• Competitiewedstrijd 7: VV Brielle 1 – XerxesDZB 1​​

  Na de overwinning (1-3) op Zuidland klom VV Brielle naar plaats twee met drie punten achterstand op koploper Spijkenisse. Vandaag mocht Brielle XerxesDZB ontvangen dat met een gelijk aantal punten maar met een wedstrijd meer op plaats drie bivakkeert, een topper dus!
  Onder barre omstandigheden (veel regen en wind) schoot pupil van de week Luke van der Knaap de bal langs doelman Hagendijk van XerxesDZB.

  Om exact 14.45 uur fluit scheidsrechter Van Hees voor het begin van de wedstrijd. Al na vier minuten blijkt fout uitverdedigen van Brielle fataal. In eerste instantie redt doelman Nigel Keehnen, maar de tweede poging gaat alsnog in het net (0-1). Een vroege opsteker voor XerxesDZB en een domper voor Brielle. Brielle speelde de eerste helft tegen wind en regen in en dat bleek erg lastig. XerxesDZB schiet over het doel en bij een volgende aanval moet Brielle een hoekschop weggeven. De indraaiende bal wordt door doelman Nigel Keehnen weggebokst en de bal valt voor de voeten van een zebra. De speler schiet de 0-2 loepzuiver en hard in de verre hoek.

  Een beter XerxesDZB schiet nog een keer tegen de paal alvorens Brielle voor de eerste keer gevaarlijk kan worden. Het schot van Zepp Jacobs stijgt op en gaat over het doel van doelman Hagendijk. Glenn Weijts ontvangt de bal en kaatst deze door naar Zepp Jacobs, Zepp speelt Kevin van la Parra aan. Kevin op snelheid er vandoor en die laat ook de doelman kansloos (1-2). Dat geeft Brielle weer een zetje in de rug zou je denken. Helaas gaat de linkeraanvaller van XerxesDZB er gemakkelijk langs en uit zijn voorzet op maat knikt XerxesDZB de 1-3 in het doel. Brielle stond er apathisch bij en liet zich wel heel simpel aftroeven. Na een voor Brielle moeizame eerste helft volgt het rustsignaal.

  De met klachten kampende Reilly Bakboord wordt in de rust vervangen door Pim Bruinink.
  XerxesDZB heeft nu meer last van wind en regen. Al snel maakt Brielle de aansluitingstreffer. Uit een voorzet van Zepp Jacobs kopt Glenn Weijts de 2-3 binnen. Glenn Weijts speelt de bal naar Kevin van la Parra die deze keer de bal naast het doel jaagt. Bij een volgende aanval is Kevin van la Parra weg over de linkerflank en zijn voorzet gaat op een haar na langs de voeten van Glenn Weijts. Publiek veerde al op, maar de bal was te scherp om er tegenaan te lopen. Uit een vrije trap van Ibrahim El Koubai kopt Glenn Weijts de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Zepp Jacobs kopt een bal naast het doel uit een voorzet van Giliomar Leona.

  Dean Bos komt Ibrahim El Koubai vervangen en daarmee probeert Brielle met meer power in de voorste linie de gelijkmaker te forceren. Die volgt al snel. Uit een voorzet van Kevin van la Parra is het Glenn Weijts die de 3-3 op het scorebord schiet. De verdediging van XerxesDZB volgde de instormende Dean Bos en daardoor creëerde hij de ruimte voor zijn medeaanvaller. Wat een spannende wedstrijd!

  Het lukt XerxesDZB om te profiteren van de ruimte die het opportunistisch spelende Brielle liet vallen. Na een scrimmage voor het doel van Brielle kwam de bal bij een vrijgelaten zebra en die liet doelman Nigel Keehnen kansloos (3-4). Er is voor Brielle nog weinig speeltijd over en als er zich nog meer spelers gaan bemoeien met de aanval krijgt XerxesDZB nog een dot van een kans die niet benut wordt en Brielle wordt niet meer gevaarlijk. Uitslag 3-4.

  Het weer speelde wel een rol in deze wedstrijd en maakte het voetballen lastig. XerxesDZB wist het best met de weersomstandigheden om te gaan en profiteerde in de eerste helft, met soms wat hulp van Brielle, hiervan. In de tweede helft rechtte Brielle de rug en lag een puntendeling in het verschiet. Het morste echter te veel kansen en kreeg kort voor tijd de 3-4 voor de kiezen.

  Aanstaande dinsdag speelt VV Brielle 1 voor de BetCity Cup tegen TransvaliaZW 1, deze wedstrijd begint om 20.15 uur op het Geuzenpark. Op zaterdag 25 november speelt VV Brielle 1 om 14.30 uur uit tegen NSVV 1 in Numansdorp. NSVV verloor vandaag met 1-0 bij/van SHO.

  VV Brielle 2 rolde FC Vlotbrug met maar liefst 16-0 op en probeert aanstaande zaterdag weer drie punten te behalen tegen buur OVV 2. Deze wedstrijd begint om 11.30 uur in Oostvoorne.

  VV Brielle O23 won afgelopen dinsdag voor de Drukzo Talent Cup met 2-1 van Hellevoetsluis O23 en gaat door naar de volgende ronde.