• Brielle JO15-3 iets te sterk voor MO15-1

Zaterdag 21 november is de tegenstander MO15-1, dat verzorgd voetbal probeert te spelen. De eerste wedstrijd leverde een 3-1 winst op, waarbij moet worden opgetekend dat de meiden de wedstrijd hebben gemaakt met hun felheid en techniek. Nu gaan we een uur spelen (drie keer 20 minuten), met assistent-scheidsrechters en een KNVB-scheidsrechter om zodoende toch een wedstrijdsfeer te creëren.

De eerste tien minuten gaat de wedstrijd gelijk op. De meiden laten de jongens hard werken, want ze knokken voor elke bal, houden de verdediging goed dicht en spelen technisch leuk verzorgd voetbal. Daarna is er een licht overwicht voor de JO15-3 en het lukt de jongens om in tien minuten tijd twee keer te scoren. De eerste goal is vanuit een mooie steekbal en dito loopactie, waarna de bal in de verre hoek verdwijnt en de tweede is een schot vanaf een meter of twintig net onder lat, stand 2-0.

Het tweede deel van de wedstrijd brengt de meiden is dichter bij de jongens qua stand. Ook al is er een veldoverwicht, de meiden laten bij vlagen zien dat er voetbal in het team zit. Voor elke bal wordt er geknokt en elke cm kunstgras wordt omgeploegd (als dat kon) omdat geen van de teams wil verliezen. Omdat de JO15-3 een licht veldoverwicht heeft, maar de linies niet goed aansluit, komt de er ruimte tussen de linies en daar maken de meiden gebruik van. Gelukkig voor de boys is de eindpass bij de meiden niet goed, waardoor er weinig gevaar ontstaat voor de goal van Luuk. Echter een corner, niet opletten en goed afronden betekent een 2-1 stand in het boekje van de scheidsrechter.

In deel drie gaat het spel onvermoeid voort. Echter zijn we nu beter bij de les dan in de voorgaande wedstrijden. Het is een voordeel dat de conditie nu gaat meespreken, maar de linies sluiten beter en er wordt weer getracht rond te spelen. Aan beide kanten komt de eindpass niet goed aan, waardoor beide teams weinig tot geen echte doelpogingen meer krijgen. Ondanks dit vallen er nog 2 doelpunten, een intikker en een kopbal tekenen voor de eindstand van 4-1.

Ook nu kunnen we een conclusie trekken na 60 minuten dat de meiden een leuke ploeg hebben dat verzorgd voetbal speelt en absoluut niet mag onderschat worden. Dat ze indruk hebben gemaakt met hun voetbal was wel duidelijk, aangezien meerdere teams een potje tegen hen willen voetballen.

Ach, en voor wat het waard is en voor de meeschrijvers onder ons ….. de JO15-3 is nog ongeslagen en dat is ook weleens leuk om te schrijven.