• Brielle boekt een 1-3 overwinning bij en tegen Nieuw-Lekkerland

Vorige week zaterdag wist VV Brielle opnieuw te winnen, Terneuzense Boys werd met 3-2 verslagen. Brielle zit in een positieve flow, waarbij het team met elkaar strijdt voor overwinningen.

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland op het programma, ook al wist Brielle thuis van deze ploeg te winnen, weten we allemaal dat die wetenschap geen garantie geeft op drie punten.

Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Jesse van der Reiden, Dimitri Poortvliet, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Dean Bos en Guylain Gillet. Op de reservebank namen Adam el Fazazi, Marvin Godschalk, Bob Legierse en Mitchell Lieshout plaats.
    Niet geselecteerd/inzetbaar: Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Candido Araujo da Conceicäo, Ryan Griffiths, Younes Hadiki, Kevin van Heemst en Justin Tromp.

Al in de eerste minuut is het raak. Anthony Piqué ontfutselt de bal van de spits van Nieuw-Lekkerland (N-L) en speelt de bal door naar Zepp Jacobs. Zepp sprint vanaf de middenlijn naar de achterlijn van N-L en zet de bal voor. Guylain Gillet kan de bal net niet voldoende raken maar Jordy Braber staat op de juiste plaats en schiet de 0-1 in het net. Guylain Gillet gaat er vandoor en speelt de bal naar de vrijstaande Zepp Jacobs.

N-L komt nu goed weg omdat Zepp de bal niet goed op zijn schoen krijgt. De volgende kans voor Zepp levert wel een doelpunt op, maar nu wordt het doelpunt afgekeurd. Nigel Keehnen etaleert zijn kwaliteit door N-L van scoren af te houden. Uit een afgemeten pass van Jordy Braber gaat Dean Bos op weg naar het doel van N-L. Dean wordt half geblokkeerd en valt, maar krijgt geen strafschop. Bij een overtreding op Jordy Braber krijgt Brielle een vrije trap, waarna aanvoerder Lex van Dommelen de bal hard in de muur van N-L schiet. Dean Bos mikt naast en een voorzet vanaf de rechterflank schiet door de defensie van Brielle, waarbij het team van Gijs Zwaan geluk heeft dat niemand van N-L zijn voet tegen de bal kan zetten. Lex van Dommelen speelt de bal diep op Dean Bos die opnieuw zwaar gehinderd wordt binnen het strafschopgebied, maar nu is Guylain Gillet snel meegelopen en schiet de bal langs de doelman waarbij Brielle op 0-2 komt.
    Dit is ook de ruststand.

Al snel in de tweede helft redt Nigel Keehnen en voorkomt een tegentreffer. Brielle wordt teruggedrongen en N-L dicteert het spel. Brielle is bij balbezit slordig en de bal komt keer op keer bij een tegenstander die daardoor mogelijkheden krijgt. Zo slibt de bal bij een misverstand in de laatste linie door en scoort Schilders de aansluitingstreffer (1-2). Kort hierna geeft Kevin van la Parra de bal vanaf links voor op de van rechts opkomende Jordy Braber. Jordy neemt de bal in een vloeiende beweging mee en scoort de 1-3. Na een uiterst fraaie actie van Dean Bos schiet Dean de bal langs de doelman, maar ook voor het doel langs waar de snel aangesloten Guylain Gillet de bal net niet met de punt van zijn schoen in het lege doel kan schieten.

Uit een hoekschop van Luke Corver jaagt Guylain Gillet de bal net over de kruising. Luke Corver krijgt vervolgens bij een uitgespeelde aanval van Brielle de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Helaas schiet de vrijstaande Luke de bal in de handen van doelman Kortstam. Zepp Jacobs zet de bal scherp voor, waar net een verdediger van N-L de bal voor de voeten van Guylain Gillet weet weg te tikken. In deze fase had Brielle het duel op slot moeten gooien. Het blijft echter 1-3, want na een pass van Jordy Braber mikt Zepp Jacobs de bal net langs de verkeerde kant van de paal en schiet Dean Bos net over de lat. Een beloning voor Dean zijn harde werken werd vanmiddag niet bekroond met een doelpunt, maar Dean gaat er dit seizoen vast nog een aantal maken. De laatste grote kans van de wedstrijd is voor N-L, waarbij de bal naast het doel wordt geschoten.

Opnieuw mag Brielle drie punten bijschrijven. Het zal moeten blijven winnen, want de concurrentie hijgt de Briellenaren in de nek. Dinsdag staat er weer een cruciale wedstrijd op het programma. Brielle moet dan winnen van directe concurrent Heinenoord dat vier punten minder heeft.

Brielle verloor de uitwedstrijd bij Heinenoord met 3-1. We gaan voor een revanche! De wedstrijd Brielle – Heinenoord begint dinsdag om 20.15 uur.