• Brielle en Xerxes/DZB delen de punten (1-1)

Onder een heerlijk zonnetje begon zaterdag de wedstrijd VV Brielle 1 – Xerxes/DZB 1 op het mooie Geuzenpark. Voor beide clubs een belangrijke wedstrijd. De gasten van vandaag staan op een keurige derde plaats en gaan voor een vervangende periode. Brielle is de fiere koploper in de derde periode en heeft een puike serie wedstrijden gespeeld. Brielle behaalde uit de laatste zeven wedstrijden maar liefst achttien punten! De uitwedstrijd werd met 4-0 verloren van Xerxes/DZB, dus naast het belang van het bovenstaande heeft Brielle nu de kans om zich te revancheren.

Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Dimitri Poortvliet, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Dean Bos en Guylain Gillet. Op de reservebank namen Fabian van Benthem, Adam el Fazazi, Bob Legierse, Mitchell Lieshout en Jesse van der Reiden plaats. Niet geselecteerd/inzetbaar: Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Candido Araujo da Conceicäo, Ryan Griffiths, Younes Hadiki, Kevin van Heemst en Justin Tromp.

Brielle krijgt na twee minuten al een kans, als het mis gaat in de achterste linie van XerxesDZB. Dean Bos zit er gelijk bovenop, ontfutselt de bal, maar een verdediger ziet op het nippertje nog kans om onheil te voorkomen. Guylain Gillet schiet de bal naast het doel en uit een hoekschop van Luke Corver schiet Lex van Dommelen richting doel. Het schot van Lex is echter een prooi voor doelman Hagendijk. Het is niet zo dat Xerxes/DZB zich laat overrompelen, het blijft snel en soepel combineren. Na een lichte overtreding krijgt Xerxes/DZB een vrije trap en die wordt vanuit buitenspel binnengelopen, dus afgekeurd. Brielle is wel gewaarschuwd!

Er volgen schoten op het Brielse doel, maar doelman Nigel Keehnen voorkomt een treffer. Aan de andere kant gaat Guylain Gillet alleen op doelman Hagendijk af. Bij het omspelen van de doelman ziet Hagendijk kans om de bal weg te tikken. Na de wedstrijd gaf Guylain aan de bal pas kort voor de doelman onder controle te hebben en hij zag daardoor ook zijn meegelopen teamgenoot Dean Bos over het hoofd, daar Dean anders de bal in het lege doel had kunnen schieten. Bij een volgende situatie stoort Dean de doelman bij het wegtrappen van de bal dusdanig dat de bal via Dean net naast het doel gaat. Xerxes/DZB combineert rap en de mannen van trainer Gijs Zwaan moeten soms tot het uiterste gaan om deze combinaties te onderbreken.

Brielle begint ook in het tweede gedeelte van de wedstrijd met veel druk op de tegenstander. Na een flitsende aanval over diverse schijven schiet Zepp Jacobs de bal over het doel. Na sterk opkomen over de rechterflank zet Marvin Godschalk de bal voor, maar doelman Hagendijk komt goed uit zijn doel en onderschept de bal. Met een splijtende pass stuurt Luke Corver Marvin Godschalk de vrije ruimte in. Nu kan de doelman niet bij zijn scherpe voorzet en staan Dean Bos en Jordy Braber in het doelgebied klaar om af te ronden. Dean raakt de bal nauwelijks, maar daardoor krijgt de zo goed als op de doellijn staande Jordy de bal er niet in en ook de tweede poging mislukt jammerlijk. Na balverlies van Brielle komt een speler van Xerxes/DZB 1 op 1 tegenover Nigel Keehnen. Nigel blijft goed kijken en weet met een fraaie save een doelpunt van Xerxes/DZB te voorkomen. De mee op gekomen aanvoerder Lex van Dommelen legt de bal terug op de rand van het strafschopgebied en Guylain Gillet schiet de bal uiterst fraai in de verre bovenhoek (1-0). Wat een prachtige goal!

Bob Legierse komt Marvin Godschalk vervangen. Een mooie rush van Kevin van la Parra wordt middels een overtreding gestuit. De vrije trap levert helaas niets op. Adam el Fazazi komt Zepp Jacobs vervangen. De druk van Xerxes/DZB neemt toe en uiteindelijk schiet een Xerxes/DZB-speler (?) in de zesentachtigste minuut de 1-1 binnen. Drie minuten later behoedt Nigel Keehnen Brielle voor een nederlaag. Nigel bokst een pegel van afstand over de lat. Kort voor tijd redt aan de andere kant doelman Hagendijk zijn ploeg door een hard, laag schot van Dimitri Poortvliet uit de hoek te duiken en de bal gaat net langs de paal. De in het verslag niet genoemde Anthony Piqué speelde weer een dijk van een wedstrijd waardoor de aanvalsdrift van XerxesDZB ontregeld werd.

Brielle mocht tevreden zijn met het 1-1 gelijkspel, het kreeg loon naar werken tegen de goed voetballende ploeg van Xerxes/DZB. In de stand op de ranglijst stijgt Brielle naar plaats zeven. Daarbij moet wel aangegeven worden dat alle ploegen (met uitzondering van Neptunus-Schiebroek) onder Brielle op de ranglijst nog een kans hebben om nacompetitie te ontlopen. In theorie is ook Brielle nog niet veilig.

De volgende wedstrijd op 21 mei is tegen RVVH. In Ridderkerk moet Brielle proberen weer punten te pakken. Thuis lukte dat ook tegen RVVH, er werd met 3-1 gewonnen. De Ridderkerkers zijn inmiddels opgeschoven naar plaats twee op de ranglijst. Een kampioenschap voor RVVH lijkt onhaalbaar, maar het team zal er alles aan doen om de goede reeks van Brielle te doorbreken.

De wedstrijd RVVH 1 – VV Brielle 1 begint aanstaande zaterdag om 14.30 uur.