• Brielle 2 boekt ruime overwinning op Zwaluwen 2

Scoreverloop: 0-1 Ryan, 0-2 Julian, 0-3 en 0-4 Jianno (0-4 ruststand), 0-5 Quinten.

Opstelling: Nigel Keehnen, Ryan Griffiths, Jesse van der Reiden, Jordi de Visser, Sam de Haan, Tim Appelhof, Quinten Kloof, Julian de Geus, Martijn Rollof, Mitchel Polet en Jianno Reis Borges.

Wissels: Richard Zebregs Najib Kissami, Luuk Visser, Marvin Jansen, Raihy Martowirono en Savi Merino.

Afwezig/geblesseerd: Robin Bos, Rowan Barendrecht.

Vandaag kwamen twee ploegen aan de start die in de hoek zitten waar de klappen vallen. Zwaluwen begon nog wel aardig aan de competitie, maar de laatste drie competitiewedstrijden werden verloren. De situatie bij Brielle is/lijkt anders: de competitiestart was niet goed. De tweede plaats van onder is daar duidelijk in. Maar binnen de ploeg is nog steeds de overtuiging dat het beter kan en beter moet. Vandaag zou daarvoor een uitgelezen mogelijkheid moeten zijn om dat te laten zien.

Brielle begon in ieder geval bevlogen en zéér energiek aan de wedstrijd. De directe duels werden gewonnen en ook voetballend zag het er verzorgd uit. Brielle trok al snel het initiatief naar zich toe, zodat het spel zich voornamelijk op de helft van Zwaluwen afspeelde. In opdracht van de trainer werd door de achterste linie regelmatig direct de diepe bal op Mitchel of Jianno gespeeld. Na een kwartier spelen leverde zo’n situatie de openingsgoal op. Ryan gaf deze keer een lange bal op Martijn, die mooi tussen de keeper en de verdediging van Zwaluwen viel. Martijn leek de bal te toucheren waardoor de keeper kansloos was, 0-1. Later bleek dat Martijn de bal niet had geraakt en kon Ryan op de scoringslijst gezet worden. Dit was de start waar Brielle op had gehoopt, zelf goed beginnen aan de wedstrijd en dan het beetje geluk aan je zijde hebben om de score te openen. Bijna in dezelfde minuut werd het nog mooier. Brielle kreeg een vrije trap te nemen op een aantrekkelijke positie buiten het strafschopgebied, Julian ging achter de bal staan en liet vervolgens de keeper van Zwaluwen compleet kansloos: 0-2. Wat een weelde! Na de 0-2 brak een fase aan waarin Zwaluwen liet zien dat het team niet voor niets ruim boven Brielle staan op de ranglijst. Zwaluwen ging vol voor de aansluitingstreffer. Met name in de voorhoede hadden zij een aantal prima spelers rondlopen. De grote en sterke spits en de technisch begaafde rechtsbuiten maakte het Brielle regelmatig erg lastig. Zwaluwen kreeg in die fase ook een aantal kansjes en ook één grote kans. Van dichtbij kreeg de spits de mogelijkheid om zijn ploeg weer in de wedstrijd te brengen, maar met een geweldige reflex wist Nigel zijn doel schoon te houden.

Brielle bleef dus goed overeind in deze fase en wist zelfs de score naar 0-3 te tillen. Uit een strak getrapte corner van Julian, wist Jianno goed voor zijn man te komen en kopte de bal fraai binnen, 0-3. De stand na een minuut of 35 was uitstekend natuurlijk, maar er was ook weer blessureleed. Tim en Jesse moesten beiden nog voor de rust gewisseld worden, Richard en Najib waren de vervangers. Met de 0-3 op het scorebord was het lekker voetballen voor Brielle, de defensie van Zwaluwen oogde onzeker en liet regelmatig een steekje vallen. Kort voor de rust kregen Martijn (die langzaam maar zeker weer richting oude vorm gaat) en Najib beiden een dot van een kans om de 0-4 te maken, maar deze was aan hen niet besteed. Jianno had daar vandaag veel minder moeite mee, en op slag van rust maakte hij zijn tweede van de dag, 0-4.

Naar verwachting ging Zwaluwen na de rust alles op alles zetten om er nog een wedstrijd van te maken. De opdracht voor Brielle was uiteraard om niets weg te geven en de overwinning niet meer uit handen te gegeven. Zwaluwen begon inderdaad stormachtig aan de tweede helft en ook nu weer leverde dat een aantal kansen en mogelijkheden op. In de openingsfase stond Brielle behoorlijk onder druk. Nigel moest een aantal maal ingrijpen, en als Nigel al was gepasseerd stond daar nog Ryan op de doellijn om zijn keeper te assisteren. Kortom, de Brielse defensie stond als een huis.

Ondertussen bleef Brielle goed meedoen en het kreeg na een kwartier een vrije trap te nemen, natuurlijk weer met Julian achter de bal, en nu vond hij bij de tweede paal Quinten, die met een mooie kopbal de 0-5 binnen knikte. Zwaluwen haakte nu definitief af. Mitchel en Jianno werden nog vervangen door Marvin en Luuk, Brielle speelde zonder nog in de problemen te komen de wedstrijd uit. Wanneer het vizier van Najib en Martijn ook nog op scherp had gestaan in de tweede helft, dan had de score nog veel hoger kunnen zijn, maar een kniesoor die daarop let.

Brielle 2 heeft zich vandaag van zijn beste kant laten zien, alle spelers haalden een dikke voldoende. En omdat voetbal een teamsport is, is het altijd lastig en vaak onzinnig om een “man of the match” aan te wijzen. Julian met twee assists en een goal of Jianno met twee goals of Nigel met een cruciale redding of Jordi die 100% van zijn duels won? Ik zou het niet durven zeggen. Maar deze keer werd de beslissing door de scheidsrechter genomen, hij liet aanvoerder Jordi weten dat hij zonder twijfel de beste man van het veld was. Aangezien deze scheidrechter geen enkele tegenspraak duldde, ben ik het hier volkomen mee eens.