• Geen beloning voor strijdlustig Brielle 2

Heinenoord 2 – Brielle 2
    Uitslag: 2-1 (ruststand 1-0)

Scoreverloop: 1-0 Heinenoord, 1-1 Igor Lopes Dos Santos, 2-1 Heinenoord.

Opstelling: Nigel Keehnen, Ryan Griffiths, Jesse van der Reiden, Jordi de Visser, Quinten Kloof, Richard Zebregs, Mitchel Polet, Robin Bos, Martijn Rollof, Julian de Geus en Niels Bekker. Wissels: Igor Lopes Dos Santos, Tim Appelhof, Sam de Haan, Jianno reis Borges en Raihy Martowirono. Afwezig/geblesseerd: Luuk Visser, Savi Merino, Rowan Barendrecht, Najib Kissami en Marvin Jansen.

Vandaag was er in speelronde drie de confrontatie tussen twee puntloze ploegen. Met andere woorden: een potje waar de druk inmiddels behoorlijk op staat. Voor de wedstrijd was hier overigens nog niets van te merken en leken sommige spelers met heel andere zaken bezig te zijn.

Na de bekende fase van aftasten was het Brielle dat enigszins schuchter toch het initiatief naar zich toe trok. Dit resulteerde in een mooie kans voor Niels, maar zijn schot ging net voorlangs. De volgende kans van Brielle in de beginfase van de wedstrijd was wel raak. Niels maakte na slecht uitverdedigen van Heinenoord de 0-1. In eerste instantie wees de leidsman overtuigend naar de middenstip en wimpelde hij de protesten van de Heinenoord spelers weg, maar na uitvoerig overleg met de Heinenoord grensrechter stelde hij zijn beslissing plotseling bij. Buitenspel.... En geen 0-1, dit bleek de eerste domper in een lange reeks deze middag.

Na de afgekeurde goal kwam Heinenoord ook wat beter in de wedstrijd. Vooraf had de trainer de spelers van Brielle de opdracht gegeven om aanvallend direct de twee rappe buitenspelers Niels en Mitchel aan het werk te zetten, maar die opdracht werd slecht uitgevoerd. Op het middenveld werd te veel en te lang gecombineerd, waardoor er te veel balverlies werd geleden op een gevaarlijk plek op het veld. Heinenoord kwam zodoende steeds beter in zijn spel, met een aantal kansjes en corners als gevolg. Bij een van die corners kreeg Brielle de volgende tik te verwerken.

Bij het blokken van een schot raakte skipper Robin zwaar geblesseerd en hij kon niet meer verder spelen. Brielle moest even verder met tien man, omdat de vervanger van Robin nog even nodig had om zich klaar te maken. De organisatie was even compleet weg en ook nadat Raihy de positie van Robin had overgenomen leek Brielle het spoor bijster. Dit resulteerde in een aantal grote kansen voor Heinenoord, maar gelukkig stak Nigel in goede vorm en wist hij met een aantal goede reddingen zijn doel schoon te houden.

Niet veel later de volgende tegenvaller voor Brielle: Martijn gaf aan niet meer verder te kunnen en hij werd na circa 35 minuten vervangen door Igor. In de resterende tijd van de eerste helft kwam het met het spel van Brielle niet meer goed. Net voor de rust kwam de volgende tik voor Brielle, die al een tijdje in de lucht hing. Heinenoord maakte namelijk in de 43ste minuut de 1-0.

In de rust werd nogmaals nadrukkelijk aangegeven dat de middenvelders veel sneller de buitenspelers moesten zoeken en dat er korter en agressiever moest worden gedekt. Met de beste intenties gingen de Geuzen de tweede helft in, maar na vijf minuten moest er alweer gewisseld worden. Mitchel kon niet meer verder en werd vervangen door Jianno. Heinenoord kreeg direct weer een aantal kansjes, maar Nigel wist met goed keeperswerk de ploeg te behoeden van een grotere achterstand.

Gaandeweg de tweede helft kreeg de achterste linie van Brielle ook steeds meer grip op de aanvallers van Heinenoord en de aanvallen van Heinenoord werden steeds eerder in de kiem gesmoord. Brielle toonde karakter en wilskracht om er toch het beste van te maken. Voetballend was het allemaal niet hoogstaand en de kansen waren spaarzaam, maar er werd wel geknokt voor elke meter. Na 60 minuten werd Julian vervangen door Tim, het spelbeeld op dat moment was dat de wedstrijd volledig in evenwicht was.

Helaas moest Brielle te vroeg de vijfde en laatste wissel brengen, Jesse die een prima wedstrijd speelde, werd vervangen door Sam. En of het allemaal nog niet genoeg was deze middag werd Jianno, kort na de laatste wissel, met een grove tackle de wedstrijd uit geschopt. Brielle moest het laatste kwartier met tien man uitspelen. Op karakter wist Brielle een kwartier voor tijd toch terug te komen in de wedstrijd. In een vol strafschopgebied wist Igor met de bal aan de voet voor zichzelf ruimte te creëren voor een schot. Zijn bekeken schuiver viel keurig buiten bereik van de keeper binnen; 1-1! Een enorme ontlading natuurlijk bij de spelers van Brielle. Na alle tikken die de ploeg had opgelopen in deze wedstrijd, was dit de opsteker die de ploeg goed kon gebruiken, en op basis van de getoonde strijdlust ook dik verdiend.

Maar helaas was de gifbeker voor Brielle nog niet leeg deze middag. Want in de slotfase wist Heinenoord met een frommelgoal toch de drie punten te pakken. Geen loon naar werken voor Brielle. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar en een punt voor het strijdende Brielle was zeker verdiend geweest. De druiven waren zuur voor Brielle, maar wanneer deze wedstrijdinstelling doorgetrokken kan worden naar de rest van de competitie, gaan de punten zeker komen.