• Brielle kansloos ten onder tegen XerxesDZB (4-0)

Na de 2-0 overwinning van VV Brielle op VV Nieuw-Lekkerland speelde VV Brielle jongstleden dinsdag de bekerwedstrijd tegen Voorschoten ’97 en het verloor met 1-3 na een belabberde eerste helft. In de tweede helft had Brielle voldoende mogelijkheden voor een beter resultaat, maar de afwerking faalde.

Vandaag uit tegen het goed gestarte XerxesDZB. Na twee overwinningen op rij verloor XerxesDZB vorige week zaterdag verrassend met 2-0 van RVVH, dat de eerste overwinning van het seizoen boekte. Mede gezien de onderlinge resultaten van de wedstrijden in het verleden lijkt XerxesDZB vanmiddag favoriet.

Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Dimitri Poortvliet, Candido Araujo da Conceicäo, Anthony Piqué, Jordy Braber, Lex van Dommelen, Zepp Jacobs, Luuk Kraaijeveld en Adam el Fazazi. Op de reservebank namen Rowan Barendrecht, Luke Corver, Guylain Gillet, Bob Legierse en Mitchell Lieshout plaats.

Niet inzetbaar zijn Joël Barreto, Dean Bos, Vincent Eielts, Ryan Griffiths, Kevin van la Parra, Jesse van der Reiden en Justin Tromp.

Het is XerxesDZB dat de eerste poging onderneemt. Het schot gaat ruim over het doel. Uit een hoekschop van Lex van Dommelen schiet Anthony Piqué in de handen van doelman Ferry Hagendijk. Na veertien minuten loopt Luuk Kraaijeveld een vervelende blessure op en wordt vervangen door Luke Corver. Er volgen wat noodgedwongen omzettingen. Na een snelle aanval vertrekt Soefjan de Koning van XerxesDZB vanuit buitenspel en scoort de 1-0. De uitleg van de scheidsrechter was dat de bal bij de beslissende pass een been van een Brielle speler raakte en vergeleek deze situatie met het doelpunt van Frankrijk (Mbappé) tegen Spanje in de recentelijk gespeelde Nations League finale. Onbegrijpelijk!

Na een pass van Lex van Dommelen probeert Marvin Godschalk de bal bij een medespeler te krijgen, maar de doelman onderschept de voorzet. Na een lepe pass van Zepp Jacobs krijgt Lex van Dommelen de kans om de stand gelijk te trekken. De uit zijn doel gekomen Hagendijk pakt echter de ingeschoten bal van Lex. Uit een hoekschop van Lex van Dommelen kopt Marcel van den Berg goed in, maar wel in de handen van de doelman. Een snel uitgevoerde aanval van XerxesDZB wordt onderschept door de goed uit zijn doel gekomen Nigel Keehnen.

Aan de andere kant slalomt Adam el Fazazi langs de verdediging en geeft de bal voor. Het is Lex van Dommelen die wederom de doelman ziet redden en de rebound van Adam smoort in de mêlee van spelers. De doelman pakt ook een hard ingeschoten bal na een vrije trap van Lex van Dommelen. Het wil niet erg lukken met de afronding. Het goed combinerende XerxesDZB valt aan over de linkerflank, een “zebra” maakt hands, maar dat ziet de scheidsrechter niet. Vervolgens wordt de voorzet verkeerd geraakt door Jordy Braber, waardoor de bal in het eigen doel gaat (2-0). Protesten hielpen niet en zo kort voor rust een domper voor Brielle.

Na rust komen Bob Legierse voor Marvin Godschalk en Guylain Gillet voor Adam el Fazazi. Dit seizoen heeft Marcel van den Berg nog geen geluk met zijn befaamde aanvallende kopballen, ook deze keer kopt hij naast. Aan de andere kant plukt Nigel Keehnen een kopbal uit de lucht van XerxesDZB. Brielle gaat meer en meer naar voren lopen en verwoed proberen een aansluitingstreffer te produceren. Dit lukt keer op keer niet, omdat de ingespeelde ballen niet zuiver zijn en de loopacties niet voor het gewenste gevaar zorgen.

De uitvallen van XerxesDZB zijn veel gevaarlijker. Een bal ketst op de lat en een redding van Nigel Keehnen voorkomt een grotere achterstand. Toch is het na een volgende uitval wel raak. Als de verdediging wordt uitgespeeld en de bal van dichtbij door Harold Vrolijk in het doel wordt geschoten (3-0). Rowan Barendrecht komt in het veld voor Jordy Braber en Brielle probeert met veel energie de stand dragelijker te maken. Uit een voorzet van Guylain Gillet kopt Marcel van den Berg de bal naast en vervolgens moet Brielle verder met tien man. Anthony Piqué heeft (te) veel energie verbruikt en moet met kramp naar de kant en er zijn geen wissels meer. Het wordt voor Brielle gaten dichten, want verder komt er niets meer uit.

In de negentigste minuut schiet XerxesDZB via Bruce van Kesteren de 4-0 binnen. Veel teleurgestelde spelers en ook toeschouwers van Brielle, maar het zat er vandaag gewoon niet in en ook de arbitrale beslissingen in de eerste helft hielpen Brielle niet echt.

Dat wordt mouwen opstropen en aanstaande zaterdag de punten zien te pakken tegen SHO dat zowaar de eerste overwinning in de competitie boekte. SHO won met 5-3 van BVCB, een verrassende uitslag. Zaterdag 23 oktober speelt VV Brielle 1 om 14.30 uur thuis tegen SHO. Komt u ook kijken?

VV Brielle 2 moest zaterdag zijn meerdere erkennen in Smitshoek 2 en verloor met 3-1. Brielle 2 is zaterdag vrij. Brielle 2 speelt zaterdag 30 oktober thuis om 12.00 uur de derby tegen Hellevoetsluis 2.