• Brielle JO15-3 boekt ruime overwinning op SNS JO15-1 in seizoensouverture

VV Brielle JO15-3 is erin geslaagd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met maar liefst 12-5 te winnen van SNS JO15-1 en daarmee de eerste drie punten bij te schrijven.

Er voltrok zich hetzelfde speelbeeld als tegen Stellendam. Brielle trok ten aanval, maar in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd stond de teller nu op drie na twaalf minuten speeltijd. Een foutje bracht de 3-1 op het bord, waarna Brielle uitliep naar 5-1. Een tweede foutje betekende de 5-2, wat meteen de ruststand was. Het speelbeeld in de tweede helft was gelijk aan de eerste helft, wat uiteindelijk de eindstand bracht op 12-5.

Nu terugkijkend concluderen we dat er redelijke wat kansen zijn gemist, maar dat er ook bij vlagen goed werd gevoetbald. Met kleine driehoekjes (positiespel), in een keer doorspelen, kaatsen, terugleggen werd ervoor gezorgd dat er doelpunten kunnen worden gemaakt.

Vooruit voetballen betekent dat er ruimte achterin ontstaat. Een foutje is zo gemaakt en dan krijgen we doelpunten tegen. Maar de eerste 3 punten zijn binnen en het team heeft een doelsaldo van + zeven. Gezien de start zit er een stijgende lijn en het blijkt dat als Brielle ruimte krijgt om te voetballen, het team prima voetbal op de grasmat kan leggen.

We gaan komende week lekker trainen en dan wacht volgende week WFB. Hopelijk kunnen we dan weer een lekkere partij voetballen.