• Brielle 2 verzuimt te scoren

Brielle 2 – Smitshoek 2
    Uitslag: 0-2
    Opstelling: Nigel Keehnen, Sam de Haan, Jesse van der Reiden, Jordi de Visser, Bob Legierse, Quinten Kloof, Richard Zebregs, Mitchel Polet, Julian de Geus, Niels Bekker en Tom den Boer.

Wissels: Najib Kissami, Luuk Visser, Tim Appelhof, Savi Merino, Jianno Reis Borges en Igor Lopes dos Santos.

Afwezig/geblesseerd: Robin Bos, Rowan Barendrecht, Marvin Jansen, Ryan Griffiths, Raihy Martowirono en Martijn Rollof.

Afgelopen dinsdag wist Brielle 2 in een zeer matige bekerwedstrijd met 2-0 te winnen van OVV 2. Brielle won deze wedstrijd door de schaarse kansjes, die er waren, te verzilveren.

Met twee achtereenvolgende overwinningen in de pocket zou Smitshoek 2 de volgende prooi moeten worden voor Brielle 2. Maar daar kwam niet veel van terecht deze zaterdag. Waar Brielle op dinsdag nog zegevierde door de kansen te benutten, lieten de manschappen het vandaag in de afwerking volledig afweten.

Brielle begon weer niet goed aan de wedstrijd. Tegen de afspraken in begon Brielle veel te slap aan de wedstrijd en kreeg Smitshoek teveel ruimte om te voetballen. Van beide kanten was de openingsfase niets groots te noemen en in de eerste 20 minuten waren er maar weinig noemenswaardige momenten te bespeuren. Het eerste serieuze wapenfeit was direct de openingsgoal voor Smitshoek. Een laag getrapte hoekschop werd door Brielle niet goed verdedigd, de bal schoot door en bij de tweede paal kon een speler van Smitshoek ‘frank en vrij” de 0-1 binnen leggen.

Brielle leek enigszins wakker geschrokken door de treffer, het ging iets meer energie in de wedstrijd gooien en iets nadrukkelijker naar voren voetballen. Maar voordat Brielle echt gevaarlijk kon worden in het doelgebied van Smitshoek, kreeg het eerst nog een gevaarlijke vrije trap te verwerken. Op een ideale plek net buiten het strafschopgebied kreeg Smitshoek een vrije trap te nemen. De bal leek feilloos in de linkerbovenhoek te verdwijnen, maar Nigel kreeg er nog net een handje achter en kon zodoende de 0-2 voorkomen. Aansluitend op dit moment kreeg Brielle een aantal kansen, waarvan zeker de 3-tegen-1-situatie veel beter uitgespeeld had moeten worden. Het missen van deze grote kans bleek exemplarisch voor de rest van de wedstrijd: de mooiste en grootste kansen werden vandaag om zeep geholpen. En als je niet scoort, kan je ook niet winnen, heb ik me weleens laten vertellen. Smitshoek had daar minder problemen mee, nog voor de rust wist het de voorsprong te verdubbelen: 0-2.

Na de rust met twee verse krachten (Luuk voor Richard en Savi voor Sam) aan Brielle de opdracht om er nog wat van te maken deze middag. Maar na vijf minuten werd nogmaals duidelijk dat “het” er vandaag niet in zat. Vrij voor de goal op zo’n twee meter voor de doellijn leek Niels de aansluitingstreffer op zijn schoen te hebben. Maar hij raakte de bal compleet verkeerd, waardoor de bal huizenhoog over ging. Brielle was met de wind in de rug niet in staat om Smitshoek vast te zetten op de eigen helft. Zonder goed te voetballen kreeg het toch nog een handvol kansen waarvan er minimaal een of twee binnengeschoten hadden moeten worden. Maar óf de prima doelman van Smitshoek stond in de weg, óf Brielle faalde in de afwerking, maar scoren lukte Brielle niet deze middag. Ook Smitshoek kreeg nog twee grote kansen, maar wist deze ook niet meer te benutten. Uitslag 0-2.

De 0-2 nederlaag kwam keihard aan bij Brielle 2. Positief was nog wel het aantal gecreëerde kansen voor Brielle 2, maar de afronding moet volgende week echt beter.

Dan komt SHO 2 op bezoek. Deze ploeg heeft inmiddels al zeven punten meer dan Brielle 2. De hoogste tijd voor de ommekeer!