamed Ajarai, Fabian van Benthem, Anthony Piqué, Wouter de Ronde en Kevin van La Parra. In de basisopstelling: Deshney Hoornweg, Ibrahim El Koubai, Bo van der Gaag (A), Pim Bruinink, Armin Hasanovic, Dean Bos, Zepp Jacobs, Tim Baumann, Joey Gomes, Jordy Braber en Glenn Weijts.

  Brielle pakte vanaf de start het overwicht, maar door snel druk zetten van TransvaliaZW kwam de bal niet vaak bij de voorwaartsen van Brielle. Het eerste schot richting het doel van TransvaliaZW kwam dan ook uit de tweede lijn. Armin Hasanovic trok van links naar binnen en vuurde een pegel af waarna de doelman de bal net over de lat wist te tikken. De volgende trap van Joey Gomes was wel raak en ook van buiten de zestien geschoten (1-0). Glenn Weijts schiet de tweede binnen op aangeven van Armin Hasanovic, maar de grensrechter zag hier buitenspel in en scheidsrechter Van der Velde keurde dan ook het (eigenlijk geldige) doelpunt af.

  Tim Baumann lanceert Zepp Jacobs. Zepp zet de bal voor waar Glenn Weijts ter plaatse is en beheerst de 2-0 maakt. Na slordig balverlies weet TransvaliaZW dit goed uit te spelen en scoort de 2-1. Glenn Weijts mikt de bal net te hoog en gaat over het doel. Uit een hoekschop van Joey Gomes kopt Glenn Weijts de bal door naar Dean Bos die de bal op de lat knikt. Na een hoge, draaiende bal is het weer Glenn Weijts die op tijd bij de bal is en 3-1 langs de doelman schiet. Nog voor rust maakt Glenn Weijts de 4-1 als Jordy Braber een tegenstander afjaagt en de bal op een presenteerblaadje afgeeft. Rust.

  In de tweede helft komen Kevin van La Parra en Wouter de Ronde in het veld voor Armin Hasanovic en Glenn Weijts. Wouter de Ronde schiet zijn eerste doelpoging op de vuisten van de doelman. Ook een schot van Tim Baumann weet de doelman ternauwernood uit zijn doel te houden. Zepp Jacobs loopt een voorzet op maat binnen van Kevin van La Parra en het is 5-1.

  Mohamed Arajai komt Tim Baumann vervangen. Een vrije trap van Jordy Braber vliegt prachtig in de kruising (6-1). Wouter de Ronde schiet raak na een voorzet van Zepp Jacobs (7-1). Een voorzet van Kevin van La Parra wordt door Dean Bos netjes in het net geknikt (8-1). Veel mensen was het ontgaan, maar een eigen doelpunt van TransvaliaZW telt ook en met een uitslag van 9-1 gaan de ploegen zonder extra tijd de kleedkamer in.

  VV Brielle gaat door naar de volgende ronde die volgend jaar zal worden gespeeld. Deze keer dus wel een doelpuntenfestijn, waarbij het niveauverschil te groot was voor het dapper strijdende TransvaliaZW. Aanstaande zaterdag speelt Brielle 1 voor de competitie uit tegen NSVV 1 om 14.30 uur in Numansdorp.