• Corona update

Geachte leden van VV Brielle,

Het kabinet heeft op maandag 28 september in een persconferentie opnieuw enkele noodzakelijke maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook voor onze vereniging en voor onze leden hebben deze maatregelen consequenties.

Vanaf dinsdag 29 september om 18:00 uur is de kantine voorlopig gedurende drie weken gesloten. Ook mag er vanaf dat moment, zowel bij trainingen, als bij wedstrijden, geen publiek aanwezig zijn. Dit betekent voor de ouders van onze jeugdleden dat zij hun kinderen voor de trainingen en wedstrijden bij het grote hek afzetten en hen na de training of wedstrijd weer op komen halen.

Voor uitwedstrijden geldt dat de benodigde chauffeurs voor de teams t/m 17 jaar onder teambegeleiding vallen. Zij vallen dus niet onder de regels voor toeschouwers en mogen naar de wedstrijd van hun kind blijven kijken. Als gastheer van de thuiswedstrijden zal VV Brielle aan deze teambegeleiders een kopje koffie of thee aanbieden.

Voor de oudere jeugdleden van onze club is per team een kleedkamer beschikbaar. Advies is hier om niet allemaal tegelijk om te kleden. Bij thuiswedstrijden geldt de chauffeur niet onder teambegeleiding, is men toeschouwer en mag men dus niet blijven kijken. Voor de thuiswedstrijden op zaterdag geldt dus voor de jeugd dat deze bij het grote hek overgedragen wordt aan de leiders/trainers van het team en na afloop van de wedstrijd daar meteen weer opgehaald wordt. Met uitzondering van de selectie-elftallen geldt voor de senioren dat zij zo kort mogelijk voor hun wedstrijd (niet langer dan een half uur) op het Geuzenpark aanwezig zijn en direct na afloop van hun wedstrijd weer vertrekken. Ook voor de seniorenleden van onze club is per team een kleedkamer beschikbaar en hier geldt ook het advies om niet allemaal tegelijk om te kleden.

Hoewel de kantine gesloten is, is het niet toegestaan eigen drank en etenswaren mee te nemen en langer te blijven hangen dan strikt noodzakelijk is.

Voor de kinderen onder de 12 jaar geldt dat er geen kleedkamer beschikbaar is. De kinderen melden zich zowel voor thuis- als voor uitwedstrijden in het VV Brielle-tenue. Op ons Geuzenpark bieden we, zowel voor onze eigen teams, als voor de gasten, wel een plekje aan om de jas op te hangen en om in de rust een glaasje limonade te drinken. Alleen de trainer/leider is welkom in de betreffende ruimte, dus niet de overige chauffeurs. De mini’s van onze club trainen op het (kunstgras)veld 6. Ouders wordt gevraagd buiten het hek te blijven.

Tot slot de afspraken rondom (mogelijke) coronabesmetting door een of meerdere spelers binnen het team:
    • Bij klachten een coronatest ondergaan. Trainen en spelen voor de rest van het team blijft mogelijk.
    • Blijf tien dagen in quarantaine, wanneer positief getest. De overige spelers van het team mogen zowel trainen, als wedstrijden blijven spelen, maar zij moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten blijven houden.
    • De teamleider neemt contact op met de GGD om te overleggen wanneer een speler positief getest is.
    • Neem via de wedstrijdsecretaris contact op met de tegenstander, wanneer een wedstrijd vanwege te veel afwezige spelers geen doorgang kan vinden. Plan in onderling overleg met de tegenstander een nieuwe datum voor de wedstrijd.
    • Probeer de uitgevallen wedstrijden zoveel mogelijk te spreiden. Denk ook eens aan de vrijdagavond.

Wij gaan er vanuit dat eenieder zich aan de regels houdt en de aanwijzingen van de begeleiders en het bestuur opvolgt. Als bestuur en vrijwilligers van onze voetbalvereniging wensen wij u alle sterkte in de komende periode. Zodra er meer nieuws is, houden wij u daarvan op de hoogte.

Groet,
    Bob Pieterson namens bestuur en vrijwilligers van VV Brielle