• Competitiewedstrijd 5: VV Brielle 1 – Nieuw-Lekkerland 1

  Na de belangrijke 1-3 winst op Papendrecht sloot Brielle aan in het linkerrijtje. Met een knappe kopgoal en door zelf slim in te grijpen, maakte Dean Bos twee doelpunten. Het derde doelpunt kwam van Reilly Bakboord die scherp aan het seizoen is begonnen.

  Vandaag moet het gebeuren tegen Nieuw-Lekkerland dat uit vijf wedstrijden negen punten wist te behalen. Brielle staat daar kort achter, het heeft één punt minder uit vier wedstrijden. Vorige week won Nieuw-Lekkerland van SHO met 2-1. Eerder won het met maar liefst 0-6 bij NSVV en ook werd de lastige uitwedstrijd bij Terneuzense Boys met 1-3 winst afgesloten. Nieuw-Lekkerland verloor van XerxesDZB met 2-3 en van BVCB met 0-2.

  Als Brielle weet te winnen van Nieuw-Lekkerland, gaat het over deze club heen in de stand. Verder is het seizoen nog pril en moet Brielle in eerste instantie wegblijven van de onderste plaatsen op de ranglijst.

  Het is Nieuw-Lekkerland dat het eerste gevaar sticht. Uit een hoekschop wordt de bal gelukkig ruim naast het doel gekopt. Na een uitbraak over de rechterflank trekt Zepp Jacobs de bal scherp voor waar niemand ter plaatse is om een voet tegen de bal te zetten. Uit een voorzet van Kevin van La Parra schiet Reilly Bakboord de bal via een tegenspeler over het doel. De bal uit de hoekschop is voor doelman Vlot van Nieuw-Lekkerland.

  Giliomar Leona stoomt op en geeft de bal mee aan Kevin van La Parra. Kevin schiet de bal richting doel, maar een verdediger weet op het nippertje redding te brengen door de bal over de eigen achterlijn te schieten. Uit de hoekschop komt geen gevaar. Nieuw-Lekkerland schiet een bal naast het doel van Nigel Keehnen. Een goede actie van Mohamed Ajarai lijkt te lang te duren, maar hij vindt met een splijtende pass Reilly Bakboord. Reilly aarzelt niet en jaagt de bal onhoudbaar achter doelman Vlot. Brielle staat 1-0 voor.

  Een voorzet van Giliomar Leona wordt weer met enige paniek tot hoekschop gepromoveerd en de doelman pakt vervolgens de bal. Het voorbereidende werk komt opnieuw van Giliomar Leona en nu is het de goed opgekomen aanvoerder (en balsponsor) Anthony Piqué die de bal richting de kruising jaagt, alleen zwaait de bal af en gaat hij naast. Reilly Bakboord bedient Kevin van La Parra, die de toch best grote kans benut, omdat hij de bal niet goed raakt en over het doel schiet. Een schot van Nieuw-Lekkerland wordt onschadelijk gemaakt door Nigel Keehnen. Een diepe bal wordt door Kevin van La Parra goed getaxeerd en hij gaat op snelheid richting doel. Helaas heeft Kevin ruzie met de bal waardoor Brielle genoegen moet nemen met een 1-0 voorsprong en de rust in gaat.

  Koen Botterhuis maakte de eerste helft geblesseerd af en werd vervangen door Ibrahim el Koubai. Nieuw-Lekkerland begon de tweede helft aanvallender en het eerste schot gaat ruim over het doel van Brielle. Mohamed Ajarai mikt een voorzet van Reilly Bakboord naast. Het spel golft wat op en neer zonder noemenswaardige kansen. Giliomar Leona wordt geraakt en ook hij moet geblesseerd het veld verlaten. Joey Gomes komt hem vervangen. Hier en daar slaat de vermoeidheid toe en daarom worden twee verse krachten (Jordy Braber en Glenn Weijts) ingebracht voor Kevin van La Parra en Dean Bos.

  Glenn Weijts wordt gelijk goed vanuit de achterste lijn gelanceerd en Glenn zet de bal scherp voor. Mohamed Ajarai is ter plaatse en lijkt te gaan scoren, maar ziet de bal op miraculeuze wijze via de paal naast het doel gaan. Een slim uitgevoerde aanval van Brielle met Zepp Jacobs die er op de rechterflank vandoor gaat. Zepp vindt de goed meegelopen Glenn Weijts en nu voorkomt doelman Vlot met wat geluk een treffer van Brielle.

  Nieuw-Lekkerland speelt bijna alle ballen hoog richting de lange mensen maar, behalve dat ze lastig te verdedigen zijn, komt hier niets uit voort. Joey Gomes vindt Glenn Weijts die een verdediger met een uitgeschoven been zijn ingeschoten bal ziet blokkeren, de bal komt vervolgens terug bij Joey Gomes en Joey schiet de bal net naast. Na een goede individuele actie lijkt Reilly Bakboord op weg naar zijn tweede doelpunt, maar op het nippertje grijpt doelman Vlot in en voorkomt de treffer. Een combinatie tussen Glenn Weijts en Reilly Bakboord eindigt met een schot van Glenn dat via doelman Vlot langs de paal gaat. Een vrije trap van Nieuw Lekkerland gaat voor het doel langs en over de achterlijn. Glenn Weijts schiet, na een slimme bal door de achterste linie van Nieuw Lekkerland, met precisie raak. Een fraaie goal die afgekeurd wordt wegens buitenspel. Het blijft bij 1-0 en Brielle pakt drie punten!

  Opvallend veel slordigheden bij Brielle in aanvallend opzicht hierdoor bleef Nieuw-Lekkerland uitzicht houden op een beter resultaat, al kwam de ploeg uit Nieuw Lekkerland nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval maar een foutje of een gelukje en je moet de punten delen. Brielle won terecht. Op zaterdag 11 november speelt VV Brielle 1 om 14.30 uur uit de derby tegen Zuidland 1.

  VV Brielle 2 moest de punten delen met Zuidland 2, na een 3-3 gelijkspel. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, al was het jammer dat Brielle door enkele individuele fouten niet kon winnen. Brielle 2 blijft aan kop en achtervolger Zuidland 2 blijft op drie punten met een wedstrijd minder gespeeld.

  Aanstaande zaterdag gaat Brielle 2 op bezoek bij hekkensluiter WFB, deze wedstrijd begint om 12.30 uur. Waken voor onderschatting!