• In memorie Peter Radix

Peter is na een slopende ziekte zaterdag 23 maart j.l. overleden. Hij was getroffen door een ziekte waarbij herstel onmogelijk is. Tijdens het ziekte proces is Peter zoveel mogelijk betrokken gebleven bij VV Brielle en het veteranen team. Driekwart jaar geleden is Peter nog op de vereniging geweest en ook in de kleedkamer bij de Veteranen waar hij de sfeer nog een keer kwam proeven. Je kon toen al zien dat het niet goed ging met hem en dat heeft hij met ons gedeeld. Hij onderging zijn ziekte met zijn eigen humor en relativeerde voor ons zijn lijden.

Peter is aan het einde van de negentiger jaren via Peter Steenhoek gaan voetballen bij SC Voorne. Eerst bij het vierde, daarna bij verschillende andere teams. Na een aantal jaren kreeg Peter een zware blessure aan zijn knie. Toen hij daarvan was gerevalideerd heeft hij de BOS cursus gevolgd en is hij bij SC Voorne en later ook bij VV Brielle wedstrijden gaan fluiten. Veel elftallen van jeugd tot senior zijn door hem al dan niet naar een overwinning gefloten. Hij was volgens Cees de scheidsrechters coördinator altijd bereid om een probleem op de club op te lossen en als vervangende scheidsrechter op te treden. Door zijn ziekte kon hij al heel snel niet meer fluiten en kwam hij door zijn lichamelijke beperking steeds minder op de vereniging.

Peter was als Ajax supporter regelmatig te vinden in Amsterdam en nam hij één van onze teammaten mee. Hij hield van het spelletje en was altijd geïnteresseerd in hoe het ons als veteranen verging. Wij zullen hem blijven herinneren als iemand die oog had voor de menselijke kant van het voetbal, de schoonheid van het spel en de wedstrijden.

Peter was een liefhebber pur sang.

Namens VV Brielle veteranenteam