• Competitiewedstrijd 20: XerxesDZB 1 - VV Brielle 1

  Het lukt Brielle 1 maar niet om weer eens met drie punten van het veld te gaan. Opnieuw bleek tegen Zuidland dat één moment van onachtzaamheid in het begin van de wedstrijd genoeg was om ook deze keer de punten te laten aan de tegenstander. We kunnen keer op keer wel zeggen dat pech Brielle achtervolgt, maar na zes wedstrijden op rij verliezen kun je nog moeilijk de reden “pech” opschrijven. Blessures stapelen zich op bij het met zichzelf worstelende Brielle. Vandaag uit tegen koploper XerxesDZB waarvan thuis met 3-4 werd verloren. Brielle mist vandaag de volgende spelers: Reilly Bakboord, Pim Bruinink, Nigel Keehnen, Garrick Naarden en Anthony Piqué.

  Brielle begint fris aan de wedstrijd en speelt met iets meer pit dan in de vorige wedstrijden. Een pass van Joey Gomes is op maat en komt aan bij Glenn Weijts. Glenn passeert zijn tegenstander en schiet uit een lastige hoek de bal voor het doel van XerxesDZB langs. Ook Dean Bos schiet de bal voor het doel langs. Uit een vrije trap van Kevin van la Parra kopt Dean Bos de bal in de handen van doelman Hagendijk. Aan de andere kant kopt XerxesDZB een bal over de lat en verder zijn er wat vangballen voor Deshney Hoornweg. Na een splijtende pass van Jordy Braber draait Glenn Weijts goed weg en schiet de bal via een tegenspeler naast. Prima actie! XerxesDZB levert een vrije trap zomaar in en de koploper is nog niet in beste doen. Joey Gomes schiet een vrije trap over de kruising en aan de andere kant mikt XerxesDZB een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied over. Met een uiterste inspanning voorkomt Mohamed Ajarai de eerste treffer van XerxesDZB en ook bij een volgend schot van de “zebra’s” is de bal voor Deshney Hoornweg. Rust 0-0.

  Het is Brielle dat ook na rust de eerste kans krijgt. Een slimme steekbal van Jordy Braber komt aan bij Glenn Weijts. Glenn schiet de bal richting doel, maar weet helaas de doelman niet te passeren. Kort hierna gaat XerxesDZB-speler Stewart met een slalom langs de verdediging van Brielle en schiet de bal laag langs Deshney Hoornweg in het doel (1-0). XerxesDZB probeert door te drukken, maar met een prima save voorkomt Deshney Hoornweg een tweede treffer. Lex van Dommelen kopt een bal uit de eigen doelmond en houdt Brielle op de been.
  Koen Botterhuis komt de geblesseerd geraakte Jordy Braber vervangen.

  Na een afgemeten voorzet van Zepp Jacobs schuift Glenn Weijts de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Een diepe bal van Julian van Benthem gaat naar links, waar Glenn Weijts de bal kan aannemen en voorzetten. Brielle heeft op dat moment geen geluk, want de fraaie (zweef)kopbal van Zepp Jacobs wordt nog net met de vingertoppen door doelman Hagendijk over de lat getipt. Uit de daaropvolgende hoekschop kopt Dean Bos de bal naast het doel. De beter in vorm rakende Glenn Weijts heeft (nog) geen geluk met de afronding, als hij een voorzet van Julian van Benthem niet binnen weet te schuiven. Joey Gomes schiet naast en aan de andere kant moet Lex van Dommelen opnieuw net voor de lijn redding brengen bij een messcherpe uitval van XerxesDZB.

  Wouter de Ronde komt in het veld voor Mohamed Ajarai en Brielle probeert XerxesDZB onder druk te zetten. Kort hierna nog drie wissels: Ibrahim el Koubai, Tim Baumann en Giliomar Leona komen Julian van Benthem, Joey Gomes en Zepp Jacobs vervangen. Brielle neemt meer en meer risico’s, maar XerxesDZB verdedigt stug. Bij een uitval in de negentigste minuut maakt Vrolijk van XerxesDZB de 2-0 en fluit scheidsrechter Van Pinxteren af voor het einde.

  Conclusie: een beter voetballend Brielle dan de laatste weken is niet bij machte om doelpunten te maken, maar hier en daar zien we wel spelers beter in vorm komen. Hopelijk komen er wat spelers terug van blessures en gaat Brielle de komende weken tot het gaatje om te stijgen op de ranglijst.

  Aanstaande zaterdag speelt Brielle om 14.30 uur thuis tegen NSVV dat knap met 2-1 won van SHO. Brielle 2 won met 0-3 van FC Vlotbrug en speelt aanstaande zaterdag om 12.00 uur thuis tegen OVV 2.