• Competitiewedstrijd 22: BVCB 1 - VV Brielle 1​​

De vorige competitiewedstrijd tegen NSVV leverde Brielle slechts één punt op, waardoor Brielle nog net boven de directe degradatiegrens staat op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te gaan ontkomt Brielle niet aan nacompetitie. Het is nog wel van belang op welke plaats Brielle eindigt. Vandaag gelijk een lastige wedstrijd. De tegenstander is BVCB dat de laatste jaren vaak als winnaar uit de strijd kwam. Al verloor BVCB laatst met 4-3 van SHO, het staat op een mooie vijfde plaats. Vandaag geen Pim Bruinink, Garrick Naarden, Nigel Keehnen en Glenn Weijts die allen te kampen hebben met blessures.

BVCB begint dominant aan de wedstrijd en zet Brielle vast op eigen helft. Brielle komt daarna wat beter in de wedstrijd. Een voorzet van Julian van Benthem komt bij de eerste paal waar Reilly Bakboord opduikt. Reilly legt de bal terug en het is Jordy Braber die de eerste grote kans van de wedstrijd krijgt. De pegel van Jordy wordt door doelman Van Ewijk uit zijn doel gebokst. Vervolgens wordt de bal uit de hoekschop goed teruggelegd door Dean Bos en schiet Jordy Braber de bal over. Na een flitsende uitval van BVCB is het Deshney Hoornweg die knap redding brengt. Een schot van Joey Gomes gaat naast/over. Een halve onderschepping van Brielle en men laat een aanvaller lopen die de bal goed teruglegt. De zojuist bij BVCB ingevallen Sinar schiet de bal vervolgens snoeihard langs Deshney Hoornweg in het doel (1-0). Lex van Dommelen gaat langs zijn man en wordt net binnen de lijnen van het strafschopgebied neergelegd. Volgens iedereen aan Brielse kant een 100% strafschop, maar helaas besluit de scheidsrechter door te laten spelen. Verder weinig spectaculairs te melden. Beide ploegen waren goed tegen elkaar opgewassen in de eerste helft, al was het weer Brielle dat met een achterstand (1-0) de rust in gaat.

Al snel in de tweede helft kopt BVCB’er Vrijenhoek de 2-0 binnen als een doorgekopte bal precies bij hem terecht komt. Opnieuw een domper voor het toch al niet gelukkige Brielle. Het spel golft wat op en neer, al krijgt BVCB de betere mogelijkheden. Mohammed Ajarai komt Gilliomar Leona vervangen en kort hierna komt Kevin van la Parra in de ploeg voor Lex van Dommelen. De scheidsrechter ziet een overduidelijke duw in de rug op Mohammed Ajarai over het hoofd en er is een corrigerende ingreep van de assistent-scheidsrechter voor nodig om een volgende treffer van BVCB te voorkomen. Jordy Braber anticipeert goed bij een aanval van Brielle en schiet opnieuw hard tegen de vuisten van doelman Van Ewijk op, terwijl de goed meegelopen Kevin van La Parra vrij voor het doel stond.

Een kopbal van De Rooij van BVCB eindigt op de paal. Goed doorgaan van Mohamed Ajarai levert een kans op voor Reilly Bakboord van Brielle. De normaal altijd resolute Reilly heeft nu iets te veel tijd nodig en zijn schot wordt op het nippertje geblokt. Kort voor tijd is de voor Joey Gomes ingevallen Zepp Jacobs die uit een pass van Dean Bos de bal in de kruising krult (2-1). Dit is ook de eindstand, omdat er te weinig tijd overblijft om de gelijkmaker te forceren.

Conclusie: weer geen drie, zelfs geen één punt mee kunnen nemen uit Bergschenhoek.

Op zaterdag 11 mei speelt Brielle 1 om 14.30 uur thuis een oefenwedstrijd tegen Berkel. Op 18 mei speelt Brielle 1 om 14.30 uur uit tegen en bij SHO in Oud-Beijerland. SHO won met maar liefst 0-4 van Terneuzense Boys, dat evenals het al eerder gedegradeerde Sliedrecht volgend seizoen in de tweede klasse gaat voetballen. Voor Brielle resteert de nacompetitie waar men tot het uiterste zal moeten gaan om eersteklasser te blijven. Als vorm en beleving terug zijn bij de spelers van Brielle, houden we daar in ieder geval vertrouwen in. Nummer twee SHO gaat zich vermoedelijk opmaken voor de nacompetitie richting de vierde divisie.

Brielle 2 won met 6-0 van WFB en is weer koploper met één punt voorsprong op nummer twee Zuidland. Op zaterdag 11 mei speelt Brielle 2 thuis de ZEER belangrijke wedstrijd tegen nummer drie De Jonge Spartaan. Deze wedstrijd begint om 12.00 uur. Komt u ook de ploeg van de trainers Jelmer Santra en Ricardo Nijsen aanmoedigen op het eigen Geuzenpark?