• Brielle wint opnieuw, nu van Terneuzense Boys (3-2)​

De uitwedstrijd tegen Papendrecht werd met 0-1 gewonnen en wat was het spannend! Het enige doelpunt werd gemaakt door Guylain Gillet. Inmiddels wist Brielle uit de laatste vier wedstrijden negen punten te behalen en die waren hard nodig.

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys op het programma. Uit werd er met 2-0 verloren van de Zeeuwen die op het randje van Nederland voetballen. Het was toen, mede door verschillende omstandigheden, een slechte wedstrijd van VV Brielle. Nu moet dat anders, want bij winst doet Brielle goede zaken.

Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Jesse van der Reiden, Dimitri Poortvliet, Lex van Dommelen, Kevin van la Parra, Anthony Piqué, Jordy Braber, Luke Corver, Zepp Jacobs, Dean Bos en Guylain Gillet. Op de reservebank namen Adam el Fazazi, Marvin Godschalk, Kevin van Heemst, Bob Legierse en Mitchell Lieshout plaats. Niet geselecteerd/inzetbaar: Rowan Barendrecht, Joël Barreto, Candido Araujo da Conceicäo, Ryan Griffiths, Younes Hadiki en Justin Tromp.

De eerste kans is voor Brielle. Het is Guylain Gillet die schot afvuurt op doelman Pijnenburg van Terneuzense Boys (TB). De doelman keert de bal en deze valt gelukkig voor de voeten van een medespeler. Een snelle omschakeling van TB wordt Brielle bijna noodlottig. Het is goed dat scheidsrechter Wolf alert reageert bij een overtreding op de Brielse achterlijn, want de bal ging na een voorzet wel in het net. Doelpunt afgekeurd. Uit een hoekschop van Luke Corver kopt Dean Bos de bal in de handen van doelman Pijnenburg. Met een geweldige verdedigende actie voorkomt Dimitri Poortvliet dat spits Peric kan scoren en een vrije trap van TB gaat naast. Uit opnieuw een hoekschop van Luke Corver springt een speler van TB tegen zijn eigen doelman. Vervolgens gaat de doelman met bal in het doel. Helaas keurt de scheidsrechter het, volgens de toeschouwers, geldige doelpunt af.

Kevin van la Parra speelt Guylain Gillet aan. Guylain zet de bal voor op Zepp Jacobs, waarbij Zepp de bal op maat geeft aan de instormende Dean Bos. Een verdediger van TB loopt Dean echter fors in de rug en kon nooit meer bij de bal. Hierdoor kopt Dean de bal over het doel. Brielle krijgt geen strafschop. In deze fase dicteert Brielle het spel. De doorgeschoven Lex van Dommelen levert een puike voorzet af die Dean bereikt, helaas kopt Dean de bal onbereikbaar voor de doelman net langs de verkeerde kant van de paal. Oef! Een lange bal van Lex van Dommelen bereikt Guylain Gillet. Guylain snijdt naar binnen en geeft de bal richting Dean Bos die het strafschopgebied in komt en dan volgt een overtreding van TB. Nu krijgt Brielle wel een strafschop en Lex van Dommelen schiet beheerst de 1-0 in het doel.

Vervolgens voorkomt doelman Pijnenburg met een geweldige reflex een tweede treffer van Brielle. Kort hierna valt toch de 2-0. Een geweldige, snelle aanval van Brielle gaat over veel schijven en als TB is uitgespeeld schiet Jordy Braber de bal zuiver langs de doelman in het net. Brielle gaat door! Op aangeven van Jordy Braber is het Zepp Jacobs die “vernietigend” uithaalt, maar de bal gaat naast. Guylain Gillet schiet via de doelman naast. De Boys uit Zeeland zijn zeer dreigend als ze in de aanval zijn. De snelle en behendige aanvallers van TB worden echter op tijd afgetroefd door de Brielse afweer met een altijd fel spelende Anthony Piqué kort voor de verdediging. Een doorgekopte bal van Dimitri Poortvliet komt op de kruin van Dean Bos en die knikt de 3-0 binnen. In de laatste tien minuten van de eerste helft scoort Brielle drie doelpunten!

Met de wind in de rug en na een preek van trainer de Nooijer gaat TB in de tweede helft fel van start. Nu etaleert doelman Nigel Keehnen zich met een aantal prima en betrouwbare reddingen. Uit een voorzet van Guylain Gillet kopt Jordy Braber de bal in de handen van de doelman. Na balverlies van Brielle op de helft van TB volgt een voorzet van de rechterflank en die wordt prima in het doel gekopt (3-1). Na een actie en voorzet van Dean Bos schiet Guylain Gillet de bal over de lat. Een pegel van TB vliegt net langs de Brielse paal.

Ondanks de toenemende druk van TB krijgt ook Brielle kansen. Een voorzet van Guylain Gillet wordt in één keer op de slof genomen door Jordy Braber. Fraaie actie, maar de bal gaat over het doel. Kevin van la Parra wordt vervangen door Bob Legierse. Na een knappe actie van de goed spelende Luke Corver schiet Luke hard in, maar doelman Pijnenburg voorkomt een treffer door met zijn vingertoppen de bal over de achterlijn te tikken. Jordy Braber behoudt na een goede actie het overzicht en bedient Guylain Gillet, alleen dat heeft de goede doelman van TB in de gaten en net voor Guylain de bal in het doel wil schieten, duikt hij op de bal. Met een geweldige save voorkomt Nigel Keehnen de aansluitingstreffer van TB. Adam el Fazazi komt in het veld voor Guylain Gillet. Een puike voorzet van Zepp Jacobs bereikt Jordy Braber, die opnieuw doelman Pijnenburg ziet redden als hij de bal hard op het doel afvuurt. Adam el Fazazi legt drie man in de luren en schiet vervolgens de bal richting de verre hoek van het doel, maar weer is de doelman van TB alert en redt. In blessuretijd valt de 3-2 nog binnen en dan mag Brielle weer juichend naar de kleedkamer.

Uit de laatste vijf wedstrijden pakt Brielle twaalf punten en gaat zowel Papendrecht als Heinenoord voorbij op de ranglijst. Met nog zes wedstrijden te gaan moet Brielle doorgaan met winnen om zich veilig te spelen, maar dan zal er ook gewonnen moeten worden van directe concurrent Heinenoord.

Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle uit tegen Nieuw Lekkerland. Brielle wist de thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland met 2-0 te winnen en daar gaan we weer voor! De wedstrijd Nieuw Lekkerland - Brielle begint om 14.30 uur.