• Competitiewedstrijd 19: VV Brielle 1 – Zuidland 1

Vorige week moest Brielle opnieuw de winst laten de tegenstander. Terneuzense Boys won met 0-3 van Brielle. Waar we eerst nog konden terugkijken op wedstrijden die verloren werden, maar waar het veldspel van Brielle beter was, konden we dit tegen Terneuzense Boys niet zeggen. Brielle zakte door de ondergrens. Excuses zoeken helpt niet meer, vertrouwen houden in jezelf hopelijk wel.

Vandaag de derby tegen Zuidland op het Geuzenpark. Uit wist Brielle nog met 1-3 te winnen, maar dit zegt al weken niets. De blessures van Anthony Piqué, Reilly Bakboord, Garrick Naarden en Giliomar Leona hakken erin en ja Brielle zit in de hoek waar klappen vallen.

Net als vorige week krijgt Brielle binnen vijf minuten de eerste tegenslag te verwerken. De eerste kans van Zuidland wordt gelijk benut door Van der Steen. Kevin van la Parra speelt Dean Bos aan, die de bal vervolgens naast schiet. Na goed opkomen levert Julian van Benthem de bal af bij Dean Bos, Dean tikt de bal door en Kevin van La Parra schiet op de paal. Een voorzet van Julian van Benthem wordt door Dean Bos in het doel gekopt. De bal wordt door een verdediger vanachter de lijn weggetrapt maar de scheidsrechter besluit “geen doelpunt”. Dat was het dus wel, pech! Terugblik naar vorige week: de scheidsrechter keurde de 0-1 van Terneuzense Boys wel goed, terwijl die bal niet over de lijn was.

Kevin van La Parra flitst langs zijn man, maar wordt op het nippertje gestuit. Bij de tweede aanval van Zuidland, schampt de bal de buitenkant van de paal. Nigel Keehnen komt verkeerd neer bij een hoge bal en blesseert zich. Nigel wordt vervangen door Deshney Hoornweg. De hoekschop van Joey Gomes wordt uitverdedigd. Ruststand 0-1.

Jordy Braber vervangt in de tweede helft Joey Gomes. Zuidland schiet een bal over het doel van Brielle. Na een vlot uitgevoerde combinatie schiet Kevin van La Parra de bal naast het doel. Doelman De Man keert een hard schot van Zepp Jacobs en Dean Bos komt een teenlengte te kort om de rebound te kunnen verzilveren. Een poging van afstand van Julian van Benthem vliegt over het doel van Zuidland. Na een voorzet van Jordy Braber duikt Pim Bruinink voor de doelman op, maar Pim kan de bal niet naar de vrije hoek sturen. Meer en meer dringt Brielle aan met de risico’s van counters van de loerende tegenstander. Bij zo’n uitval is het Deshney Hoornweg die het schot van de doorgebroken speler knap pareert. Een vrije trap van Lex van Dommelen gaat net over de lat. Een goede kans voor Brielle wordt door de doelman De Man onschadelijk gemaakt.

Wouter de Ronde en Glenn Weijts komen voor Pim Bruinink en Mohamed Ajarai in het veld.
    Na een goede individuele actie van Glenn Weijts schiet Glenn de bal via de doelman naast. Glenn zijn tweede poging gaat over het doel. Glenn krijgt helaas geen strafschop als hij onreglementair wordt gestuit. Bij een uitval schiet Zuidland de bal voor het doel langs en er is gelukkig geen speler van Zuidland die hem binnen kan lopen. Brielle probeert van alles, maar het met man en macht verdedigende Zuidland houdt stand. Kort voor het eindsignaal redt Deshney Hoornweg nog uiterst knap en zo blijft het bij een teleurstellende 0-1 nederlaag voor Brielle.

Conclusie: het harde werken leverde niets op. Veel spelers zijn niet in vorm en kansen gaan er niet in, terwijl tegenstanders het geluk hebben met doelpunten en arbitrale beslissingen.

Op dinsdagavond 9 april oefende Brielle 1 bij Zwaluwen. Na een 1-0 ruststand wist Brielle de tweede helft de overwinning naar zich toe te trekken. De 1-1 viel uit een van richting veranderde vrije trap (eigen doelpunt) en de 1-2 kwam van de voet van Jordy Braber.

Aanstaande zaterdag speelt Brielle uit tegen koploper XerxesDZB om 14.30 uur. XerxesDZB verloor verrassend met 1-0 van SHO. Brielle 2 gaat bij FC Vlotbrug op bezoek, deze wedstrijd begint om 12.00 uur in Hellevoetsluis.