• Competitiewedstrijd 10: Terneuzense Boys 1 - VV Brielle 1​​​

Vanwege de tegenvallende 0-1 nederlaag die VV Brielle vorige week leed tegen BVCB, zakte de ploeg van trainer Manuel Vissers wat in het klassement. Opvallend goed en misschien onverwacht presteren de ploegen die gepromoveerd zijn naar de eerste klasse zoals Sparta (AV), NSVV en Papendrecht waardoor deze ploegen momenteel boven gerenommeerde eersteklassers als SHO, BVCB en Brielle staan. Een overwinning is dus noodzaak voor Brielle als het op bezoek gaat bij Terneuzense Boys dat laag op de ranglijst staat en zich graag om hoog wil spelen om zo directe degradatie te voorkomen.

De Contiki-bus was keurig op tijd en samen met de trouwe supporters gingen spelers en staf op pad. Het weer onderweg was al dramatisch te noemen en ook bij aankomst in Terneuzen regende het gestaag. Scheidsrechter Huser had het snel gezien, spelen op natuurgras was geen optie en er werd uitgeweken naar een prachtig kunstgrasveld waar VV Brielle op jaloers mag zijn.

In de beginfase was er weinig te melden. Na veertien minuten kreeg Peric van Terneuzense Boys (TB) te veel ruimte en hij schoot van een kleine twintig meter de bal hoog in het doel van Nigel Keehnen. Hier had trainer Vissers nog zo voor gewaarschuwd! Kort erna kopt Zepp Jacobs de bal uit een vrije trap van Ibrahim El Koubai over de doelman in het doel, (dachten de aanwezige toeschouwers) maar een attente verdediger voorkwam de gelijkmaker. Wel of niet over de doellijn bleef onduidelijk en er werd doorgevoetbald.

Na goed opkomen schoof Bo van der Gaag de bal langs de verdediging waar Glenn Weijts snel op reageerde. Helaas miste het schot van Glenn het doel en ging de bal naast. De uitvallen van TB waren soms gevaarlijk maar nu liet Nigel Keehnen zijn kwaliteiten zien. Glenn Weijts kaatst de bal goed door naar Kevin van La Parra die vervolgens de bal op maat aflevert bij Zepp Jacobs. Zepp kan de bal eenvoudig in het doel plaatsen (1-1). Een volgende goede poging ontstaat na een pass van Jordy Braber. Nu ontvangt Zepp Jacobs de bal en die geeft hem af aan Kevin van La Parra. Langs de kant dachten we al aan een voorsprong, maar het schot van Kevin werd knap gepareerd door doelman Pijpelink van TB. Rust 1-1.

In de tweede helft komen Reilly Bakboord en Dean Bos in het veld voor Ibrahim El Koubai en Glenn Weijts. De trainer zet het anders neer in het veld en dat levert al snel resultaat op. Het schot van Reilly Bakboord wordt half geblokt en de bal komt bij Kevin van La Parra die deze kans benut (1-2). Brielle speelde een stuk sneller en dat leverde genoeg mogelijkheden op, alleen waren de passes of doelpogingen onzuiver. De aanvallers van TB proberen van alles en buitelden soms met veel lawaai op het kunstgras. Opvallend veel van deze buitelingen werden door scheidsrechter Huser gezien als overtredingen.

Als Peric van buiten het strafschopgebied een vrijetrap gevaarlijk richting het Brielle doel jaagt, is het Nigel Keehnen die redt. De bal gaat via een speler van TB over de achterlijn, maar na opnieuw een buiteling legt scheidsrechter Huser de bal op de stip. Als de speler van TB al geraakt werd was het waarschijnlijk een medespeler die hem op zijn hielen liep. De bal was op dat moment al achter de lijn. Terecht commentaar op deze beslissing hielp niet en zo mocht Peric zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd voor TB noteren (2-2). Een tegenvaller voor Brielle, dat eigenlijk heer en meester was in Terneuzen.

Doelpogingen van Zepp Jacobs en Lex van Dommelen gingen naast en uit een voorzet van Jordy Braber kopte Zepp Jacobs in de handen van de doelman. Vervolgens wordt een kopbal van Dean Bos van de lijn gekopt en kopt Jordy Braber op de lat. Uit een hoekschop van Zepp Jacobs schiet Jordy Braber de bal hard in, maar via een tegenstander vliegt de bal naast. Kevin van La Parra geeft de bal goed mee aan Zepp Jacobs die weg is en de bal langs de doelman in het net schiet (2-3).

Joey Gomes komt Jordy Braber vervangen. Een pegel uit de tweede lijn van Lex van Dommelen ketst op de lat en voor een derde keer wordt weer de lat boven doelman Pijpelink geteisterd. Een combinatie van Zepp Jacobs met Dean Bos is fraai en Dean vindt de vrijgelaten Kevin van La Parra. Kevin had de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar mist de uitgelezen kans. Lex van Dommelen lanceert Zepp Jacobs en vanaf de linkerflank volgt een voorzet die door Dean Bos net naast wordt gemikt. Na de laatste poging van Zepp Jacobs, die de bal via een tegenstander naast ziet gaan, blaast de scheidsrechter na ruim acht minuten blessuretijd af en wint Brielle dik verdiend met 2-3.

Volgende week speelt Brielle 1 uit voor de beker tegen XerxesDZB. XerxesDZB won eerder in de competitie met 3-4 bij Brielle en heeft zich momenteel aan kop van de ranglijst genesteld. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het Sportpark Faas Wilkes.

VV Brielle 2 speelde bij de Jonge Spartaan op natuurgras en dat veld werd na één helft onbespeelbaar waardoor de scheidsrechter het onverantwoord vond om aan de tweede helft te beginnen. De stand was op dat moment 1-1 en het resterende deel van de wedstrijd zal door de KNVB worden ingepland. Volgende week moet Brielle 2 op bezoek bij WFB, de vraag is of deze inhaalwedstrijd wel door zal gaan op natuurgras. Laten we hopen dat de weergoden ons deze keer gunstig gezind zijn. Deze wedstrijd begint om 12.30 uur.