• JO15-3 boekt ruime overwinning op Rockanje in duel met twee gezichten

Op zaterdag 5 september spelen we aflevering twee tegen Rockanje, in de bekerreeks van drie wedstrijden. Hopelijk zetten we de inzet en strijd die we in de eerste wedstrijd op de mat legden door in de tweede wedstrijd. Aan alle kanten is het belangrijk om de wedstrijd winnen. Om mee te doen in de bekercompetitie, voor het zelfvertrouwen van het team, om te kijken waar we staan en voor de spelers inzake de teamindelingen.

Om 8.30 uur wordt de bal aan het rollen gebracht en Brielle heeft 70 minuten om een overwinning veilig te stellen. We hebben opnieuw voor een 4-4-2-opstelling gekozen met alleen een iets andere veldbezetting. Uit een hoekschop valt de 1-0, een voorzet-overstapje en een intikker zorgt voor 2-0 en een nette uitbraak geeft na de rebound de 3-0 in het boekje van de scheidsrechter. We leggen er nog een in waarna de kleedkamer met een 4-0 op het scorebord wordt opgezocht.

Kortom, een goed spelend Brielle dat met combinatiespel de goal opzocht van de tegenstander met resultaat vier doelpunten. In onze ogen een volledig verdiende voorsprong die eigenlijk een doelpunt of twee hoger had moeten zijn.
    In de rust gaan we rustig door met wisselen, wat weer betekent dat spelers op posities komen te spelen waarop ze nog niet zo vaak hebben gespeeld. We weten dat het spel nu minder kan worden, maar dat zullen we wel zien.

De tweede helft was zeer matig, er werd teveel heen weer gespeeld, er werden veel kansen gemist en Rockanje speelde veel beter, feller, harder en met meer lef en snelheid. In plaats dat Brielle uitliep, kwam Rockanje op 4-1. Daar bleef het wel bij.

We hebben drie punten op de ranglijst en volgende week krijgen we OVV thuis. Dan leggen we hopelijk twee helften met goed voetbal op de mat. Want na afloop stellen we vast dat we een wedstrijd met twee gezichten hebben gezien. Een zeer goede eerste helft werd afgewisseld met een matige tweede helft.

Op naar de volgende trainingsweek en weer aan de bak met z’n allen.