• Competitiewedstrijd 21: VV Brielle 1 – NSVV 1​​

Ondanks dat de inzet goed was tegen koploper XerxesDZB, vertrok Brielle 1 weer met lege handen uit Rotterdam. XerxesDZB won met 2-0, waarbij het tweede doelpunt pas viel na negentig minuten. Ook Brielle kreeg voldoende kansen, maar wist dus weer niet te scoren. Lichtpuntjes vielen er gelukkig wel te noteren.
    Vandaag een thuiswedstrijd tegen NSVV uit Numansdorp, de promovendus die het zeer goed doet in de eerste klasse. Vorige week won NSVV knap met 2-1 van SHO. De uitwedstrijd van Brielle bij NSVV eindigde in een 1-1 gelijkspel (doelpunt Zepp Jacobs).
    Brielle heeft gelukkig weer wat meer fitter wordende spelers en NSVV mist drie spelers.

Het is Brielle dat het eerste gevaar sticht. Na een behendige actie schiet Glenn Weijts de bal voor het doel langs en een schot van Jordy Braber wordt net op tijd geblokkeerd. Aan de andere kant schiet ook NSVV de bal richting doel, maar ook daar gaat de bal voor het doel langs. Beide ploegen hadden veel last van de wind en waren daardoor onnauwkeurig. Zo wordt een voorzet van Zepp Jacobs door de wind net over de kruin van Glenn Weijts geblazen. Na een vlotte aanval van Brielle schiet Kevin van La Parra de bal in, maar een uitgestoken been van een NSVV’er voorkomt een treffer.

Kort hierna is het de mee opgekomen Lex van Dommelen die een leep balletje geeft op Zepp Jacobs. Zepp schiet van dichtbij, via doelman Hartgers, op de paal. Een snelle uitval van NSVV wordt ten koste van een hoekschop onderschept. De hoekschop wordt simpel uitverdedigd. Na ruim een half uur spelen verkijkt de verdediging van Brielle zich op een diepe bal. Opnieuw is het de wind die ervoor zorgt dat de bal niet onderschept kan worden en schiet Langerak de bal eenvoudig langs doelman Hoornweg in het net (0-1).

Een vrije trap van Joey Gomes smoort half in de muur en de doelman redt. Glenn Weijts wordt even vrijgelaten en (misschien te gehaast) probeert hij de bal over de uitgelopen doelman Hartgers te schieten. Dit mislukt, want de lange doelman plukt de bal uit de lucht. Een balletje breed op een medespeler had in deze meer kans van slagen gehad. Ruststand 0-1.

Na enige weken van blessureleed komt na rust Reilly Bakboord in het veld voor Kevin van La Parra. Het is ook Reilly die voor het eerste gevaar zorgt. De doelman staat tot tweemaal toe op de juiste plaats. Het eerste schot komt tegen de doelman en vervolgens haalt hij een schot van Reilly Bakboord uit de benedenhoek. De mee opgekomen Koen Botterhuis geeft de bal op maat mee aan Jordy Braber. Jordy loopt het strafschopgebied in en wordt in de rug gelopen.
    Scheidsrechter Spaans fluit voor een strafschop. Het is Lex van Dommelen die de bal vanaf de stip in het doel schiet (1-1).

Kort hierna loopt Lex van Dommelen een blessure op bij een aanval van NSVV. Bij een volgende aanval weet Langerak hiervan te profiteren, de bal gaat zuiver in de uiterste hoek (1-2). Terwijl Lex van Dommelen strompelend over het veld loopt en een invaller zich klaar maakt, mikt Jordy Braber de bal naast het doel van NSVV. Lex gaat van het veld en Pim Bruinink komt als zijn vervanger. Na goed wegdraaien schiet Glenn Weijts via de doelman naast. De hoekschop wordt uitverdedigd. Een voorzet van Reilly Bakboord is net te hoog voor Zepp Jacobs.

Trainer Marco Jalink haalt Joey Gomes en Zepp Jacobs naar de kant. Dean Bos en de net weer fitte Anthony Piqué komen voor hen in de plaats.
    Een schot van Mohamed Ajarai gaat helaas weer naast en aan de andere kant is het Anthony Piqué die een bal net op tijd uit de eigen doelmond kopt. Opnieuw wordt er gewisseld bij Brielle: Giliomar Leona komt in het veld voor Julian van Benthem.

Het is de zojuist ingevallen Giliomar Leona die een hoekschop goed neemt en de goed voor zijn man komende Reilly Bakboord kopt knap de 2-2 in de hoek. Met iets meer geluk had Brielle vandaag zelfs met een overwinning van het veld gestapt. Nu kwam een indraaiende voorzet/schot van Reilly Bakboord buiten bereik van doelman Hartgers op de paal en bleef het bij 2-2.

Conclusie: jammer dat het vizier vandaag nog niet op scherp stond en wederom had de tegenstander minder kansen nodig om doelpunten te maken. Gelukkig in ieder geval niet weer verloren en met een gelijkspel moeten we maar tevreden zijn.

Op zaterdag 4 mei speelt Brielle om 14.30 uur uit tegen en bij BVCB in Bergschenhoek. BVCB verloor vandaag met 4-3 van SHO. Brielle verloor de thuiswedstrijd tegen BVCB met 0-1.
    Brielle 2 won met 3-0 van OVV en speelt op zaterdag 4 mei thuis tegen het laag geklasseerde WFB.