• Competitiewedstrijd 9: VV Brielle 1 – BVCB 1​​

Na de puntendeling (1-1) in Numansdorp tegen NSVV, met een doelpunt van Zepp Jacobs, kwam vandaag BVCB op bezoek bij VV Brielle. BVCB uit Bergschenhoek is een geduchte tegenstander voor Brielle. Het onderlinge verschil op de rangschikking is slechts één enkel punt in het voordeel van Brielle waarbij dient te worden opgemerkt dat BVCB ook een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Met name in aanvallend opzicht is het even puzzelen wie er kan spelen, want de ploeg van trainer Manuel Vissers heeft nogal wat spelers in de lappenmand. De aanvalslinie tegen BVCB bestaat uit Dean Bos en Glenn Weijts, met kort daarachter Jordy Braber.

De eerste mogelijkheid is voor BVCB, dat goed start. De poging gaat echter over het doel van keeper Nigel Keehnen. Na een kwartier krijgt Brielle iets meer vat op BVCB. Een slim uitgevoerde actie van Mohamed Ajarai levert een hoekschop op. Glenn Weijts krijgt een duw, wordt uit balans gebracht en kan daarom de bal net niet het beslissende zetje geven.

Halverwege de eerste helft snijdt Brielle als een mes door de boter door de defensie van BVCB. Een dubbele één-twee tussen Jordy Braber en Dean Bos eindigt op de voeten van BVCB-doelman Van Ewijk, die middels deze cruciale redding zijn ploeg voor een achterstand behoedt. Een schot van BVCB gaat naast het doel. Na ongeveer 35 minuten is het de even vrijgelaten Blom van BVCB die een voorzet vanaf de linkerkant beheerst langs doelman Nigel Keehnen schiet en BVCB op een 0-1 voorsprong brengt. Brielle komt te vaak te laat en ziet BVCB het restant van de eerste helft domineren. Nigel Keehnen keert een hard schot van BVCB en een kopbal van BVCB gaat over het Brielse doel. Rust.

Ook in het begin van de tweede helft krijgt BVCB de betere kansen. Aanvallend kan Brielle weinig uitrichten tegen het kort op de man spelende BVCB. Een vrije trap wordt door Nigel Keehnen uit de hoek geranseld. Brielle ziet vooralsnog geen kans om de hechte defensie van BVCB te verrassen.

Kevin van La Parra komt in het veld voor Glenn Weijts en Ibrahim El Koubai vervangt Pim Bruinink. De druk op doelman Van Ewijk van BVCB neemt toe als Brielle de gelijkmaker probeert te forceren. Uit een hoekschop van Zepp Jacobs kopt Bo van der Gaag de bal in, maar BVCB kan uitverdedigen. Uit een vrije trap van Ibrahim El Koubai kopt Dean Bos de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Jordy Braber ziet zijn poging via de doelman naast gaan. BVCB krijgt meer ruimte en het is aan Nigel Keehnen te danken dat BVCB niet verder uitloopt. In de slotfase wordt Dean Bos door een speler van BVCB vasthouden en een valpartij volgt. Scheidsrechter Ebink was mild en trok “slechts” een gele kaart, terwijl Dean alleen op weg was naar het doel van BVCB. Even later ontsnapt BVCB aan de gelijkmaker als doelman Van Ewijk slechts een half antwoord heeft op een inzet van Kevin van La Parra. De bal glibbert via de borst van de BVCB-doelman luttele centimeters naast de paal. Het is billenknijpen voor BVCB, maar na een laatste doelpoging van Dean Bos, die wederom niet tussen de palen belandt, is het BVCB dat met een 0-1 winst het Geuzenpark verlaat.

Volgende week moet Brielle 1 uit tegen Terneuzense Boys voetballen. De wedstrijd in Terneuzen begint om 15.00 uur. Voor Brielle een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden om zich weer bij de eerste zes van de ranglijst te scharen. Wij gaan met de bus en de supporters kunnen uiteraard mee, zie elders op de website hoe men zich hiervoor aan kan melden.

VV Brielle 2 wist opnieuw te winnen. Nu bond het team van het trainersduo Santra/Nijsen, na een 4-0 overwinning, GHVV’13 aan de zegekar. Volgende week moet Brielle 2, de fiere koploper, het opnemen tegen de Jonge Spartaan dat momenteel op de derde plaats bivakkeert.