• Brielle boekt knappe 2-1 overwinning op koploper Forum Sport

Opnieuw ging het vorige week mis. Tegen Rijsoord, werd Brielle na een alleszins acceptabele eerste helft in de tweede helft afgetroefd en droop het teleurgesteld met een 3-1 nederlaag af.

Tegen koploper Forum Sport moest thuis een goed resultaat behaald worden en Brielle beloonde zichzelf met een knappe 2-1 overwinning. In de eerste helft was Brielle heer en meester in eigen huis. Uit een mooie voorzet van Brian Smits was het Jeffrey Duijnstee die na een prima actie de bal via de paal en de doelman in het net schoot (1-0). In het restant van de eerste helft vergat Brielle de wedstrijd op slot te gooien.

In de tweede helft liet de ingevallen Stevie Soares zijn tegenstander de hielen zien en vond hij Claudio Santos Silva. De vrijstaande Claudio zette met een slimme schijnbeweging de doelman op het verkeerde been en schoof simpel de 2-0 binnen.

Na 83 minuten wist Forum Sport via invaller Jordy de Bruin de aansluitingstreffer te produceren. De 2-1 gaf de bezoekers extra power en Brielle kreeg het nog even lastig. Toch was de beste mogelijkheid voor Brielle. Stevie Soares speelde de bal vanaf eigen helft loepzuiver op mede-invaller Niels Bekker. Niels was zijn tegenspeler te snel af en zag in een flits de doelman voor zijn doel staan. Met een prachtige diagonale trap schoot Niels de bal boven op de lat.

In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer en zo mocht een veel beter ogend Brielle (ten opzichte van vorige week) met een overwinning op zak de kleedkamer in.

Opstelling Brielle: Deshney Hoornweg (21), Marvin Godschalk (2), Lonny Mendes Fernandes (3), Marcel van den Berg (4), Elwin Spoel (5), Brian Smits (6), Jeffrey Duijnstee (7), Claudio Santos Silva (8), Mike van Dommelen (9), Lex van Dommelen (10) en Gino Stolk (11). Op de bank namen plaats: Stevie Soares (12), Niels Bekker (14), Victor de Blok (15), Luke Corver (16) en Mitchell Lieshout (1).

Al snel blijkt Brielle uit een ander vaatje te tappen dan vorige week, het begint fel en gedreven. Een diepe bal van Brian Smits bereikt Mike van Dommelen, Mike speelt de bal in één keer door naar Jeffrey Duijnstee die niet aarzelt en de bal in het net schiet. Volgens de arbitrage echter vanuit buitenspel. Een voorzet van Lonny Mendes Fernandes wordt door Mike van Dommelen doorgekopt en jammer genoeg staat het vizier bij Gino Stolk nog niet op scherp, want hij schiet de bal naast het doel. Brian Smits geeft de bal aan Jeffrey Duijnstee, die echter te hoog mikt. Opnieuw een diepe bal van Brian Smits, die deze keer wel door Jeffrey Duijnstee omgetoverd wordt tot een doelpunt. Na een behendige actie schiet Jeffrey de bal via de paal en de doelman in het doel (1-0).

Elwin Spoel stoomt goed mee op en levert de bal af bij Brian Smits. De ingeschoten bal van Brian gaat echter net naast het doel. De hardwerkende Mike van Dommelen voorziet, na een prima actie, Gino Stolk van de bal. Helaas weet Gino niet zijn geheel vrijstaande medespelers te bereiken en zo gaat deze grote kans de mist in. Een mooie combinatie tussen Jeffrey Duijnstee en Mike van Dommelen met een goede voortzetting op Gino Stolk, die in kansrijke positie wordt afgefloten vanwege een lichte overtreding. Na 36 minuten gaat de eerste doelpoging van Forum Sport over het doel en kort voor rust is er even een dreigende situatie voor het doel van Deshney Hoornweg maar de bal gaat ruim naast. Dat Brielle met de rust slechts met 1-0 afstand wist te nemen van Forum Sport was het enige minpuntje van de eerste helft.

In de tweede helft begint Forum Sport beter. Het eerste schot gaat naast. De hinkende Brian Smits wordt vervangen door Stevie Soares. Deshney Hoornweg krijgt eindelijk iets te doen, hij plukt bekwaam de bal uit de lucht. Claudio Santos Silva schiet naast. De rappe Stevie Soares liet zijn tegenstander de hielen zien en gaf de bal aan de vrijstaande Claudio Santos Silva. Claudio bracht met een slimme schijnbeweging de doelman op het verkeerde been en schoof simpel de 2-0 binnen.

De tegenstander stroopte de mouwen op en Brielle moest terug, mede omdat ook bij diverse spelers het harde werken zijn tol eiste. Deshney Hoornweg pakt opnieuw een bal die op het doel wordt afgevuurd. Ook Jeffrey Duijnstee moet zich laten vervangen en voor hem komt Niels Bekker in het veld. Een hoekschop van Forum Sport gaat gevaarlijk voor het doel van Brielle langs.
    Na 83 minuten wist Forum Sport de aansluitingstreffer te produceren.

De 2-1 gaf de bezoekers extra power en Brielle kreeg het nog even lastig. Toch was de beste mogelijkheid voor Brielle. Opnieuw was het Stevie Soares die vanaf eigen helft de bal loepzuiver op mede-invaller Niels Bekker speelt. Niels was zijn tegenspeler te snel af en zag in een flits de doelman voor zijn doel staan. Met een prachtige diagonale trap schoot Niels de bal boven op de lat. Dit was een wonderschoon doelpunt geweest. Maar helaas, hoe mooi dan ook, geen beloning voor het jonge talent van Brielle. Victor de Blok komt in het veld voor Gino Stolk. In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer en mocht Brielle met de knappe overwinning tevreden de kleedkamer in.

Volgende week gaat Brielle op bezoek bij de nieuwe koploper SHO. Als de spelers van Brielle met dezelfde motivatie, inzet en met elkaar vechten voor een goed resultaat, moet het ook mogelijk zijn om SHO te verslaan. De aftrap van de wedstrijd SHO - VV Brielle is om 14.30 uur in Oud Beijerland. Komt u ook kijken of Brielle in de positieve flow blijft?