• Fidus Cup: VV Brielle wint van Zwartewaal

Het verre van complete VV Brielle wint met 0-4 bij stadsgenoot Zwartewaal en plaatst zich voor de volgende ronde FIDUS CUP.

Opstelling Brielle: Mitchell Lieshout, Joël Barreto, Marvin Godschalk, Kevin van Heemst, Jiandro Latorre, Luke Corver, Jordy Braber, Zepp Jacobs, Adam el Fazazi, Lex van Dommelen en Rowan Barendrecht. Wisselspelers: Fabian van Benthem, Guylain Gillet, Luuk Kraaijeveld, Bob Legierse en Nigel Keehnen. Tien spelers uit de A-selectie waren niet inzetbaar.

Brielle had in het grootste gedeelte van de wedstrijd de bal, maar Zwartewaal kreeg ook ruimte in de wedstrijd. Het kwam dan snel onder de druk van Brielle uit en werd gevaarlijk met scherpe counters. Het eerste schot is van Rowan Barendrecht, die de bal naast het doel mikt. Tot tweemaal toe komt Zwartewaal gevaarlijk voor het doel van Brielle. Een vrije trap van Lex van Dommelen vliegt net over de lat en nogmaals Lex, nu schiet hij de bal via een tegenspeler naast het doel. De hoekschop is voor de doelman van Zwartewaal. De uitvallen van Zwartewaal blijven gevaarlijk, mede omdat Brielle voor het overgrote deel op de helft van de thuisclub speelde. Adam el Fazazi schiet na een fraaie actie naast. Een schot van Jordy Braber wordt geblokt en Lex van Dommelen schiet de rebound via de handen van de doelman over het doel.

Opnieuw een uitvaller bij Brielle. Joël Barreto moest zich laten vervangen door Fabian van Benthem. Zwartewaal schiet bij een uitval op de lat boven Mitchell Lieshout. Een schot van de goed mee opgekomen Jiandro Latorre beland in de handen van de doelman en dat gebeurd ook bij een volgende poging van Zepp Jacobs. Jordy Braber mikt net over.

In het tweede deel van de eerste helft betaalde het veldoverwicht zich uit. Met een ferme trap schoot Lex van Dommelen de bal over de doelman in het net (0-1) en na een vlotte aanval via Fabian van Benthem kwam de bal op maat bij Zepp Jacobs, die met een knappe uithaal Brielle op 0-2 schoot.

Na rust een zelfde spelbeeld. De spelers van Brielle waren slordig en liepen te vaak, te simpel in de verdedigende trechter van de thuisploeg. De beste kansen waren voor Zwartewaal en met een katachtige duik voorkwam Mitchell Lieshout een tegentreffer. Bob Legierse mag wat minuten maken en Adam el Fazazi komt naar de kant. Jiandro Latorre gaat linksbuiten spelen en Rowan Barendrecht verhuist naar de rechterflank. Jiandro bleek het vizier wel op scherp te hebben en schoot de 0-3, na een mooie aanval, in de benedenhoek. Luuk Kraaijeveld komt voor Jiandro Latorre.

Nogmaals laat Mitchell Lieshout zich gelden bij een uitbraak van Zwartewaal. Na een vlotte combinatie van Brielle schiet Luuk Kraaijeveld de bal goed in, maar ook de doelman van Zwartewaal liet zich niet verrassen. Het wordt toch nog 0-4 door Zepp Jacobs die in twee pogingen de bal langs de doelman schiet.

Brielle gaat naar de volgende wedstrijd in de FIDUS CUP en Zwartewaal is uitgeschakeld. Kevin van Heemst speelde verdienstelijke zijn eerste wedstrijd in Brielle 1. Ook Jiandro Latorre en Fabian van Benthem konden terugkijken op een gedegen wedstrijd in het vlaggenschip van Brielle. Op naar de kraker tegen Nieuwenhoorn die aanstaande zaterdag op het programma staat. De thuiswedstrijd voor Brielle begint om 14.30 uur.
    Hanteer de coronaregels en blijf zoveel mogelijk buiten.