• Brielle stelt teleur bij Sliedrecht

De tweede competitiewedstrijd na de winterstop was uit tegen nummer laatst Sliedrecht. Met slechts 1 punt uit 12 wedstrijden stond deze ploeg onderaan. Zou de Brielse ploeg dan weer eens een hoognodige overwinning pakken? Met Dean Bos terug in de spits voor de geschorste Reilly Bakboord en Joey Gomes op rechts voor de niet geheel fitte Zepp Jacobs begon Brielle de wedstrijd onder leiding van assistent-trainer Melvin Spruijt en Edwin van Zwieteren, omdat trainer Manuel Vissers op vakantie is.

De eerste helft was er voor de Brielse supporters niets te genieten, het aantal hoogtepunten voor de rust was heel makkelijk te omschrijven, namelijk niet één. Geen enkele kans werd er gecreëerd tegen Sliedrecht, dat in ieder geval meer energie in de wedstrijd stopte. Er was weinig tot geen intentie om tegen de nummer laatst de bal richting het vijandelijke doel te krijgen. En dan weet je dat de tegenstander wel kansen gaat krijgen.
    In de 33e minuut kwam Sliedrecht dan ook op een 1-0 voorsprong. Het was Juthlen Castillo die profiteerde matig verdedigen aan Brielse kant.
    Deze 1-0 was tevens de ruststand.

Na de rust kwam Zepp Jacobs in het veld voor Giliomar Leona. Het eerste kwartier na rust was het beste deel van de wedstrijd voor Brielle. In de 46e minuut kopte Zepp de bal op de paal. Niet veel later volgde er, na een overtreding op Dean, een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Deze vrije trap werd door Lex van Dommelen over de muur in het doel geschoten, wat de 1-1 betekende.

Nog geen 10 minuten later kwam Brielle zelfs op een 1-2 voorsprong. De keeper van Sliedrecht had een bal niet klemvast en het was Dean Bos die er als eerste bij was en voor de 1-2 voorsprong zorgde. Dan denk je dat Brielle door gaat drukken richting een grotere voorsprong, maar net als in de wedstrijd tegen SHO werd er weer teveel achteruit gevoetbald. Het baltempo te laag, er lag teveel ruimte tussen de verdediging en de aanval en dan komt het geloof bij de tegenstander weer terug.

Gelukkig beschikte Brielle vandaag over een uitblinkende keeper, Nigel Keehnen. Hij pakte diverse schoten van Sliedrecht die menigeen langs de kant al telde als doelpunt. Helaas werd er in de 74e minuut matig uitverdedigd door het centrum, waardoor de bal belandde bij Aaron Bashir. Zijn schot was Nigel wel te machtig en zo werd het 2-2.

Hierna waren de grootste kansen voor Sliedrecht, maar Nigel bleek gelukkig voor Brielle in goede vorm te steken. Zeker de 1-tegen-1-situatie die hij redde met zijn voet was een fantastisch. Brielle kreeg eigenlijk helemaal geen kansen meer, zodat het 2-2 bleef.

Opstelling Brielle:
    Nigel Keehnen;
    Bo van der Gaag, Lex van Dommelen, Koen Botterhuis;
    Giliomar Leona (Zepp Jacobs), Joey Gomes (Ibi el Koubai), Anthony Pique, Mo Ajarai, Jordy Braber;
    Dean Bos (Wouter de Ronde) en Kevin van la Parra.

Een teleurstellend resultaat derhalve voor Brielle dat op 24 februari de competitie vervolgt met een uitwedstrijd tegen Spijkenisse. Volgende week zaterdag wordt er op het Geuzenpark geoefend tegen Hellevoetsluis, aanvang 14.45 uur.