• Gijs Zwaan vertrekt bij VV Brielle

  • Hoofdtrainer Gijs Zwaan heeft na een goed gesprek en in overleg met de Technische Commissie aangegeven dat hij na dit seizoen stopt bij VV Brielle als trainer.

    Gijs Zwaan nam na het seizoen 2019-2020 het stokje van zijn voorganger, Stanley Rieborn, over. Ondanks de door corona gekenmerkte seizoenen heeft Gijs Zwaan het prima naar zijn zin gehad bij VV Brielle en heeft hij een deskundige rol vervuld als hoofdtrainer van de vereniging. De organisatie, de samenwerking met de staf, medetrainers en de Technische Commissie heeft hij dan ook als zeer plezierig ervaren.

    In het eerste seizoen (2020-2021) onder leiding van Gijs Zwaan werden er weinig wedstrijden gespeeld, eerst nog even zonder publiek en daarna kwam er vroegtijdig een einde aan het seizoen vanwege de corona-besmettingen. In het seizoen 2021-2022 werd na een uiterst matige start een inhaalrace gestart door de formatie van Gijs Zwaan. Uiteindelijk werd zelfs nacompetitie voor promotie behaald na een geweldige derde periode door de ploeg uit Brielle.

    Tegen hoofdklasser ONS Sneek moest eersteklasser VV Brielle buigen, al was de 3-1 nederlaag in Sneek geflatteerd. De start van het derde seizoen (2022-2023) was veelbelovend, na drie klinkende overwinningen stond VV Brielle fier bovenaan, maar helaas raakte de Brielse hoofdmacht ontregeld. De vraag is: wanneer komt men weer in vorm zoals bij de start van het seizoen? Over de inzet op de trainingen klaagt Gijs Zwaan zeker niet en hij is er dan ook van overtuigd dat VV Brielle de stijgende lijn weer op gaat pakken.

    Het bestuur en de Technische Commissie van VV Brielle hebben Gijs Zwaan als een rustige persoonlijkheid ervaren met wie het prettig samenwerken is. De club wenst Gijs alvast een goede en bovenal gezonde toekomst toe!