• JO15-3 houdt huis in Oud-Beijerland

Vandaag, 10 oktober 2020, staat de uitwedstrijd tegen SHO op het programma. Met de nederlaag tegen NSVV nog in het geheugen krijgt Brielle vandaag de gelegenheid om iets recht te zetten en hopelijk drie punten aan het totaal toe te voegen.

De aftrap wordt om 9.30 uur verricht en SHO begint direct de aanval te zoeken. In de eerste acht minuten probeert SHO Brielle te overrompelen, maar zijn de wapenfeiten van SHO enkel twee schoten, een hoekschop en redelijk veel fysieke duels. Brielle moest even zoeken hoe dit aan te pakken, maar na een minuut of tien begint Brielle de bovenliggende partij te worden.

De bal loopt wat makkelijker en ten opzichte van de tegenstander is Brielle technischer, conditioneel beter, vinden elkaar iets gemakkelijker en ook op het fysieke kunnen we mee. De kansen blijven dan ook niet uit, maar door de keeper, een paal en slecht mikken blijft de “0” op het scorebord staan. Na de eerste wissel krijgt Brielle steeds meer grip en dat wordt bekroond bij de rust met drie doelpunten en een veelvoud aan kansen die met het nodige kunst- en vliegwerk door SHO worden tegengehouden. De 0-1 is een keurig geplaatst afstandsschot, 0-2 is een penalty (hands) en de 0-3 is een bal in de korte hoek, nadat het combinatiespel goed werd uitgevoerd.

In de rust hamert Hans erop dat Brielle direct wakker moet zijn en niet moeten starten zoals de laatste keren. Deze keer zijn de spelers redelijk bij de les, ondanks de positiewisselingen die zijn doorgevoerd. Ook in de tweede helft krijgt SHO weinig kansen en worden de meeste aanvallen al in de kiem gesmoord, voordat de bal in het strafschopgebied komt. Uiteindelijk kwam SHO niet verder dan vier schoten in de richting van het Brielse doel.

Het duurt ongeveer vijftien minuten, voordat Brielle verder uitloopt. De laatste zes doelpunten vallen in een tijdsbestek van 20 minuten. Vooraf gaan uiteraard de nodige kansen (waarvan acht 100% kansen) die onbenut blijven. Maar een boogje is de 0-4, een intikkertje is de 0-5, een schot is de 0-6, boogje twee is 0-7, een simpele schuiver is 0-8 en een 1-op-1-situatie maakt de 0-9.

Ondanks de overwinning, de veroverde drie punten, het combinatie spel en de vele positiewisselingen, hebben we toch nog enige opmerkingen. We kletsen te veel, we draaien te veel, we willen het mooi doen in plaats van effectief en we lopen niet vrij.

Natuurlijk zijn leiders en trainers nooit tevreden, maar voornamelijk storen we ons aan het kletsen en praten onderling. Want dat is nergens voor nodig, zeker niet als je ruim voorstaat.

Conclusie is voor vandaag dat er spelers zijn die een nieuwe ervaring hebben opgedaan in de vorm van andere posities. Sommige spelers hebben aan het zelfvertrouwen gewerkt en dat was duidelijk te zien. Een aantal spelers heeft weer een paar stappen gemaakt op het gebied van techniek en dat de keeper nu weet hoe het voelt als je broek viezer is van het inschieten dan van 70 minuten wedstrijd.

Op naar de volgende wedstrijd, lekker vroeg op 24 oktober tegen DRL, maar eerst nog even trainen.