• Brielle verliest derby van VV Nieuwenhoorn met 1-2

Vorige week zaterdag een teleurstellende 2-0 nederlaag voor VV Brielle in Terneuzen. Tegen Terneuzense Boys kregen we een slippartij voorgeschoteld op een doordrenkte grasmat in het verre Terneuzen met eigenlijk een nederlaag die Brielle aan zichzelf te danken had. De tegenstander van vandaag is VV Nieuwenhoorn dat vorige week een stuk beter presteerde door het hooggeplaatste XerxesDZB met een 2-1 nederlaag naar huis te sturen.

De derby tegen Nieuwenhoorn blijft altijd extra spannend met veel spelers die elkaar goed kennen. Brielle was echter bij lange na niet op volle oorlogssterkte. Vorige week zaterdag kampte het al met diverse tegenslagen en speelde daardoor noodgedwongen met niet 100% fitte spelers binnen de lijnen. Dat was op de dag van de derby niet anders. Opnieuw schuiven met spelers en niet 100% fitte spelers in de basis. Ook de trainer ziek thuis, kortom Brielle zit even in de hoek waar de klappen vallen.

Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Bob Legierse, Lex van Dommelen, Anthony Piqué, Candido Araujo da Conceicäo, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Adam el Fazazi, Kevin van la Parra en Guylain Gillet. Op de reservebank namen Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Fabian van Benthem, Kevin van Heemst en Mitchell Lieshout plaats. Maar liefst tien spelers uit de A-selectie waren wederom niet inzetbaar.

De eerste kans van de wedstrijd is voor de rappe linksbuiten, Christiaan Dabaghian, van Nieuwenhoorn die doelman Nigel Keehnen op zijn weg vindt. Kort hierna opnieuw Nieuwenhoorn gevaarlijk. Een vrije trap belandt via een rare stuit op de paal en men schiet de bal in het net, maar gelukkig voor Brielle is er buitenspel geconstateerd. Achterin moet het centrale gelegenheidsduo Lex van Dommelen en Anthony Pique samen met de backs Bob Legierse en Candido Araujo da Conceicäo alles uit de kast halen om het veel sterkere Nieuwenhoorn van scoren af te houden.

Brielle komt in de eerste dertig minuten amper in de buurt van doelman Tom van der Leeden van Nieuwenhoorn. In de veertigste minuut schiet Melvin Winterberg de bal uit een vrije trap richting het Brielse doel, maar Nigel Keehnen duikt de bal uit zijn doel. Kort voor rust komt Brielle een paar keer voor het doel van de tegenstander en is het met name kansrijk als Zepp Jacobs uitbreekt. Zepp schiet de bal echter tegen doelman Tom van der Leeden.

Na rust komt Rowan Barendrecht in het veld voor de verre van fitte Kevin van la Parra die, helaas daardoor, ook de power niet bezat om gevaarlijk te worden. Het is opnieuw Nieuwenhoorn dat goed uit de startblokken komt. Brielle moet met man en macht verdedigen om de nul te houden. Het is wederom Zepp Jacobs die de doelman van Nieuwenhoorn test. De doelman redt ten koste van een hoekschop. De hoekschop wordt uitverdedigd. De bal komt bij Bob Legierse die vervolgens de bal voor het doel brengt. Het is Guylain Gillet die hem ontvangt maar jammer genoeg de bal niet vol raakt. Uit een voorzet van Lex van Dommelen kopt Guylain Gillet de bal net naast. Geen geluk, want nu was de doelman kansloos geweest. Ook Nieuwenhoorn kopt net over en hier komt Brielle goed weg. Niet lang erna valt toch een treffer.

Na een half afgeslagen aanval van Nieuwenhoorn valt de bal pardoes achter de laatste linie van Brielle. Het is Christiaan Dabaghian die iedereen te snel af is en de bal zuiver langs Nigel Keehnen in het doel schiet (0-1). Uit een hoekschop van Luke Corver ontvangt Lex van Dommelen de bal, hij draait goed weg en schiet de bal in de handen van de doelman. Is het dom en gewoon pech? Hoe dan ook, Luke Corver moet er vanaf na een ongelukkig duel om de bal. Weer met tien man en een achterstand verder. Balen als dan ook de 0-2 van opnieuw Christiaan Dabaghian binnen valt. De scheidsrechter besluit om buitenspel (bal werd naar voren doorgekopt) te negeren, ondanks het vlaggen van zijn assistent.

De opnieuw goed spelende Jordy Braber kapt de ene na de andere speler van Nieuwenhoorn uit, maar het is er één teveel. Met een uiterste inspanning gooit de speler zich voor de bal en voorkomt zo dat Brielle terug kan komen in de wedstrijd. Joël Barreto komt in het veld voor Guylain Gillet. Brielle neemt meer risico’s en knokt voor wat het waard is. Aan de andere kant vallen soms wat gaten. Het is Dimitri Gomes Almeida die dichtbij de 0-3 is als de bal via buitenkant paal naast gaat. Zepp Jacobs gaat er op de linkerflank vandoor en bereikt met een precisie voorzet Adam el Fazazi. Adam aarzelt niet en schiet de 1-2 op het scoreboard. Een vrije trap van Rowan Barendrecht wordt door Lex van Dommelen in de handen van Tom van der Leeden gekopt. Lex van Dommelen probeert de bal met een ferme trap op het doel te plaatsen, maar opdat moment tikt Delano a Cohen de bal weg en trapt Lex in het luchtledige. Lex blesseert zich, naar het laat aanzien, ernstig. Wat een pech!

Kevin van Heemst komt voor hem binnen de lijnen. Kort hierna breekt Kevin door en wordt hij onreglementair vastgehouden door Melvin Winterberg. Melvin krijgt slechts een gele kaart, terwijl er geen enkele intentie was om de bal te spelen. De toegekende vrije trap wordt door Jordy Braber genomen en scheert over de lat. Zo komt Nieuwenhoorn op het laatst nog goed weg en blaast de scheidsrechter voor einde wedstrijd.

De 1-2 eindstand is een tegenvaller voor Brielle, maar Nieuwenhoorn was wel de terechte winnaar. Het gehavende Brielle was een groot deel van de wedstrijd niet opgewassen tegen het goed spelende Nieuwenhoorn en helaas moet Brielle weer spelers missen de komende weken.

Volgende week zaterdag is VV Brielle 1 vrij. Op zaterdag 20 november speelt Brielle 1 uit tegen rode lantaarndrager Neptunus-Schiebroek. De wedstrijd in Rotterdam begint om 15.00 uur.

VV Brielle 2 speelde met 1-1 gelijk bij en tegen Heinenoord 2. Op zaterdag 13 november speelt Brielle 2 om 11.45 uur uit voor de beker tegen Floreant 2 in Boskoop.