• Gehavend Brielle verliest met 2-0 in de zeeuwse klei van Terneuzense Boys

  Met de uiterst teleurstellende 3-3 na een 3-0 voorsprong tegen SHO nog in het achterhoofd moest VV Brielle vandaag beter voor de dag komen dan afgelopen zaterdag wilde het bij vv Terneuzense Boys de punten pakken. De flinke reis met de gesponsorde bus duurde anderhalf uur, maar Brielle kwam met spelers, begeleiding, sponsoren en supporters zonder oponthoud aan in Terneuzen. Het natuurgrasveld was al aardig doordrenkt van de regen en het bleef ook ’s middags regenen.

  Het was de eerste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden. Brielle stond, voorafgaand aan het duel van vandaag, op plaats tien, met zes punten uit vijf duels en op plaats acht met zeven punten stond Terneuzense Boys er dus wat beter voor. Vandaag winnen is goed voor de ranglijst!

  Opstelling VV Brielle: Nigel Keehnen, Zepp Jacobs, Marvin Godschalk, Joël Barreto, Rowan Barendrecht, Jordy Braber, Luke Corver, Lex van Dommelen, Guylain Gillet, Luuk Kraaijeveld en Adam el Fazazi. Op de reservebank namen Tim Baumann, Fabian van Benthem, Ryan Griffiths, Mitchell Lieshout en Kevin van la Parra plaats.

  Een hele waslijst van niet inzetbare spelers: Candido Araujo da Conceicäo, Dean Bos, Marcel van den Berg, Vincent Eielts, Luuk Kraaijeveld, Bob Legierse, Anthony Piqué, Dimitri Poortvliet, Jesse van der Reiden en Justin Tromp.

  Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte, in verband met het overlijden van een vrijwilliger van Terneuzense Boys (TBoys). De weersomstandigheden waren niet best te noemen, met af en toe flinke buien. Brielle opende het bal met een vrije trap van Lex van Dommelen in de muur en een schot van Jordy Braber ruim over het doel. Na zeven minuten kreeg TBoys een kans om op 1-0 te komen, maar de bal werd naast geschoten. Brielle begon aanvallender dan TBoys aan de wedstrijd, maar na negentien minuten was het na een snel en goed uitgevoerde counter raak aan de andere kant. Cor-Pieter Pander van TBoys schoot de 1-0 in het net.

  De wedstrijd ging daarna een tijdje gelijk op. Het was Luuk Kraaijeveld die de kans op de gelijkmaker aangeboden kreeg na een pass van Lex van Dommelen. Het duurde echter te lang en de bal werd alsnog van zijn schoen gegleden. Adam el Fazazi kwam voor doelman Nando Pijnenburg, maar werd afgevlagd voor buitenspel en heel Brielle vroeg zich af of dit wel juist was. Een inzet van de sterk mee opgekomen Joël Barreto werd door de doelman van TBoys gepakt. Luuk Kraaijeveld was gevaarlijk bij de achterlijn maar kreeg de bal opnieuw niet in het doel. Adam el Fazazi komt ver na een slalom, maar niet ver genoeg. De ploeg van TBoys hield goed stand mede omdat Brielle slordig was en niet altijd voor de simpele oplossing koos.

  Na ruim een half uur werd het spel van Brielle minder. Vijf minuten voor rust vlagde de assistent-scheidsrechter van Brielle voor buitenspel, maar er werd niet gefloten. Als dan vervolgens uit diezelfde aanval (na opnieuw heftig vlaggen voor de tweede keer buitenspel) TBoys via Cor-Pieter Pander op 2-0 komt, gaat de assistent-scheidrechter van Brielle verhaal halen. Helaas negeert de scheidsrechter zijn assistent en naar later bleek was dit een foute beslissing van de arbiter.

  De scheidsrechter was gelijk van slag want kort daarna, na een niet al te zware overtreding van een speler van TBoys besloot hij na wat lichte onvriendelijkheden zowel de overtreder (Mitchell de Nooijer) en Brielle speler Marvin Godschalk een gele kaart voor te houden. Hierna waren er over en weer wat irritaties en overtredingen. Zo zie je dat door een beslissing van de scheidsrechter een sportieve wedstrijd de andere kant op neigt te gaan. Rust.

  Bij Brielle kwam Kevin van la Parra in het veld voor Rowan Barendrecht. Brielle begon aanvallend. Een prima voorzet van Guylain Gillet werd door Adam el Fazazi richting doel geschoten, maar de doelman wist de bal over de achterlijn te duwen. Uit de hoekschop gaf Luke Corver de bal voor en kopte Marvin Godschalk de bal over. TBoys kreeg meer ruimte, omdat Brielle ten aanval trok. TBoys kreeg een enorme kans, maar gelukkig werd de bal naast geschoten. Rondom de zestigste minuut verrichtte Nigel Keehnen twee uiterst knappe reddingen en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand.

  Helaas opnieuw een domper voor Brielle, de scheidsrechter bestrafte Luuk Kraaijeveld met een rode kaart, terwijl een gele kaart hier op zijn plaats was geweest. Natuurlijk was het inkomen van Luuk te wild en onnodig, maar hij werd wel te zwaar bestraft. Bij Brielle bleef men steeds met moeite op de been, de ene na de andere speler had een uitglijder op het doordrenkte natuurgras. Brielle probeerde het wel, maar weinig lukte. Een vrije trap van Lex van Dommelen gaat over de lat en een mooie boogbal van Lex gaat over de doelman van TBoys scheert over de lat. Weer pech voor Brielle.

  Kevin van la Parra krijgt opnieuw last van zijn blessure die hem al weken langs de kant heeft gehouden. In het veld komt Fabian van Benthem die zo zijn debuut maakt in het eerste elftal. De noodgedwongen rechtervleugelverdediger spelende Zepp Jacobs was zeker in de eerste helft goed op dreef, maar werd in de combinatie vaak over het hoofd gezien of werd slordig aangespeeld. Zepp loste in het tweede deel van de tweede helft een goed schot en de doelman liet de bal los. Helaas was er niemand in de buurt die hiervan kon profiteren. Na commentaar op de scheidsrechter kreeg Mitchell de Nooijer zijn tweede gele kaart en kon ook hij vertrekken. Ook dit keer werd de gele kaart wel gemakkelijk gegeven. Met nog twee knappe reddingen wist Nigel Keehnen een grotere nederlaag voor Brielle te voorkomen. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

  Conclusie: VV Brielle wist op de gladde grasmat geen vuist te maken. De tegenstander ging beter met de omstandigheden om en won terecht. Bij Brielle zijn momenteel te veel spelers niet inzetbaar en moesten er veel spelers op andere posities spelen. Joël Barreto speelde zijn eerste volledige wedstrijd na blessureleed en voldeed prima in het hart van de verdediging. De nog niet honderd procent fitte Luuk Kraaijeveld werkte hard, maar miste nog de power om zich te laten gelden en werd daarna uit het veld gestuurd. Ook Kevin van la Parra gaat het even niet voor de wind en lijkt weer enige tijd uit de roulatie. Hopelijk sluiten de zieke spelers weer snel aan, want aanstaande zaterdag krijgt Brielle buur Nieuwenhoorn op bezoek. Nieuwenhoorn won overigens knap met 2-1 van XerxesDZB.

  De wedstrijd VV Brielle 1 – VV Nieuwenhoorn 1 begint om 14.30 uur op het Geuzenpark en die wedstrijd staat altijd garant voor een spannende pot voetbal. Komt u ook kijken? VV Brielle 2 speelde afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk in de derby tegen VV Hellevoetsluis 2. Door de vele absenties bij VV Brielle 1 waren ook zij zaterdag niet op volle oorlogssterkte. Aanstaande zaterdag speelt VV Brielle 2 om 11.45 uur uit bij en tegen SV Heinenoord 2.