• Competitiewedstrijd 6: VV Zuidland 1 - VV Brielle 1

  De vorige week gewonnen wedstrijd (1-0) tegen Nieuw-Lekkerland was de derde overwinning op rij voor VV Brielle. Vandaag, na een regenachtige week, mocht Brielle verrassend genoeg op natuurgras voetballen bij VV Zuidland. De “wijzen” onder ons wisten het wel, Zuidland dacht voordeel te behalen met het spelen op natuurgras. Vorige week verloor Zuidland nipt van SHO. De promovendus wist te winnen van Terneuzense Boys (4-1), van Sliedrecht (3-1) en het boekte een knap gelijkspel (3-3) tegen BVCB. Zuidland verloor van XerxesDZB (2-1), NSVV (4-2) en dus van SHO met 1-0. Na een prettige ontvangst kon de bal op Sportpark Groot-Nibbeland aan het rollen worden gebracht. De pupil van de week schoot in tweede instantie raak vanaf elf meter.

  Brielle speelde vandaag zonder Koen Botterhuis, Giliomar Leona en de al wat langer geblesseerde Garrick Naarden. Vanuit Brielle waren veel supporters naar Zuidland gekomen om de verrichtingen van hun club te komen bekijken.
  Na een aftastende eerste fase van de wedstrijd komt Bo van der Gaag sterk op. Bo speelt Mohamed Ajarai in, die behendig zijn tegenstander uitkapt en de bal tegen de lat knalt. De toon is gezet. Ook Zuidland krijgt een kans, als de bal vanaf links scherp voor wordt gegeven, maar Brielle onderschept de voorzet.

  Uit een hoekschop van Zepp Jacobs krijgt Mohamed Ajarai een schietkans, maar de bal gaat ruim naast. Zuidland kopt de bal naast het doel van Nigel Keehnen. Kort hierna schiet Zuidland uit een vrije trap op de paal en komt Brielle goed weg. Brielle is in deze fase heel erg slordig en heeft moeite om de bal bij een medespeler te krijgen. Zuidland krijgt opnieuw een kopkans, maar gelukkig staat Nigel Keehnen op de goede plaats en vangt hij de bal. Bo van der Gaag schiet de bal naast en Mohamed Ajarai mikt de bal te hoog en deze gaat over het doel van de nauwelijks geteste doelman Nagy van Zuidland. Zuidland schiet nog een keer naast en scheidsrechter Van de Luitgaarden blaast af voor rust. De supporters van Brielle hebben een onherkenbaar Brielle gezien dat grossierde in foute passes.

  Op naar een betere tweede helft. Jordy Braber komt Zepp Jacobs vervangen. De eerste kans is voor Zuidland, maar Nigel Keehnen brengt redding. Een vrije trap van Jordy Braber wordt gepakt door doelman Nagy van Zuidland. Ook in verdedigend opzicht laat Jordy Braber zich gelden, hij blokt een schot van Zuidland dat er kansrijk uitzag. Na een combinatie van Kevin van La Parra met Glenn Weijts vindt Glenn Mohamed Ajarai. Mohamed komt wat schuin voor het doel, maar passeert doelman Nagy in de verre hoek. Knappe goal en Brielle op 0-1.

  Als Pim Bruinink de bal verovert en direct Kevin van La Parra aanspeelt, schiet Kevin goed en hard in. Met de vingertoppen weet doelman Nagy de bal tot hoekschop te verwerken. De bal uit de hoekschop komt via via bij Glenn Weijts, maar Glenn schiet in kansrijke positie en kort voor het doel de bal naast. Achterin moet Brielle waakzaam blijven, want met opportunistisch spel probeert Zuidland een gelijkmaker te forceren. Lex van Dommelen vindt de opgekomen Pim Bruinink, Pim geeft de bal mee aan Reilly Bakboord. Reilly kapt zijn man uit en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hard in het net. De 0-2 is een feit.

  Zuidland schiet naast en probeert met verse wissels een nederlaag te voorkomen. Ibrahim El Koubai mikt over de lat. Dean Bos komt Glenn Weijts vervangen en Joey Gomes komt in het veld voor Reilly Bakboord. Brielle krijgt meer ruimte en het loopt voor Zuidland goed af als Kevin van La Parra de bal van Jordy Braber naast mikt. Opnieuw is Jordy Braber de speler die een aanval opzet. Hij vindt Dean Bos, die slim langs de verdediging gaat en met een bekeken balletje breed Kevin van La Parra vindt. Kevin loopt voor open doel de 0-3 binnen, waardoor Brielle op ruime voorsprong komt.

  Zuidland mag nog enkele minuten aanvallen. Een schot gaat naast en door niet kort op de man te verdedigen trapt Zuidland de 1-3 binnen na negentig minuten. In de blessuretijd vliegt nog een schot van Zuidland langs het doel en scheidsrechter Van de Luitgaarden fluit voor het eindsignaal.

  Een in de eerste helft onherkenbaar Brielle blijkt in de tweede helft toch een maatje te groot voor het dappere Zuidland en stapt met een 1-3 overwinning van het veld af. Brielle komt achter Spijkenisse op de tweede plaats en mag zich op gaan maken voor de clash met XerxesDZB.

  Op zaterdag 18 november speelt VV Brielle 1 om 14.45 uur thuis tegen XerxesDZB 1 dat vandaag verrassend met 1-2 verloor van SHO.