• Brielle 2 weet niet te winnen van Schipluiden 2

Opstelling: Nigel Keehnen, Ryan Griffits, Colin Schoors, Quinten Kloof, Robin Bos, Raihy Martowirono, Julian de Geus, Rowan Barendrecht, Igor Lopes dos Santos, Martijn Rollof en Mitchell Polet. Wissels: Savi Merino, Najib Kissami, Tim Appelhof en Dennis Groen.

Brielle 2 kwam tegen het fysiek sterke, maar voetballend zeer matige Schipluiden 2 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dit had de ploeg grotendeels aan zichzelf te wijten, maar ook de inconsequent fluitende arbiter had hierin een bepalende rol. Vanaf het eerste fluitsignaal zochten de spelers van Schipluiden namelijk de grens van het toelaatbare op. Te vaak gingen zij daarbij over de grens zonder dat de leidsman hiertegen optrad. Aan de andere kant moet Brielle vooral in de spiegel kijken, omdat het voetballend simpelweg niet goed genoeg was deze wedstrijd.

Brielle begon enigszins aarzelend aan de wedstrijd, maar werd al heel snel wakker geschud door de harde duels die de spelers van Schipluiden zeker niet schuwden. Na vijf minuten was er zo’n duel tussen Mitchell en de keeper binnen het strafschopgebied. Heel Brielle dacht aan een overtreding en verwachtte een fluitsignaal, maar dat kwam niet. Brielle stond hierdoor even niet goed en Schipluiden kon in de omschakeling op 0-1 komen. Protesten alom, maar de scheidsrechter vond het simpelweg geen overtreding.

Een minuut na de openingsgoal kwam Mitchell na een goede pass 1-op-1 met de keeper, maar helaas wist hij deze kans niet te verzilveren. Brielle was er nu wel achter dat er uit een ander vaatje getapt moest gaan worden. Tegen dit soort ploegen is het zaak om het baltempo hoog te houden en om uit de duels te blijven. Dat lukte Brielle slechts bij momenten. Te vaak was de passing niet goed of waren de aannames te slordig. Bovendien werd te vaak de oplossing door het centrum gezocht, terwijl de ruimtes voor onze backs Ryan en Robin op de flanken lag.

In de 25ste minuut werd die ruimte wel gevonden: een geweldige steekbal van Raihy op de mee opgekomen Robin bracht hem in scoringspositie en hij faalde niet. Beheerst schoof hij de bal langs de keeper: 1-1. Kort na de gelijkmaker liet Schipluiden zijn ware aard zien. Rowan lag na een stevig duel met de centrale verdediger op grond, en terwijl de bal allang weg was, ging de nummer drie van Schipluiden opzettelijk op de enkel van Rowan staan. Schandalige overtreding! Maar zoals wel vaker deze middag stond de scheidsrechter erbij, keek ernaar en deed niets. Gelukkig was de coach van Schipluiden zo verstandig om deze speler, die waarschijnlijk op proefverlof vrijgelaten was, te wisselen. 1-1 ruststand.

Na de rust verving Tim de moegestreden Raihy en met de opgedane ervaring uit de eerste helft en de instructies van de trainer zou je mogen verwachten dat Brielle het in de tweede helft beter zou gaan aanpakken. Helaas was dit niet het geval. Doordat Brielle niet goed genoeg aan de bal was, kon Schipluiden te makkelijk overeind blijven. Bovendien vond Schipluiden de 1-1 een prima uitslag, en met zeven spelers achter de bal beperkte deze ploeg zich voornamelijk tot anti-voetbal.

Savi kwam in de ploeg voor Igor en Najib voor Colin, maar aan het spelbeeld veranderde niets. Schipluiden schopte er lustig op los zonder dat de leidsman ingreep. Een kwartier voor tijd maakte de nr. 9 van Schipluiden het wel te bont. Zijn snoeiharde overtreding op Mitchell werd eindelijk door de scheidsrechter gezien en op waarde geschat: rood. Met elf tegen tien probeerde Brielle de druk op te voeren, maar daar kwam niet veel van terecht. Tijdens een solo van Martijn richting de goal werd hij weer eens (pas door de derde schopper) gevloerd. De falende leidsman volhardde weer in zijn warrige optreden en gaf slechts een vrije trap.

Tot uitgespeelde kansen kwam Brielle niet meer, en dat kan Brielle zichzelf verwijten. Het enige noemenswaardige wapenfeit van Brielle in de slotfase was de vrije trap van Julian, die op de kruising uiteenspatte. Uiteindelijk stond er voor Brielle een teleurstellende 1-1 op het scorebord met slechts éénmaal geel en éénmaal rood voor Schipluiden.