• Brielle blijft in de “winning mood” en is Heinenoord met 2-0 de baas

  We beginnen opnieuw met het statement dat VV Brielle in een positieve flow zit. Na een serie overwiningen op rij heeft Brielle kans gezien om van de laatste plaats (na het 1-0 verlies op 12 februari uit bij Neptunus-Schiebroek) naar plaats acht te stijgen op de ranglijst. Ja, u leest het goed! Ook de tegenstander van vanavond, Heinenoord, kon namelijk met een 2-0 nederlaag naar huis. Uit de laatste zeven wedstrijden werden achttien punten behaald en Brielle is de fiere koploper in de derde periode.

  Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Jesse van der Reiden, Dimitri Poortvliet, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Dean Bos en Guylain Gillet. Op de reservebank namen Adam el Fazazi, Marvin Godschalk, Kevin van Heems, Bob Legierse en Mitchell Lieshout plaats. Niet geselecteerd/inzetbaar: Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Candido Araujo da Conceicäo, Ryan Griffiths, Younes Hadiki en Justin Tromp.

  Vooraf werd het belang van deze wedstrijd goed onderstreept. Bij winst op Heinenoord gaat Brielle uit de directe gevarenzone voor nacompetitie. Al in de negende minuut viel de 1-0. Het was de goed mee opgekomen Kevin van la Parra die een tegenstander uitkapt en de bal op maat afgeeft aan Guylain Gillet. Guylain had zich goed vrijgelopen en schoot de bal steenhard langs doelman Cheuk-A-Lam van Heinenoord. Een fraai uitgevoerde aanval en een belangrijk steuntje in de rug voor Brielle. Na ongeveer een half uur spelen voerde Heinenoord de druk op Brielle op.

  Tot tweemaal toe pakt Nigel Keehnen de ingeschoten ballen en een volgende (grote) kans van Heinenoord belandt in het zijnet. In deze fase werd Brielle afgetroefd door een feller Heinenoord dat hierdoor heer en meester was op het middenveld al leverde dat niets op. In de laatste vijf minuten voor rust werd Brielle weer gevaarlijk. Eerst was het opnieuw Kevin van la Parra die vanaf de linkerflank de bal voor het doel brengt en moet Heinenoord alle zeilen bijzetten om een grotere achterstand te voorkomen. De laatste kans in de eerste helft is voor Dean Bos, die uit een perfecte voorzet van Luke Corver de bal net naast het doel kopt.

  In de tweede helft is Dean Bos de stoorzender in de opbouw van de laatste linie van Heinenoord. Hij ontfutselt de bal van verdediger Van Valen en gaat alleen richting doel. Dean probeert de doelman te omspelen, maar die tikt de bal voor de voeten van Dean weg. Jammer, dit was een 100% kans. Na een “frommelactie”op de vierkante meter van Heinenoord krijgt de ploeg van interim-trainer Hulsbosch een grote kans, maar ook nu redt doelman Nigel Keehnen van Brielle zijn ploeg met een mooie save. Jesse van der Reiden moet na een duel het veld verlaten en voor hem in de plaats komt Marvin Godschalk die weer hersteld is van een blessure. Dean Bos wordt weer eens gelanceerd en zet de bal voor op Guylain Gillet. Na een flitsende aanname schiet Guylain de bal via een tegenstander over het doel. De daarop volgende hoekschop is voor de doelman.

  Zepp Jacobs gaat behendig en op snelheid door de defensie van Heinenoord, een verdediger trekt aan de noodrem met als gevolg een vrije trap voor Brielle op de rand van het strafschopgebied. Aanvoerder Lex van Dommelen schiet de vrije trap bekeken in de verre benedenhoek en het staat 2-0. Na een slippertje achterin gaat de snelle Nyero vanaf rechts richting doel. De bal wordt goed ingeschoten door Nyero, maar Nigel Keehnen weet de bal met een katachtige reflex uit zijn doel te houden. De voor Guylain Gillet ingevallen Adam el Fazazi kopt van dichtbij in, maar ook nu is de doelman paraat. De laatste kans van Heinenoord komt voort uit een vrije trap. De ingeschoten bal van Kaptein ketst via de bovenkant van de lat het veld weer in en kan worden uitverdedigd.

  Ook deze cruciale wedstrijd werd door Brielle knap gewonnen. Het team strijdt en helpt elkaar, klasse!

  Aanstaande zaterdag 14 mei neemt Brielle het op tegen XerxesDZB. Ook tegen XerxesDZB heeft Brielle wat goed te maken na de vernederende 4-0 nederlaag in Rotterdam. De wedstrijd Brielle – XerxesDZB begint aanstaande zaterdag om 14.30 uur.