• Jan van Buren, lid van Verdienste, overleden

Ons bereikte donderdag 1 augustus het droevige bericht dat Jan van Buren op 84-jarige leeftijd is overleden.

Sinds 1 oktober 1972 was Jan lid van SC Voorne. Jan voetbalde jarenlang bij de veteranen van SC Voorne met mannen als Loek Jansen, Ger van Dam en Ad van Wingerden. Op links kwam Jan het meest tot zijn recht en was vaak ongrijpbaar voor zijn tegenstander.

We herinneren Jan als een echte verenigingsman, die na zijn actieve periode als voetballer vele thuiswedstrijden heeft gefloten op Meeuwenoord.

Zijn hart lag bij de jeugd en zijn kennis van het voetbal bracht hij op een speelse wijze over bij de jongste spelertjes. Wie herinnert hem niet als een zeer sympathieke persoon?

Voor zijn tomeloze inzet bij SC Voorne werd Jan op 9 juli 2011 terecht benoemd tot lid van Verdienste.

Na de fusie tussen SC Voorne en WRW was Jan op het Geuzenpark ook bereid de scheidsrechtersfluit te hanteren, en dan vooral bij E- en F- wedstrijden van VV Brielle.

Enkele jaren geleden vond Jan het op een respectabele leeftijd wel genoeg en maakte hij plaats voor de jongere scheidsrechters van de vereniging.

Mede namens alle leden van VV Brielle wenst het bestuur zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in de komende tijd.