• Competitiewedstrijd 18: VV Brielle 1 – Terneuzense Boys 1

  Brielle heeft na de gewonnen wedstrijd tegen Spijkenisse vier nederlagen op rij geleden. Soms had Brielle qua veldspel meer verdiend, maar als je er zelf niet in slaagt om voldoende doelpunten te maken en je tegenstander benut bijna iedere kans, dan zak je als een baksteen op de ranglijst. Zeker de laatste wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland speelde Brielle goed, maar wist het maar één doelpunt te maken en verloor het met 3-1. Brielle verkeert in een zeer teleurstellende fase en het moet vrezen voor nacompetitievoetbal om niet te degraderen uit de eerste klasse.

  Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys op het programma en het is de enige wedstrijd in de eerste klasse D. Het duel wordt vooruit gespeeld, omdat de club uit Terneuzen op 11 mei zijn 75-jarig jubileum viert. Uit wist Brielle met 2-3 te winnen bij Terneuzense Boys.

  Kort na het beginsignaal van scheidsrechter Groendijk raakt Reilly Bakboord geblesseerd en komt Dean Bos hem vervangen. Uit een hoekschop van Terneuzense Boys scoort Peric de 0-1, al zijn er vele twijfels of de bal volledig de doellijn was gepasseerd, want Lex van Dommelen leek de bal net op tijd weg te trappen. Uit een hoekschop van Zepp Jacobs kopt Dean Bos de bal naast het doel. Terneuzense Boys speelde de bal gemakkelijker rond dan Brielle en schoot een keer akelig dicht langs de paal, ook uit een hoekschop kopte men over de lat. Uit een voorzet van Ibrahim el Koubai komt de bal bij Zepp Jacobs die geen controle over de bal heeft en de kans verloren ziet gaan.

  Een flitsende aanval via Jordy Braber en Lex van Dommelen, waarbij Jordy via een tegenstander naast schiet. Met een steekpass bereikt Jordy Braber op de rechterflank de snel naar binnengetrokken Dean Bos. Dean schiet uit vrije positie via de doelman op de lat. Het zit ook niet mee! Een kopbal van Lex van Dommelen gaat naast. Uit een voorzet van Ibrahim el Koubai kopt Lex van Dommelen de bal in. Doelman Pijpelink redt met een reflex en Zepp Jacobs ontvangt de bal en scoort de gelijkmaker, tenminste dat dacht men, want het doelpunt wordt vanwege buitenspel afgekeurd.

  Na een goede combinatie tussen Jordy Braber en Zepp Jacobs wordt de bal door Lex van Dommelen met een boog over de doelman geschoten, maar ook over het doel. Kort hierna een poging van afstand van Giliomar Leona en deze bal gaat naast het doel. Na een knappe actie van Lex van Dommelen is het opnieuw de doelman die redt. Kort voor rust nog een vrije trap van Lex van Dommelen die in de muur smoort. Slordigheden kenmerken het spel van Brielle. Rust 0-1.

  In de tweede helft zijn er wat omzettingen in het elftal van Marco Jalink. De eerste kans krijgt Terneuzense Boys en deze gaat naast het doel. Na een aanval van Brielle schiet Zepp Jacobs van dichtbij tegen de doelman en ook deze bal gaat naast het doel. Uit de hoekschop van Zepp Jacobs kopt Dean Bos naast. Op een snelle uitval vanaf de middenlijn reageert Brielle te traag, waardoor vanaf links de bal voor kan worden getrokken en Terneuzense Boys via De Cock op 0-2 komt.

  Lex van Dommelen krijgt de aansluitingstreffer er niet in, hij ziet de bal net naast gaat. Brielle gaat, mede doordat combinaties onnauwkeurig worden uitgevoerd, de lange bal spelen en meer risico’s nemen. Tot tweemaal toe redt Nigel Keehnen bekwaam en voorkomt een grotere achterstand. Een voorzet van Zepp Jacobs wordt door Kevin van La Parra in 1 keer op de slof genomen, maar de bal vliegt (uiteraard) weer niet in het doel.

  Mohamed Ajarai en Glenn Weijts komen in het veld voor Ibrahim el Koubai en Kevin van la Parra. Ondanks de wissels en het druk zetten van Brielle, loopt het totaal niet en zelfs met vijf aanvallers weet Brielle geen doelpunt te maken. In blessuretijd schiet Gort van Terneuzense Boys de 0-3 binnen, wat ook de uitslag van de wedstrijd is.

  Conclusie: slechte wedstrijd van Brielle waarbij men vertrouwen moet houden in jezelf en het team. Lichtpuntje was het optreden van de negentienjarige Julian van Benthem die zich prima staande wist te houden bij zijn competitiedebuut.

  Aanstaande zaterdag de derby tegen Zuidland op het Geuzenpark. Zet met elkaar de schouders er onder voor de broodnodige overwinning! De wedstrijd Brielle – Zuidland begint om 14.30 uur. Brielle 2 neemt het om 12.00 uur thuis op tegen WFB 2, waarvan ook gewonnen dient te worden.