• Competitiewedstrijd 24: VV Brielle 1 – VV Sliedrecht 1

  De 0-3 overwinning op SHO was een mooie opsteker voor Brielle. Tegen het op de tweede plaats bivakkerende SHO bleek Brielle de rug te rechten en in vorm te komen, al is één overwinning nog niet gelijk het signaal dat alles weer vlekkeloos loopt. Toch zou dit de opmaat kunnen zijn voor het herstel van de ploeg en met het vooruitzicht op de naderende nacompetitie zeer wenselijk. Eerst vandaag nog tegen het reeds gedegradeerde Sliedrecht. Uit wist Brielle met moeite een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. Nigel Keehnen was toen de held van de dag. Vorige week verloor Sliedrecht met 0-3 bij Nieuw Lekkerland. Vandaag geen Garrick Naarden, Glenn Weijts en Reilly Bakboord. Wel met Pupil van de Week Gian van Dommelen, die vandaag een leuke middag tegemoet kan zien.

  Brielle begint goed. Mohamed Ajarai speelt de bal naar Giliomar Leona die met een goede voorzet Dean Bos bereikt. Dean kopt de bal goed in, maar doelman Sprong redt. Kort hierna is het Lex van Dommelen die met een kopbal de doelman probeert te verschalken, maar ook deze keer weet de doelman met moeite de bal uit zijn doel te ranselen. De bal valt vervolgens voor Jordy Braber die in één keer de bal op zijn schoen neemt, maar nu pareert de doelman de bal met zijn voet.

  Toch is het Sliedrecht dat miraculeus op voorsprong komt. De bal gaat richting doelman Deshney Hoornweg, maar die tast mis. Pardoes krijgt Sliedrecht-speler Simonis de bal tegen zich aan en de bal valt in het doel (0-1). Een voorzet van Joey Gomes komt aan bij Dean Bos. Dean neemt de bal in één keer op de slof, maar ziet zijn inzet naast gaan. Een lage voorzet komt voor het doel van Brielle en met een snoekduik kopt Castillo de 0-2 in voor Sliedrecht.

  Direct na de aftrap gaat Kevin van La Parra op avontuur. Kevin trekt de bal vanaf de achterlijn terug en Dean Bos scoort de 1-2. Na een fraaie combinatie tussen Jordy Braber en Kevin van la Parra schiet Kevin de bal, vrij voor de doelman van Sliedrecht, over het doel. Kort hierna een hoogstandje van Jordy Braber, maar helaas gaat de bal over de achterlijn. Binnen een half uur wordt de stand weer gelijkgetrokken door Zepp Jacobs. Zepp kopt de 2-2 binnen uit een voorzet van Lex van Dommelen.

  Een snelle aanval van Brielle en Zepp Jacobs geeft de bal op maat mee aan Kevin van la Parra. Kevin komt opnieuw alleen voor de doelman en ziet tot zijn verbazing de doelman nog redden. Na een combinatie tussen Lex van Dommelen en Mohamed Ajarai krijgt Lex de bal terug en schiet hij de bal via een tegenspeler naast het doel. Uit de daaropvolgende hoekschop kopt Dean Bos net naast het doel. Ruststand 2-2.

  In de tweede helft komt Brielle al snel op voorsprong. Het is Zepp Jacobs die de bal op maat aan Jordy Braber meegeeft en Jordy scoort de 3-2. Bij een uitval van Sliedrecht is Deshney Hoornweg op zijn hoede en laat zich niet meer verrassen. Uit een voorzet van Giliomar Leona knikt Lex van Dommelen de 4-2 binnen en de buit lijkt binnen. Julian van Benthem komt in het veld voor Giliomar Leona. Een vrije trap van Lex van Dommelen vliegt over het doel van Sliedrecht. Trainer Marco Jalink brengt debutant Lucas Oranje in het veld voor Jordy Braber. De rappe aanvaller is met een rush de verdedigers te snel af maar stuit op doelman Sprong.

  Rondom de tachtigste minuut wordt het spel even stilgelegd. Dean Bos en Lex van Dommelen worden door erevoorzitter Daan van der Ent in het zonnetje gezet en ontvangen beide een ingelijst shirt van VV Brielle met hun rugnummer.

  Lex heeft na een indrukwekkende voetbalcarrière vele seizoenen bij VV Brielle gespeeld, hij was als aanvoerder het voorbeeld en gezicht van VV Brielle. Lex heeft ervoor gekozen om nog een jaartje te gaan voetballen en vertrekt samen met Deshney Hoornweg, Jordy Braber en Dean Bos naar Hellevoetsluis.

  Dean Bos is begonnen met voetballen bij SC Voorne en is na de fusie met WRW overgegaan naar VV Brielle. Vanuit de jeugd is hij naar Brielle 1 opgeklommen, waar hij vorig seizoen als spits een prachtig seizoen heeft gedraaid en topscorer werd. Wij hopen beide spelers weer snel terug te zien bij VV Brielle en als het niet is als speler, dan ligt wellicht een andere rol in het verschiet.

  Na deze onderbreking komen Pim Bruinink en Ibrahim El Koubai in het veld voor Dean Bos en Lex van Dommelen. Zo nu en dan komen de snelle aanvallers van Sliedrecht nog in de buurt van het doel van Brielle, maar de scherpte ontbreekt. Brielle drong aan, maar verzuimde om de score verder uit te bouwen.

  Conclusie: een doelpuntrijk duel, dat Brielle na een onverwachte achterstand om wist te draaien. Na de 4-2 overwinning op Sliedrecht gaat Brielle aan de nacompetitie beginnen.

  Op zaterdag 1 juni speelt Brielle 1 om 14.30 uur thuis de nacompetitiewedstrijd tegen Oliveo uit Pijnacker. Er worden vele toeschouwers verwacht, dus op naar een spectaculair en sportief duel dat hopelijk door Brielle kan worden gewonnen. Komt u ook kijken en de club ondersteunen? Ondersteunen is leuk, maar vuurwerk en rookpotten op het terrein is door de KNVB verboden. Achter veld 1, buiten het hek (op de openbare weg) aan de tenniszijde is dit wel mogelijk.