• Brielle JO15-3 en JO15-2 in evenwicht

Zaterdag 14 november is de tegenstander JO15-2 van “onze” JO15-3. Twee verschillende speelstijlen treffen elkaar en dat is altijd leuk. Zoals we al eerder aangaven, vinden Hans en ik de uitslagen van de wedstrijden niet echt interessant, wel de manier van voetballen. Nu is het van nog groter belang dat de afspraken worden nagekomen, de taken goed worden, de tactiek, techniek en communicatie.

De JO15-2 speelt verzorgd voetbal met een team bestaande uit eerstejaars spelers, aangevullend met vier tweedejaars spelers. De opbouw wordt bij de 15-2 verzorgd via de zijkanten (voorstopper en laatste man zijn de sloten op de deur), naar het middenveld en er is vooral veel beweging bij de spelers om vrij te lopen en zodoende de eindpass te geven, wat kan resulteren in een doelpoging. Tevens ligt de balaanname, het kaatsen en de baltechniek iets hoger dan bij de JO15-3.

Bij de JO15-3 is dat iets anders. De opbouw wordt verzorgd door de middenvelders en de laatste man is hiervoor het “doorgeefluik”. De sloten op de deur worden verzorgd door de overige verdedigers. Het gemis aan balgevoel en techniek wordt geprobeerd te compenseren door inzet. En als er niet kan worden opgebouwd is er altijd de oplossing met een lange trap naar voren. Uiteraard zijn de ervaring in niveauklasse qua baltempo, controle en techniek ook van belang. In de vierde klasse zijn die van mindere kwaliteit dan in de tweede klasse.

De wedstrijd wordt in goed overleg opgedeeld in vier kwarten van 17,5 minuut. Hierdoor ontstaat er wat coachtijd en kunnen we goed alles organiseren, tenminste dat denken we.

Het eerste kwart is voor de JO15-3 en we gaan dan ook verdiend de zijlijn opzoeken met een 1-0 voorsprong. Deze valt uit een aanval met een schot waarbij de JO15-2 keeper een zeldzame rebound weggeeft en waar wij weer zeer adequaat op reageren.

Het tweede kwart was onbeslist. De JO15-2 kreeg een aantal kansen door foutjes in de verdediging, wij benutten onze kansen niet en als het er niet veel zijn, moet je gewoon elke kans trachten te benutten.

Het derde kwart was het slechtste van de vier. In het begin werden we volledig overrompeld, vastgezet en van het kastje naar de muur gestuurd. Het duurde ook niet lang of de 1-1 kwam op het scorebord, een mooi afstandschot deed Luuk voor het eerst de bal uit het net halen. Met veel pijn en moeite halen we de wissel met een gelijke stand.

In het vierde kwart herpakt de JO15-2 zich en met veel inzet strijden we naar het einde van de wedstrijd. JO15-2 scoort nog een geweldige goal maar helaas wordt deze afgekeurd vanwege hands. Aan de andere kant stranden onze aanvallen net voor het strafschop gebied of krijgt de bal net niet het zetje in de juiste richting.

De conclusie is na 70 minuten dat het een leerzame, leuke en spannende wedstrijd was die in een gelijkspel eindigde: 1-1. In ieder geval was de instelling en inzet nu beter dan in de voorgaande wedstrijden en dat is op zich al goed.