• De JO15-3 start weer op

We markeren de zaterdag 20 februari op de kalender, want dit is namelijk de dag dat de JO15-3 zijn eerste wedstrijd speelt in 2021. Net zoals vorig jaar startten we de reeks met een wedstrijd tegen de JO15-4 en hopelijk is de uitkomst dezelfde, namelijk winst.

Afgesproken is dat we 70 minuten spelen (2x35 minuten). In tegenstelling tot andere wedstrijden waar we van alles uitprobeerden, starten we nu gewoon in de “basis”-opstelling. Meteen is duidelijk dat wij niet gewend aan een aftrap om klokslag 9.00 uur. Want het lijkt dat de ene helft nog slaapt en de andere helft is, lijkt het, net wakker en wil niet te veel nog doen.

Na het eerste fluitsignaal laat de JO15-4 de bal rollen en we zijn zeer benieuwd naar waar het team nu staat. Na 35 minuten is het duidelijk en kunnen we de balans opmaken. De spelers van de JO15-4 willen wel voetballen, ze werken hard, doen goed hun best, maar het lukt niet erg, want op wat plaagstootjes en gekraakte schoten na,krijgt Luuk weinig te doen. Dat in tegenstelling tot de JO15-3 die wel een tiental kansen krijgt maar niet of nauwelijks scoort. Uiteindelijk lukt het om in de 33ste minuut de 1-0 voorsprong op het scorebord te krijgen. Uit een hoekschop wordt de bal het doel ingeschoten. Met de 1-0 voorsprong gaan we de rust in en dat is dan het enige positieve van de eerste helft.

In de rust vertellen we wat we hebben gezien of liever gezegd wat we NIET hebben gezien. We moeten de boel wakker maken, dan iedereen maar weer het veld insturen en hopen dat ze het hebben begrepen.

Direct bij het begin van de tweede helft kunnen we zeggen dat het wakker schudden is gelukt. Vanaf de 36ste minuut zet de JO15-3 de tegenstander vast op eigen helft. Bijna alle duels worden gewonnen en de ene aanval na de andere rolt op het doel van JO15-4 af. Onder leiding van het middenveld wordt de boel vastgezet, opgejaagd, naar elkaar gecoacht en als de bal al naar voren wordt geschoten door de JO15-4, zit de achterhoede er bovenop. Na de balverovering wordt de rust gezocht en opnieuw opgebouwd. Natuurlijk gaan niet alle combinaties vloeiend, soepel en lukt niet alles, maar we zijn wakker, we werken, we praten en we hebben de bal.

Het veld wordt breed gehouden door de gelegenheidsspitsen Koen en Jorrit waardoor Luc, Hidde en Sebastiaan regelmatig door het midden kunnen opkomen. Tim en Thieme zijn altijd aanspeelbaar en Louise, Sem, Branco en Stan vormen 25 minuten lang een blok beton en Luuk ….. die had het koud en ging maar in het zonnetje staan op een meter of 25 van zijn doel.

Afgezien van goed keeperswerk van Milan (keeper JO15-4), het niet goed afronden en een portie geluk blijft de teller steken op “maar” 5 doelpunten. Tim maakt zijn tweede, Thieme, Luc en Koen zijn de andere gelukkigen. De JO15-4 heeft welgeteld één vrije trap en één hoekschop gehad en daarmee is de koek op. Met nog tien minuten te gaan gaat de voet van het gaspedaal en rollen we netjes uit waardoor de eindstand 5-0 wordt.

Voor volgende week gaan we op maandag en woensdag weer trainen en zaterdag 27 februari spelen we tegen de JO15-2.