• Brielle speelt ook tegen BVCB gelijk (2-2, inclusief foto's)

Vorige week behaalde VV Brielle het eerste punt in de competitie uit bij en tegen VV Heerjansdam. Dit was een moeizaam bevochten gelijkspel. De 1-1 werd door Adam el Fazazi, na een goede actie, langs de doelman geschoten. Vandaag geen zon, maar regen op het Geuzenpark, waar VV Brielle moet proberen om drie punten uit de wedstrijd tegen BVCB zien te behalen. BVCB wist vorige week met 2-1 te winnen van Heinenoord en het is altijd lekker als je de eerste competitiewedstrijd weet te winnen. BVCB zal proberen om ook van Brielle te winnen om zo de goede start ook een goed gevolg te kunnen geven.

Opstelling VV Brielle; Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Dimitri Poortvliet, Candido Araujo da Conceicäo, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Lex van Dommelen en Kevin van la Parra. Op de reservebank namen Vincent Eielts, Adam el Fazazi, Guylain Gillet, Luuk Kraaijeveld en Bob Legierse plaats.

Niet inzetbaar: Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Dean Bos, Ryan Griffiths, Mitchell Lieshout, Jesse van der Reiden en Justin Tromp.

De wedstrijd was amper begonnen en Rutten van BVCB stevende al richting het doel van Brielle. Nigel Keehnen pakte het schot van Rutten bekwaam. BVCB was zeker in de eerste fase de bovenliggende partij, het combineerde beter en de voorwaartsen waren snel en gevaarlijk. Uit een hoekschop krijgt Brielle echter een goede kans. Dimitri Poortvliet kopt de bal uit de hoekschop door naar Marcel van den Berg en Marcel knikt de bal op de lat. Kort hierna valt toch een doelpunt voor de thuisploeg. Jordy Braber speelt Kevin van la Parra aan en die schiet de bal achter de doelman van BVCB. De 1-0 voor Brielle moet bevrijdend werken zou je denken. Toch blijft Brielle moeizaam voetballen, het grossiert in foute passes en spelers van BVCB komen steeds gevaarlijk voor het Brielse doel. Jammer dat na een goede voortzetting van Zepp Jacobs het aanvoerder Lex van Dommelen net niet lukt op de tweede Brielse treffer te scoren.
    Het schot van Lex is fraai, maar gaat net langs de verkeerde kant van de paal.

Nigel Keehnen houdt zijn doel knap schoon als een BVCB’er de bal hard richting doel jaagt. BVCB schiet in het zijnet en opnieuw moet Nigel Keehnen redden als een speler op hem af komt. Hij pareert de bal met zijn voet en tot ieders opluchting vliegt de bal over het doel. Aan de andere kant weet ook doelman Van der Molen van BVCB een schot van Anthony Piqué uit zijn doel te houden en ook de rebound van Lex van Dommelen houdt hij tegen ten koste van een hoekschop. Hier kwam verder geen gevaar uit. In het strafschopgebied van Brielle is BVCB gevaarlijk, maar uiteindelijk weet Marvin Godschalk de bal uit te verdedigen. Jordy Braber ziet, na een goed lopende aanval, zijn schot gesmoord worden en aan de andere kant is het opnieuw Nigel Keehnen die een doelpunt van BVCB weet te voorkomen.

Na rust komt Adam el Fazazi in het veld voor de geblesseerd geraakte Luke Corver. Een onhandige verdedigende actie aan de rechterzijlijn en BVCB krijgt een vrije trap. De vrije trap wordt door Walbeek goed tussen de verdediging en doelman geplaatst en de bal wordt door Mitchell Feijen van BVCB in het doel gekopt (1-1). Brielle stond erbij en keek ernaar. Snel volgt een reactie van Brielle.

Jordy Braber levert de bal af bij Adam el Fazazi die niet twijfelt en Adam jaagt de bal hard en laag in het doel (2-1). Vervolgens gaat Adam el Fazazi goed langs zijn man en zet de bal voor het doel. Het is jammer dat Zepp Jacobs de bal niet weet te raken. Bob Legierse komt Candido Araujo da Conceicäo vervangen. De traptechniek van BVCB’er Walbeek is inmiddels bekend. Walbeek laat dit opnieuw zien als hij uit een vrije trap de bal in de verre hoek krult. In plaats van 3-1 voor staat het weer gelijk (2-2). De ruimtes op het veld worden groter en het is een fase waar beide ploegen onzorgvuldig zijn en veel balverlies lijden. Uit een hoekschop van Lex van Dommelen kopt Marcel van den Berg de bal over.

Kort hierna krijgt Brielle geen strafschop, terwijl overduidelijk Marcel van den Berg een duw in de rug kreeg en ter aarde stort. Pech! Een voorzet van Zepp Jacobs is net iets te hard en gaat voor de ingelopen Adam el Fazazi langs. Een aanvallende wissel van trainer Grijs Zwaan; Guylain Gillet komt in het veld voor Dimitri Poortvliet. Na een verkeerd geraakte bal krijgt BVCB de ultieme kans op de overwinning. Gelukkig voor Brielle belandt de bal van De Kock op de paal. Brielle probeert in de laatste minuten van de wedstrijd nog een doelpunt te forceren. Guylain Gillet pikt de bal op en geeft hem mee aan Adam el Fazazi, Adam geeft mee aan Lex van Dommelen. Lex moet echter draaien en ziet dat de van dichtbij ingeschoten bal via een verdediger naast gaat. De hoekschop is helaas niet goed. Na een pass van Jordy Braber is de laatste kans voor Zepp Jacobs. Zepp mikt te hoog en de bal vliegt over het doel. Einde wedstrijd.

Trainer Gijs Zwaan en de spelers van Brielle moesten opnieuw met één punt tevreden zijn. Ondanks de iets gewijzigde opstelling ten aanzien van vorige week was Brielle vandaag niet in staat om BVCB de wil op te leggen, sterker nog; Brielle speelde een uiterst moeizame wedstrijd. Zeker als je weet dat Brielle veel beter kan voetballen. Kom op mannen, zet de schouders eronder!

Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle 1 opnieuw thuis. De tegenstander is dan Nieuw Lekkerland dat inmiddels vier punten heeft. Ook Nieuw Lekkerland moest zaterdag de punten delen (3-3) tegen VV Heerjansdam. De wedstrijd VV Brielle 1 – Nieuw Lekkerland 1 begint om 14.30 uur. We hopen weer vele toeschouwers te mogen verwelkomen op het Geuzenpark.

VV Brielle 2 verloor ook de tweede competitiewedstrijd. Spirit wist met 3-1 te winnen van de ploeg van trainer Melvin Spruijt. Brielle 2 speelt aanstaande zaterdag om 12.00 uur thuis tegen BVCB 3.