• Brielle – SHO eindigt in 3-3

De 4-0 nederlaag die VV Brielle vorige week zaterdag om de oren kreeg van XerxesDZB moest vandaag tegen vv SHO worden weggepoetst. Bij Brielle waren er vele afwezigen en spelers met pijntjes. Men wist dat het team dat in het veld zou komen vol aan de bak moest, want na drie nederlagen verraste SHO zaterdag met een goede 5-3 overwinning op BVCB. Dit geeft de ploeg uit Oud-Beijerland natuurlijk vertrouwen. De wedstrijd begon met een kwartier vertraging, omdat de bus vast kwam te zitten in de modder.

Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Dimitri Poortvliet, Candido Araujo da Conceicäo, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Guylain Gillet, Lex van Dommelen en Adam el Fazazi. Op de reservebank namen Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Quinten Kloof, Mitchell Lieshout en Anthony Piqué plaats. Niet inzetbaar zijn Dean Bos, Vincent Eielts, Ryan Griffiths, Luuk Kraaijeveld, Bob Legierse, Kevin van la Parra, Jesse van der Reiden en Justin Tromp.

Brielle nam vanaf de aftrap het initiatief. Na een verre uitworp kopte Marcel van den Berg de bal door en het was Guylain Gillet die de bal voor zijn voeten kreeg. Guylain haalde hard uit, maar SHO wist het schot te blokken. Na zeven minuten kreeg Jordy Braber een grote kans. Een voorzet van Guylain Gillet werd door Lex van Dommelen op maat voorgegeven en de geheel vrijgelaten Jordy schoot de bal over. Lex van Dommelen kopt een voorzet van Adam el Fazazi over het doel en een schot van Adam werd door doelman de Vaal gepakt. Na een kwartier spelen draaide Lex van Dommelen goed weg en schoot de bal op de paal. Halverwege de eerste helft een vlot lopende combinatie van Candido Araujo da Conceicäo en Adam el Fazazi. Candido’s harde voorzet vanaf de linkerflank kwam scherp voor het doel en de bal werd ongelukkig door Danny Kerpel van SHO in het eigen doel gewerkt (1-0).

Een splijtende pass van Luke Corver kwam bij Lex van Dommelen en uit een halve draai schoot Lex de bal fraai in, maar doelman De Vaal bracht redding. SHO kwam in het laatste deel voor de pauze beter in de wedstrijd. De doorgebroken Kevin Angel Queijo omspeelde doelman Nigel Keehnen. De bal werd door Nigel net genoeg getoucheerd, waardoor hierna Dimitri Poortvliet en Marcel van den Berg averij voorkwamen. Uit een hoekschop van SHO bracht Dimitri Poortvliet opnieuw redding. Guylain Gillet ontsnapte en had de bevrijdende tweede treffer op zijn schoen, maar de doelman greep goed in. Kort voor rust sprintte Zepp Jacobs er vandoor en die schoot de bal wel beheerst langs de doelman in het doel. Ruststand: 2-0.

SHO trainer Fakkel wisselde drie spelers. Gelijk na rust had Brielle het duel in het slot moeten gooien. Na een snel uitgevoerde aanval via Zepp Jacobs kreeg Guylain Gillet een niet te missen kans, wanneer hij alleen voor de doelman komt. Doelman De Vaal weet het schot van Guylain echter te blokkeren, waarna de bal via Zepp tegen de onderkant van de lat komt en ook de volgende rebound wordt geen doelpunt. De kopbal van Guylain verdwijnt in de handen van de doelman. SHO zette Brielle onder druk, er wordt een bal naast geschoten en wegens buitenspel wordt een doelpunt van SHO afgekeurd.

Aan de andere kant is Brielle gevaarlijk voor het doel van SHO, maar het verzuimd om verder uit te lopen. Lex van Dommelen komt een paar centimeter te kort om een voorzet van Guylain Gillet te verzilveren. Opnieuw zorgt Guylain met een snelle actie voor gevaar. Hij zet de bal voor op Adam el Fazazi, maar helaas mikt Adam te hoog. Rowan Barendrecht komt Adam el Fazazi vervangen. Na een fraaie actie van Jordy Braber schiet Guylain Gillet de bal net over de lat. Nigel Keehnen redt bekwaam bij een uitval van SHO. Jordy Braber speelt de bal goed over op Lex van Dommelen en die kans benut Lex feilloos in de korte hoek (3-0).

Met nog een kwartier op de klok werd een mogelijke handsbal in de Brielse zestien door scheidsrechter Lindhout genegeerd, maar SHO krijgt de bal weer in bezit. Brielle lijkt verlamd en Kevin Angel Q en scoort de 3-1. Trainer Gijs Zwaan brengt Anthony Piqué voor Guylain Gillet, omdat hij ziet dat de ruimtes groter worden en SHO sterker wordt. Na een uiterst slordige terugspeelbal wordt SHO in het zadel geholpen. SHO pikt de bal op en Kevin Angel Q schiet de 3-2 binnen.

Het vertrouwen bij SHO groeit. Met nog acht minuten te gaan, krijgt SHO de bekende vleugels. Dimitri Poortvliet raakt behoorlijk geblesseerd in het eigen strafschopgebied, maar staat uiteindelijk weer op omdat het spel niet wordt stilgelegd. SHO profiteert hiervan. Het is opnieuw Kevin Angel Q die veel ruimte krijgt voor het Brielse doel en hij schuift de 3-3 in de verre hoek. Wat een teleurstelling bij Brielle, dat al dacht op rozen te zitten na de 3-0 voorsprong. Dimitri Poortvliet moet eraf en Joël Barreto is zijn vervanger. In de resterende blessuretijd probeerde Brielle nog wel een treffer te forceren, maar de kracht ontbrak om alsnog de eigenlijk verdiende overwinning te boeken.

Eindstand 3-3 en dat had niet mogen gebeuren. Opnieuw een speler die de lappenmand in gaat en nu maar hopen dat er snel weer wat spelers hersteld zijn, want aanstaande zaterdag staat de verre uitwedstrijd tegen Terneuzense Boys op het programma. De boys uit Terneuzen verloren zaterdag de uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland met 2-0, maar hebben wel een punt meer dan Brielle.

Zaterdag 30 oktober om 14.30 uur: Terneuzense Boys 1 – VV Brielle 1. De bus vertrekt om circa 11.30 uur. Wil je mee naar Terneuzen, meld je dan even aan via Harro de Reus (zie artikel op de website).

VV Brielle 2 was zaterdag vrij en speelt op zaterdag 30 oktober thuis om 12.15 uur de derby tegen Hellevoetsluis 2.