• Brielle wint met 2-0 van Nieuw-Lekkerland

  VV Brielle speelde de eerste twee competitiewedstrijden gelijk, met 1-1 uit tegen VV Heerjansdam en vorige week met 2-2 thuis tegen BVCB. In de wedstrijd tegen BVCB waren Kevin van la Parra en Adam el Fazazi de doelpuntenmakers.

  Het weer was vandaag prima en opnieuw was er een thuiswedstrijd. De tegenstander is VV Nieuw-Lekkerland, dat al vier punten wist te vergaren. Het won bij RVVH met 0-2 en speelde vorige week met 3-3 gelijk tegen Heerjansdam. Brielle moet vandaag winnen, daar er anders al een gat ontstaat met de koplopers.

  Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Marvin Godschalk, Marcel van den Berg, Dimitri Poortvliet, Candido Araujo da Conceicäo, Anthony Piqué, Jordy Braber, Lex van Dommelen, Zepp Jacobs, Luuk Kraaijeveld en Adam el Fazazi. Op de reservebank namen Rowan Barendrecht, Luke Corver, Guylain Gillet, Bob Legierse en Mitchell Lieshout plaats.
  Niet inzetbaar zijn: Joël Barreto, Dean Bos, Vincent Eielts, Ryan Griffiths, Kevin van la Parra, Jesse van der Reiden en Justin Tromp.

  Beide ploegen krijgen een hoekschop in de beginfase waar geen gevaar uit voortkomt. Na een scrimmage voor het doel van Nieuw-Lekkerland schiet Luuk Kraaijeveld de bal naast. Na negen minuten krijgt Candido Araujo da Conceicäo een tik tegen de enkel en na even proberen blijkt hij niet verder te kunnen. Bob Legierse komt Candido vervangen. De eerste grote kans is voor Nieuw-Lekkerland. Kort voor doelman Nigel Keehnen weet Marvin Godschalk de bal ternauwernood naast het doel te werken. Dan volgt een vlotte combinatie tussen Zepp Jacobs en Luuk Kraaijeveld, waarna Luuk de bal zuiver mee weet te geven aan Lex van Dommelen. Lex schiet de bal richting doel, maar helaas naast de verkeerde kant van de paal. Een schot van Marcel van den Berg vliegt via een been van een tegenspeler naast.
  Zepp Jacobs wurmt zich op de achterlijn langs een verdediger (knappe actie) en doelman Kortstam weet de bal tegen te houden. Vervolgens krijgt Adam el Fazazi de kans, maar opnieuw voorkomt de doelman een treffer van Brielle. Nieuw-Lekkerland speelt de bal gevaarlijk voor het doel van Nigel Keehnen langs, waar niemand de bal goed kan raken en zo loopt het met een sisser af. Uit een hoekschop van Lex van Dommelen schiet Bob Legierse de bal vanuit de tweede lijn in de handen van de doelman. Adam el Fazazi flitst langs zijn tegenstander en zijn tegenspeler gebruikt overduidelijk zijn handen om Adam af te stoppen. De scheidsrechter wuift de overtreding weg, maar dit had wel degelijk een vrije schop op moeten leveren.
  Een voorzet van Adam el Fazazi wordt door Lex van Dommelen op de slof genomen en gaat via een tegenspeler over het doel. In de veertigste minuut maakt een verdediger van Nieuw-Lekkerland een overtreding net buiten het zestienmetergebied. De toegekende vrije trap benut Lex van Dommelen feilloos (1-0). Ook in de laatste minuten van de eerste helft krijgt Brielle kansen. Na een pass van Lex van Dommelen mikt Zepp Jacobs de bal net naast het doel terwijl de doelman al gezien was.

  Het is Bob Legierse die kort na rust met een goede ingreep voorkomt dat een speler van Nieuw-Lekkerland een vrije doortocht krijgt. Een vrije trap van Nieuw-Lekkerland gaat in de muur en de bal wordt uitverdedigd. Na een slim overstapje van Jordy Braber komt de bal bij Luuk Kraaijeveld, oog in oog met de doelman is het laatstgenoemde die een grotere achterstand voor Nieuw-Lekkerland voorkomt. Kort hierna een soortgelijke kans voor Nieuw-Lekkerland, maar dan blijkt ook Nigel Keehnen meester te blijven van de situatie. Een vrije trap van Nieuw-Lekkerland gaat voor het doel langs en naast. Na een verre uittrap van Nigel Keehnen komt de bal bij Luuk Kraaijeveld. Luuk is het centrale duo de baas, maar weet de lastige bal niet in het net te schieten. Nigel Keehnen pakt een schot van Nieuw-Lekkerland. Na een onnavolgbare actie van Adam el Fazazi gaat de bal jammer genoeg niet in het doel en weet ook Zepp Jacobs niet tijdig toe te snellen.
  Guylain Gillet komt in het veld voor Luuk Kraaijeveld, waarna Lex van Dommelen in de punt van de aanval gaat spelen, Zepp Jacobs naar het middenveld verkast en Guylain op de rechterflank komt. Een lepe bal van Jordy Braber gaat naar Zepp Jacobs die de bal niet lekker onder controle krijgt en naast mikt. Na een mooie aanval van Brielle is het opnieuw Zepp Jacobs die in kansrijke positie komt. Deze keer gaat de bal van Zepp rakelings over de lat. Guylain Gillet geeft de bal goed mee aan de opgestoomde Anthony Piqué. Anthony zet voor en Lex van Dommelen kopt de bal naast het doel. Met een stevige, maar faire ingreep voorkomt Marvin Godschalk een doorbraak van Nieuw-Lekkerland.
  Zepp Jacobs speelt Adam el Fazazi aan die de bal net wat te scherp voor het doel brengt en weg is de volgende mogelijkheid. Na drieëntachtig minuten geeft Guylain Gillet de bal op maat mee aan Lex van Dommelen, Lex kapt zijn tegenstander uit en schiet de bal beheerst langs doelman Kortstam (2-0). Zepp Jacobs schiet hard in en ziet dat ook deze kans er niet in gaat. Een goede poging van Nieuw-Lekkerland wordt door Marcel van den Berg naast het doel gewerkt. De weer als vanouds, degelijk spelende Dimitri Poortvliet loopt een hoofdwond op en moet zich laten vervangen. Luke Corver komt als vervanger binnen de lijnen op het middenveld te spelen en Anthony Piqué neemt de plaats centraal achterin van Dimitri over. Uiteraard telt de scheidsrechter er wat minuten bij, maar dit verandert niets meer aan de stand, zodat Brielle de eerste overwinning boekt en drie punten bij mag schrijven. Goede wedstrijd mannen!

  Volgens trainer Gijs Zwaan werd er al aan zijn poten gezaagd en dat kwam tot uiting toen hij door zijn stoel zakte, zou het dan toch…? Alle gekheid op een stokje, zowel de trainer, als de staf en spelers van Brielle waren uiteraard blij met deze goede overwinning. Dat smaakt naar meer!

  Dinsdagavond speelt VV Brielle 1 thuis tegen Voorschoten ’97 voor de beker. De wedstrijd tegen de eersteklasser uit 1A begint om 20.15 uur.
  Zaterdag speelt VV Brielle 1 uit tegen het sterk geachte XerxesDZB dat de eerste twee wedstrijden wist te winnen maar in de derde wedstrijd zijn meerdere moest erkennen in RVVH dat met 2-0 won. De wedstrijd op het sportpark Faas Wilkes van XerxesDZB begint om 14.30 uur.

  VV Brielle 2 pakte zaterdag een punt, maar had gezien de uitgespeelde kansen moeten winnen van BVCB. Jezelf belonen mag ook best, mannen! Brielle 2 speelt aanstaande zaterdag om 10.30 uur uit tegen Smitshoek 2 dat al tweemaal heeft gewonnen en op een gedeelde derde plaats bivakkeert.