• Brielle 2 moet nog een nederlaag slikken

Opstelling: Nigel Keehnen, Rowan Barendrecht, Jordi de Visser, Quinten Kloof, Sam de Haan, Julian de Geus, Richard Zebregs, Michael Mettrop, Martijn Rollof, Niels Bekker en Mitchell Polet. Wissels: Jesse van der Reiden, Najib Kissami, Tim Appelhof, Marvin Jansen en Jianno Reis Borges. Afwezig/geblesseerd: Ryan Griffiths, Luuk Visser, Raihy Martowirono, Igor Lopes dos Santos, Robin Bos en Savi Merino.

Vandaag vond op een vochtig en immer tochtig Geuzenpark de tweede competitiewedstrijd voor Brielle 2 plaats. Na de keiharde 6-0 nederlaag tegen RVVH 2 moest Brielle 2 zich in de eerste thuiswedstrijd zien te herpakken tegen Sportlust 2.
    Brielle koos er bewust voor om de eerste helft met de harde wind in de rug te spelen, zodat er direct maximaal druk gegeven kon worden op de tegenstanders uit Woerden.

Doordat de basiself weer compleet anders was dan alle andere gespeelde wedstrijden, was het in de beginfase vooral onwennig en onsamenhangend. Maar langzaam maar zeker trok Brielle toch het initiatief naar zich toe en werd Sportlust regelmatig vastgezet op de eigen helft. Ook de eerste kansen dienden zich aan en het leek een kwestie van tijd eer Brielle de score zou open. Maar helaas ging het steeds mis in de eindpass, de verkeerde keuze werd gemaakt of de passing was niet secuur. Sportlust beperkte zich in de openingsfase tot verdedigen en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden, maar Brielle leek alles goed op orde te hebben.

Toch was het Sportlust dat de score wist te openen. Op het middenveld leed Brielle onnodig balverlies, vervolgens werd er niet goed doorgedekt op de speler met de bal. Deze kreeg zomaar de vrijheid om te schieten en zijn niet geweldige schot viel binnen: 0-1. Een enorme domper natuurlijk als je de bovenliggende partij bent en zo op achterstand moet komen. Maar Brielle toonde veerkracht, want kort na de openingsgoal wist Niels uit een hoekschop van Julian prima de gelijkmaker binnen te knikken: 1-1. In de wetenschap dat de voordelen van de wind in de tweede helft voor Sportlust zouden zijn, bleef Brielle jagen op het tweede doelpunt. Het was weer Niels die er dichtbij was, maar zijn inzet eindigde in het zijnet. Een tweede treffer zat er niet meer in. Brielle moest dus vol aan de bak in de tweede helft voor een goed resultaat.

In de rust werd Michael -die zijn eerste competitieminuten maakte na zijn blessure- vervangen door Marvin. Met nieuwe instructies en uiteraard met de beste bedoelingen begon Brielle aan de tweede helft, maar Brielle kreeg al heel snel de tweede treffer te verwerken. Het windvoordeel was nu voor Sportlust, en binnen een vloek en een zucht wist de ploeg dit voordeel te verzilveren. Een afvallende bal kwam ver buiten het Brielse strafschopgebied voor de voeten van een speler van Sportlust. Met de wind als vriend waagde hij met een schot zijn kans en liet Nigel kansloos: 1-2.

Brielle liep wederom achter de feiten aan. Kort na de treffer moest Marvin (net terug van een blessure) alweer geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Jianno. Waar Brielle in de eerste helft nog de veerkracht toonde om er wat van te maken, was het nu niet meer bij machte om weer terug in de wedstrijd te komen. Of het nu kwam door de wisselingen, de weersomstandigheden of de mentale weerbaarheid van de spelers, het zal altijd onduidelijk blijven. Maar duidelijk was dat basisafspraken niet meer werden nagekomen en er werd met te weinig energie en overtuiging gevoetbald. Jesse, ingevallen voor Niels, probeerde het tij nog te keren, maar helaas sorteerde dit ook geen effect.

Ook het slotoffensief met Tim in de spits (ingevallen voor Rowan) mocht niet baten. Brielle wist in de tweede helft niet eenmaal de keeper van Sportlust aan het werk te zetten, en dat geeft zeker te denken. Uiteindelijk mocht Brielle van geluk spreken dat het slechts bij 1-2 bleef.

Volgende week wordt er gespeeld tegen Heinenoord 2, een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dan zal er wel lering uit deze wedstrijd moeten worden getrokken, want Brielle speelde in de tweede helft onnodig ver onder zijn niveau.