• Brielle wint opnieuw van koploper

  In het begin van de competitie was Brielle zoekende en waren de resultaten verre van de verwachtingen. De ambities om richting de hoofdklasse te gaan werden al snel de kop ingedrukt. Vaak was het veldspel best aardig, maar toch werd men op effectiviteit en teamcollectief afgetroefd. Vorige week werd eindelijk een voor elkaar strijdend Brielle gezien en dat leverde tegen toenmalig koploper Forum Sport drie punten op.

  Tegen de nieuwe koploper SHO moest trainer Stanley Rieborn en zijn team hetzelfde zien te herhalen. In het begin van de wedstrijd leek SHO de meeste aanspraak te maken op de overwinning. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Brielle echter de overhand en kroop SHO een paar keer door het oog van de naald. Een doelpunt van Jeffrey Duijnstee werd afgekeurd en pogingen van Claudio Santos Silva en Marvin Godschalk werden net niet omgetoverd tot een doelpunt. Kort voor rust werd een doelpunt van SHO afgekeurd vanwege een overtreding op doelman Deshney Hoornweg. Ruststand 0-0.

  Na rust bracht trainer Rieborn Stevie Soares voor Brian Smits en het was de getergde invaller Soares die Brielle op een 0-1 voorsprong schoot tegen koploper SHO. De bal werd op maat afgeleverd door de hardwerkende Jeffrey Duijnstee. Dat Brielle daarna niet door wist te drukken was een minpuntje voor de verder goed spelende ploeg uit Brielle. SHO kreeg met een aangeraakte bal, uit een cadeau gegeven vrije trap die op buitenkant paal eindigde, bijna nog meer dan het verdiende. Het was vandaag de best georganiseerde en met elkaar strijdende ploeg die met een overwinning uit Oud-Beijerland vertrok.

  Opstelling Brielle: Deshney Hoornweg (21), Marvin Godschalk (2), Lonny Mendes Fernandes (3), Marcel van den Berg (4), Elwin Spoel (5), Brian Smits (6), Jeffrey Duijnstee (7), Claudio Santos Silva (8), Mike van Dommelen (9), Lex van Dommelen (10) en Gino Stolk (11). Op de bank namen plaats: Stevie Soares (12), Niels Bekker (14), Victor de Blok (15), Luke Corver (16) en Mitchell Lieshout (1).

  In het begin van de wedstrijd was het koploper SHO dat de wedstrijd dicteerde. Niet dat er goede kansen uit voortkwamen, maar Brielle moest wel heel veel strijd en energie leveren om SHO buiten het strafschopgebied te houden. De ballen die wel richting het doel van Deshney Hoornweg werden geschoten gingen over en naast. Het eerste schot van Brielle-middenvelder Claudio Santos Silva was wel tussen de palen en het was doelman Peter Konings die de lastige bal wist te keren. Nu moest SHO alle zeilen bijzetten om Brielle af te houden van het openingsdoelpunt. Het was opnieuw Claudio Santos Silva die met een prima schot de bal richting de verre hoek van het doel trapt, maar helaas geen doel treft. Brian Smits verliest eerst de bal en herstelt dit dan met veel inzet. De bal komt via Brian bij Jeffrey Duijnstee, die de bal prachtig in het doel lepelt. De scheidsrechter keurt het doelpunt echter af, omdat Brian een overtreding zou hebben begaan. Jammer!

  Een slim genomen vrije trap van Brian biedt spits Mike van Dommelen de kans om de 0-1 binnen te schieten, maar Mike weet net zijn voet niet goed tegen de bal te zetten. De mee opgekomen Marvin Godschalk schiet de bal na een goede aanval van Brielle richting de benedenhoek van het doel, maar opnieuw houdt doelman Peter Konings SHO op de been door de bal tot hoekschop te verwerken. Een gemakkelijk gegeven vrije trap wordt door SHO in het strafschopgebied geplaatst waar Deshney Hoornweg lijkt te kunnen vangen maar dan net even een duwtje krijgt binnen zijn doelgebied en de bal loslaat. Ricky Bokhoven zegt dank je wel en schiet de bal in het doel. Gelukkig ziet de scheidsrechter hier een overtreding in en keurt hij het doelpunt van SHO af.

  In de tweede helft komt Stevie Soares in het veld voor Brian Smits. SHO begint met een goede opening en Bob Vermunt kopt de bal over het doel. Claudio Santos Silva heeft een prima actie in huis en geeft de bal mee aan Jeffrey Duijnstee. Jeffrey speelt de bal in één keer door naar de even vrijgelaten Stevie Soares. Stevie krijgt de bal er niet in en wordt ook afgefloten voor buitenspel. Kort hierna is het wel raak. Opnieuw is Jeffrey Duijnstee de aangever en Stevie Soares de speler die de bal prachtig in het doel jaagt (0-1). Brielle zet hierna SHO onder druk en krijgt tot tweemaal toe een hoekschop die voor gevaar zorgt en bij de laatste is het Marcel van den Berg die de bal over en naast kopt. Een prima bal van aanvoerder Lex van Dommelen op zijn broer Mike wordt slim meegegeven aan Jeffrey Duijnstee. Jeffrey legt de bal terug op Mike van Dommelen en weer is het de doelman van SHO die een treffer van Brielle weet te voorkomen. De tijd gaat dringen voor SHO en bij een uitval brengt Deshney Hoornweg redding.

  Niels Bekker komt in het veld voor Mike van Dommelen. Dan volgt een pass van Jeffrey Duijnstee op de rappe Stevie Soares, die de bal voorgeeft en ziet dat SHO met veel moeite de bal uit de eigen zestien krijgt. Opnieuw is een voorzet van Stevie Soares gevaarlijk en nu is het de snelle Niels Bekker die voor het doel komt en de bal in het zijnet schiet. Victor de Blok komt de moegestreden Claudio Santos Silva vervangen. Bij uitvallen van Brielle komt Victor een paar keer goed in de vrije ruimte gelopen die het aanvallend ingestelde SHO nu weggeeft en bijna heeft dit succes. Een minuut voor de zuivere speeltijd krijgt SHO nog een vrije trap cadeau van de verder prima leidende scheidsrechter. Kevin Angel Queijo schiet via een speler tegen de buitenkant van de paal. Hier heeft Brielle geluk. Bij een volgende aanval wordt Marcel van den Berg slim weggeduwd en krijgt een erachter opgestelde speler nog een kans die hij niet kan benutten. Het blijft bij 0-1 en dat was, gezien het vertoonde spel, een terechte uitslag.

  Wat opvalt zijn de uitslagen in de competitie, met maar liefst tien ploegen die slechts op drie punten of minder staan van koploper SHO is het ongemeen spannend in de eerste klasse B.

  Volgende week zaterdag vv Capelle – VV Brielle voor de beker. De wedstrijd begint om 14.30 uur.